Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zbanować gracza czasowo na IP

Simple16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam o to w tym, krótkim poradniku chce wam napisać w jaki sposób możecie zbanować daną osobę na zakres. Otóż nic w tym trudnego wystarczy mieć wgrany plugin Essentials a reszta to już błahostki. Po pobraniu pluginu wpisujecie tylko i wyłącznie jedną lub dwie komendy:

Oto przykładowe IP, które możecie zobaczyć w konsoli lub za pomocą komendy /whois

123.12.12.123:12345

Następnie należy wpisać:

/banip 123.xx.xx.xxx:xxxxx

lub w mniej skrajnych przypadkach

/banip 123.12.xx.xxx:xxxxx

W ten sposób osoba, która ma na początku 123 nie będzie mogła wejść na wasz serwer. Należy korzystać z tej opcji naprawdę w skrajnych przypadkach kiedy nie możecie się pozbyć danej osoby, ponieważ inni użytkownicy o tym samym przedrostku nie będą mogli wejść na serwer. Dlatego polecam opcje 2, gdyż jest ona mniej inwazyjna. Pamiętajcie! Powyższy sposób nie będzie działać na każdego takiego przysłowiowego ,, wrzód'a na ... " bo część osób posiada specjalny program, który pozwala na całkowitą zmianę adresu IP. Jednakże większą część z tych oszustów uda wam się tym sposobem pozbyć.

Dziękuje za uwagę TheHirizo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czegoś chcesz się jeszcze dowiedzieć? Proszę wpisać w wyszukiwarkę simple16 Pozdrawiam administracje mpc

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Można to także trochę urozmaicić za pomocą ultrabans'a ale do tego mogę zrobić osobny tut ;d

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Nie ma sposobu na takie osoby, które mają zmienne ip :)

Pamiętaj, że przedrostek też się może zmieniać - tak jak u mnie.

• 5 tygodni później...
  • 2 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dość przydatne, ale w tych czasach coraz więcej pojawia się poradników jak obejść takiego właśnie bana. Wtedy nie można już nic z taki delikwentem zrobić. Niestety takie czasy :(

Opublikowano

Ja tam sobie radze inaczej - mam system BanWave, osoby które cheatują, używają nielegalnych modów itp. zostają zapisani w bazie danych, po upływie tygodnia - wszyscy zostają wyautowani.

To sprawia że ktoś kto cheatował, straci cały postęp na serwerze i nie dowie się jakie konkretnie cheaty jest w stanie wykryć mój system. Pomysł zaczerpnąłem z WatchDoga Hypixela :)

Opublikowano

A co jeśli gracz używa zmiennych portów? Mógłbyś dodać do poradnika, że można banować graczy poprzez IP bez portu ;]

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

• JimForce zmienił(a) tytuł na Jak zbanować gracza czasowo na IP
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
11 godzin temu, ScoreBoard napisał:

Słabe jest banowanie ip. Gracz w każdej chwili może zrestartować router i po banie.

Zależy czy ktoś ma zmienne ip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...