Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problemik. Postawiłem serwer na plikach by Terenzo. Dobra, skonfigurowałem wszystko, ogarnąłem tam clienta, root i tak dalej, serwer odpaliłem, wpisuje passy i tu zaczyna się problem. Gdy chce stworzyć postać, wybieram królestwo, a następnie tam gdzie powinien być wybór jaką postacią chce grać - mam czarny ekran. I tak cały czas. Dobra, były założone tam jakieś konta z postaciami, więc postanawiam spróbować na gotowym koncie. Loguje się na nie, mam wybór postaci, wybieram jakąś - ekran ładowania, a gdy ładowanie dojdzie do końca - metin się wyłącza. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, wydaje mi się że wszystko zrobiłem dobrze. Błagam was o pomoc :D W razie gdyby potrzebne były jakieś informacje jeszcze piszcie, jak tylko przeczytam to od razu je podam :D Liczę na pomoc, przejrzałem neta i zauważyłem ze sporo osób ten problem miało lub ma, ale nigdzie nie natknąłem się na jego rozwiązanie. No cóż, jak już pisałem liczę na pomoc i z góry dzięki ;) A dodam że mam Windows 8, portmap i tak dalej odpalony z portami wszystkimi, IP z końcówką 100, bez końcówki 100 w ogóle nie łączy mi z serwerem, zapora, antywirus i tak dalej powyłączane, nie wiem co tam jeszcze mam dodać więc piszcie ! :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dzięki stary, pomogło ! :D Jeszcze takie pytanko mam :D Nie wiem co się dzieje, ale gdy tylko odpalę jakąś grę, albo coś takiego, nawet metka to mój internet zaczyna wariować, przestaje działać. Po prostu nie działa i tyle, zanika sygnał. Mam mobilny, iPlus. Nie rozumiem o co chodzi, wcześniej tak nie miałem, a potem nagle zaczęło mi się tak robić. Wcześniej mi to nie przeszkadzało bo jak grałem to i tak neta nie używałem, no, ale teraz jest to dość uciążliwe z racji tego że gdy tylko odpalę metina - internet przestaje dzialać :/ Więc jest to raczej niewygodne gdy chce grać z kolegami na moim privie... Wie ktoś może o co może chodzić ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dzięki stary, pomogło ! :D Jeszcze takie pytanko mam :D Nie wiem co się dzieje, ale gdy tylko odpalę jakąś grę, albo coś takiego, nawet metka to mój internet zaczyna wariować, przestaje działać. Po prostu nie działa i tyle, zanika sygnał. Mam mobilny, iPlus. Nie rozumiem o co chodzi, wcześniej tak nie miałem, a potem nagle zaczęło mi się tak robić. Wcześniej mi to nie przeszkadzało bo jak grałem to i tak neta nie używałem, no, ale teraz jest to dość uciążliwe z racji tego że gdy tylko odpalę metina - internet przestaje dzialać :/ Więc jest to raczej niewygodne gdy chce grać z kolegami na moim privie... Wie ktoś może o co może chodzić ?

Przeskanuj komputer antywirusem i wyczyść CCleanerem.

Jakie programy ostatnio instalowałeś?

Opublikowano

Nie no, zaręczam że z programami związku to nie ma, zwracam bardzo uwagę na to co instaluje i mam pewność że na 100% żadnych śmieci nie instalowałem :D Jedyne co to ipla, sterowniki do karty graficznej, gierkę jakąś i tyle, ale żadnych innych rzeczy nie, a i tak jak pobieram program to staram się pobierać ze strony producenta :D Ale okej, przeskanuje kompa avastem, trochę to pewnie zajmie :D Jak coś będzie jeszcze nie tak to będę pisał ! Dzięki :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie no, zaręczam że z programami związku to nie ma, zwracam bardzo uwagę na to co instaluje i mam pewność że na 100% żadnych śmieci nie instalowałem :D Jedyne co to ipla, sterowniki do karty graficznej, gierkę jakąś i tyle, ale żadnych innych rzeczy nie, a i tak jak pobieram program to staram się pobierać ze strony producenta :D Ale okej, przeskanuje kompa avastem, trochę to pewnie zajmie :D Jak coś będzie jeszcze nie tak to będę pisał ! Dzięki :D

Avasta wypier*** do kosza i pobierz sobie Eseta. to ci przeskanuje kompa i po kolei wypieprzy wszystkie wirusy.

Avast to s**t i z byle gówna robi wirusy tak jak AVG.

Opublikowano

Za słaby do czego ? :D Do tego żeby był włączony jak np. w wiedźmina gram ? :D Ale nie no, nie rozumiem już sam ... teraz na próbę odpalam metka i neta - działa :O A przed chwilą nie działało i się męczyłem non stop, no nie wiem, może raz działa, raz nie, ale póki co działa i mam nadzieję że tak pozostanie :D

@2xUP pobierz ten pliczek i wrzuć do roota tak jak kolega radził :D Pomaga ! :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Za słaby do czego ? :D Do tego żeby był włączony jak np. w wiedźmina gram ? :D Ale nie no, nie rozumiem już sam ... teraz na próbę odpalam metka i neta - działa :O A przed chwilą nie działało i się męczyłem non stop, no nie wiem, może raz działa, raz nie, ale póki co działa i mam nadzieję że tak pozostanie :D

@2xUP pobierz ten pliczek i wrzuć do roota tak jak kolega radził :D Pomaga ! :D

Zrobiłem to . :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...