Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w Tibii i pytanie gdzie zagrać (Global)

koral7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dziś postanowiłem zainstalować tibię ( podobno godna uwagi) i mam pytanie. Jaki serwer najlepiej wybrać? Podobno serwer bodajże Aurora ma exp x2 to prawda? Zalezy mi zeby ten serwer miał szybszy exp od pozostałych.

Opublikowano

Na Aurorze i Aurerze exp,prędkość skilowania, resp jest dwa razy większy, więc jak Ci zależy na szybkim i przyjemnym wbijaniu lvl to polecam. Jedynym minusem jest to, że często są kolejki jak nie masz pacca.

Opublikowano

Na Aurorze i Aurerze exp,prędkość skilowania, resp jest dwa razy większy, więc jak Ci zależy na szybkim i przyjemnym wbijaniu lvl to polecam. Jedynym minusem jest to, że często są kolejki jak nie masz pacca.

A który najlepiej wybrać ze względu na ilość graczy?

Opublikowano

Aurora i Aurera, to prawda exp 2x, ale po updacie będzie 1x więc wybierz najlepiej Europejski gdzie gra dużo graczy.

Dużo ludzi gra teraz na Antice więc brałbym pod uwagę właśnie ten świat jakbym miał zakładać konto.

A tutaj wycinek z newsa od tibia.com już przetłumaczone

Ostatnia, lecz nie mniej ważna informacja - Cipsoft zdecydował permanentnie wyłączyć podwójną ilość zdobywanego doświadczenia i skill po zakończeniu tej fazy testowej. Światy przedpremierowe rozwinęły się dotychczas do takiego samego stanu jak światy regularne, Cipsoft nie uważa już więc za rzecz konieczną utrzymanie tego bonusu. Wciąż możecie jednak czerpać korzyści z podwójnego doświadczenia i skilli podczas fazy testowej.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Aurora i Aurera, to prawda exp 2x, ale po updacie będzie 1x więc wybierz najlepiej Europejski gdzie gra dużo graczy.

Oby dwa będzie x1? Kiedy update? Wybrać Aurore, bo ogladam teraz film ze Stycznia i mowia ze gra 1000 osob. Zalezy mi na duzej ilosci graczy i żeby troszkę polaków grało.

Edit: Jeżeli ktoś gra na Aurore to niech mi napisze na PW mogę z nim zagrać na tej najnowejsz wersji tibii 10. coś tam ;D

Opublikowano

Aurora jest strasznie zaludniona, bo dużo osób gra tam na bocie. Najbardziej zabocony serwer ze wszystkich dostępnych w tibi. Wszystkie Preview World będą miały zmianę na 1x więc tak obydwa.

Antica wykres z wczoraj:

http://www.tibiastat.com/index.php?page=playersOnline&world=Antica&yyyy=2014&mm=07&dd=02
Taka ilość graczy w zupełności wystarcza.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Aurora jest strasznie zaludniona, bo dużo osób gra tam na bocie. Najbardziej zabocony serwer ze wszystkich dostępnych w tibi. Wszystkie Preview World będą miały zmianę na 1x więc tak obydwa.

Antica wykres z wczoraj:

http://www.tibiastat.com/index.php?page=playersOnline&world=Antica&yyyy=2014&mm=07&dd=02
Taka ilość graczy w zupełności wystarcza.

Chodzi mi żeby wykorzystać x2 żeby pozniej jak bedzie x1 to sie nie meczyc na 8 lvlu tak jak na innych serwerach ludzie mowia ze od 8 jest trudna wyexpic ale latwiej na serwerach x2. Więc co mam wybrać.

Opublikowano

Jezeli taki masz zamiar to na Aurorze spokojnie zdążysz wbić 50 jak nie 100 przed początkiem updatu ; )

A kiedy ten update? Nowy jestem nie potrafie nic więc przydałaby mi się pomoc w ogarnięciu. Grasz tam? Jeżeli nie to zagrałbyś ze mną od nowa?

Opublikowano

Można powiedzieć, że tam gram ;D Nie wiadomo kiedy update, póki co jest druga faza testów letnich.

Moze ugadamy sie jakos na pw i napisze do Ciebie w grze? Zakladam , że jestem już na tej 2 wyspie

Edit: Jak sie nazywa ten serwer z x2 exp? Aurea?

Opublikowano

Moze ugadamy sie jakos na pw i napisze do Ciebie w grze? Zakladam , że jestem już na tej 2 wyspie

Edit: Jak sie nazywa ten serwer z x2 exp? Aurea?

Aurora bądź Aurera

Opublikowano

Aurora bądź Aurera

Jest tylko . Aldora, Amera, Antica, Arcania, Askara, Aurea, Azura i Astera. Które wybrać?

Opublikowano

Jest tylko . Aldora, Amera, Antica, Arcania, Askara, Aurea, Azura i Astera. Które wybrać?

Żeby założyć tam postać musisz najpierw zrobić postać na innym 'normalnym' serwerze np. Morgana.

Opublikowano

Aurora-polecam poczytać po forach pooglądać screeny.. niby exp x 2 i previev ale i tak nic lepszego sie nie znajdzie bo tibia prędzej czy później straci kompletnie klimat i nie będzie już sensu grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...