Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena komputera do gier za 3000

dudu98PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Złożyłem sobie kompa za 3k i chciałbym zapytać czy taki sprzęt wystarczy do nagrywania nowych gier z dobrymi ustawieniami grafiki. 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79260&s=75830&s=73267&s=78172&s=74696&s=67056&s=43068&s=77450&s=85773&s=73693

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

SSD wywalić, dołożyć do Haswella. 16GB RAM jest Ci potrzebne? Do zwykłego nagrywania i renderowania 20-30 min filmów wystarczy 8 GB, a cena o 250 zł mniejsza

Opublikowano

Zamieniłem 16 GB na 8 GB. Dlaczego SSD do wywalenia ;] ?

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Opublikowano

Według mnie SSD może zostać,gdzyż przyspieszy prace komputera+ w linage2 pomimo sprzętu za 2k ciągle mi lagowało,kiedy dokupiłem C50<SSD> od razu gierka poczuła skrzydła :) Więc naprawde ssd jest rozsądnym wyborem.+Czy OC będzie ? Zastanawiałeś sie nad tym wgl? Masz jakies częsci ze starego komputera?

Opublikowano

Od starego kompa raczej nic nie wezmę, no ew Napęd DVD ;] Mam zamiar go podkręcić o ile to będzie możliwe. 

Opublikowano

Kasę zaoszczędzoną na RAM-ie przeznacz na obudowę (minimum Z3 Plus) i mocniejszy procesor (4570 np.) + płytę na H81 lub B85.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Opublikowano

Tak. Opcjonalnie RAM na jakiś z opóźnieniem CL9. Zmieściłaby się GTX 770 gdybyś zrezygnował z SSD, ale jeśli ma być to OK.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć lub coś innego z nim zrobić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...