Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki Serwer zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie które przewiało się przez to forum wiele razy, jednakże ja jak i pewnie sporo innych osób uważamy tę odpowiedź za nie wyczerpującą tematu, więc postaram się zadać to pytania w taki sposób aby odpowiedzi na nie były jasne i przejrzyste.

Jaki typ serwera minecraft zrobić aby grało na nim dużo osób? (prosze wodpowiedziach uwzględnić popularność typu jak i ilość serwerów właśnie takich gdyż najpopularniejszy typ serwerów zazwyczaj zawodzi bo takowych jest pełno.)

70224830600318645206.png

Opublikowano

Ta odpowiedź też już pojawiała się wielokrotnie.

Każdy tryb serwera, jeśli go dopracujesz i wprowadzisz nowości których inne serwery nie mają, to na każdym takim serwerze znajdą się gracze ba dużo graczy :)

Pozdrawiam 

kuba5989

Opublikowano

@kuba5989 dobrze mówi. Na każdym typie serwera będzie grało dużo osób. Jednakże teraz zauważam wzrost graczy na serwerach z PvP. Pod różnymi względami. Nie mówię tu o wojnach gildi chociaż takowe są też popularne łącznie z Freebuildiem. Uważam że te tryby nudzą już się i za chwile gracze przerzucą się na inne. Jak masz zamiar serwer o których mowa wyżej postaraj się zrewolucjonizować ten typ serwer. Dodać jakie nowości, które będą bombą w tym trybie. Chyba napisałem dość wyraźnie :) 

7096414143429001167232.png

Opublikowano

Wszystkie serwery zaczynają od małego niepopularnego serwa.

Jak robisz serwer po raz pierwszy to najprościej zrobić survival+Działki a jęśli chcesz sporo graczy to polecam Gildie+Survival

Opublikowano

Szczerze ? Tryb łatwy - Survival + Frakcje - niestety,tak często na pro serwerach z autorskimi,jest mniej graczy niz na takim żałosnym sv+frakcje  Tryb Średni - Survival + Gildiie - autorskie pluginy itp Tryb Hard - Nowe minigames,  serwery rpg

Opublikowano

Ja uwielbiam dopracowane serwery rpg, ale jest ich mało (a właściwie ostatnimi czasy wcale) dlatego, że gracze nie potrafią docenić tego trybu, wytykają nawet najmniejsze błędy, które przy tworzeniu tak dużego serwera są nieuniknione. Po za tym z serwerami rpg jest problem bo: na początku trzeba dużo czytać i wg. aby wiedzieć o co chodzi na serwerze, a niektórzy nic nie czytają i wtedy piszą durne komentarze typu "nie wiadomo o co chodzi na serwerze", "DNO-serwer nieogarnięty" itp. Ja jednak polecam zrobić skyblock/freebuild bo to są tryby których (moim zdaniem) gracze teraz potrzebują.

Opublikowano

Hmm wszystko zależy od samego początku powstawania.

Musisz stworzyć coś aby przyciągnąć ludzi ale na dłuższy okres czasu.

Mogą to być pvp, nawet serwer hardcore.

Tylko wszystko musi być dobrze zrobić i nie możesz mieć problemów z lagami i tym podobnymi zdarzeniami losowymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...