Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunac smiecie z win8

LEWAR1717

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam windows 8 i pelno smiecia na laptopie i teraz nasuwa sie pytanko czy moge jakos to wszystko usunac tak aby zostal sam czysty windows 8 z sterownikami badz bez czy musze na nowo reinstalowac windows ? A jak sie da to usunac czy bedzie to wymagalo pltyki z orginalnym windowsem ? Jezeli to nie ten dzial to prosze o przeniesienie z gory dziekuje za pomoc leca +

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

Opublikowano

skasuj sobie co tylko chcesz i na cokolwiek trafi ci myszka w Programach zainstalowanych ,  nic nie zepsujesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wolal bym zrobic kompletny format tylko ze nie mam plytki. A mam jeszcze takie pytanie czy jak zainstaluje jeszcze do tego win 8 drugi windows 7 czy to nie bedzie mu przeszkadzalo zamocno ?

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

Opublikowano

W teorii nie będzie przeszkadzało, ale musisz zdobić instalację na fizycznie innym dysku czyli na laptopie raczej jest to nie możliwe, bo masz jeden dysk.

Dlaczego dwa dyski? Windows robi sobie indywidualną partycję 100/350 MB w której zapisuje ustawienia użytkownika i głównie swoje własne, moża to nazwać miniaturową przestrzenią wymiany, coś jak SWAP w Unix'ach.

Jeżeli na jednym dysku zrobisz instalację to one się pokryją i będziesz miał problemy w postaci iż: Ustawienia z Windows 7 będą przechodziły na Windows 8 / 8.1 ale w odwrotną stronę będzie to powodować niespójność i Windows 7 będzie się "gubił" i mogą się pokazać po jakimś czasie BSOD'y.

Masz Gwarancję?

Śmigaj do sklepu i zapytaj czy możesz dostać płytkę instalacyjną do swojego laptopa/ultrabook'a, albo przedstaw sytuację. Powinni ci pomów w takiej postaci iż albo sami to zrobią, czyli zabiorą sprzęt na 3 dni i "wyczyszczą", albo zrobią to od ręki tego samego dnia, zależy czy sieć czy mniejszy sklep - Polski. Czas oczekiwania może być dłuższy :D

Jak nie masz to poczytaj o przywracaniu systemu, Powinieneś mieć partycję "BACKUP" Możesz to sprawdzić za pomocą Ubuntu Live CD, którego załadujesz na Pendrive lub na płytę, albo bezpośrednio za pomocą GParted (Jest też wersja samodzielna - boot'owalna)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...