Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Włamanie do serwera LAN ?

mc2014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. To moj pierwszy post na forum proszę o życzliwość... :)

Zatem uruchamiam w lokalnej sieci serwer Minecraft i gramy z bratem.

Kilka razy zdarzyło się nam że do naszej gry podłączał się ktoś i nam wszystko burzył, stawiał taliczki z napisami (np "gnojki", "jestem tu")

Myslalem ze do serwera w LAN nikt nie moze sie podlaczyc ???

Proszę o pomoc / informacje czy jak to mozliwe ???

Mam AV/Firewall/Nie przekierowuje portów. Mam router NetiaSpot z wbudowanym firewallem

Wystraszylem sie...

** EDIT **

Sprawdziłem output-server.log i nie mam tam informacji jakoby ktoś się logował to samo output-client.txt

Sprawdziłem router i nie widze aby ktoś się do WIFI podłączał (mam WPA i filtrowanie MAC)

Opublikowano

Zrób whitelistę, lub zmień hasło na trudne, żeby ten człowiek nie odgadnął, może być też tak, że najwyraźniej w świecie brat cię trolluje :)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Panowie - piszę przeciez ze robie gre w sieci LAN - tutaj nie ma opcji ustawienia zadnych hasel...

(Chyba ze sie myle ?)

A jak sprawdzic liste uzytkownikow, czy ktos sie podlaczyl ?

Mam gre nie-premium nie wiem czy to ma znaczenie ?

Opublikowano

Odpal serwer na silniku bukkit , wrzuć jakiegoś Essentiala np. i banuj jak ktoś wbija .

Takie proste .. a zabawa jaka :D Pomyśl jak komuś się smutno robi jak widzi napis

You have been banned .

x

Opublikowano

Jeśli ktoś się podłączył pod twoją sieć Wifi to moze wejsć na twój serwer :P

Radze zmienić hasło do wifi

I zobacz czy masz może chamaczi czy jakoś tak jeśli masz to je odinstaluj albo wyłączy (usuń wszystkie sieci w których jesteś) 

Opublikowano

Napisałem że sprawdziłem ruter i nie ma nic o połączeniach do WiFi

Mam mocne hasło do sieci Web i filtrowanie mac

Nie mam hamachi

Brat na 90% mnie nie troluje

Wydaje mi się ze stał obok kiedy widziałem tego gościa biegajacego

No i sprawdzałem logi minecraft i tam też nie ma informacji gdyby się ktoś miał podłączyć

Nie mam modów zwykła gola gra

Jedynie tryb grania po sieci z włączonymi game mode

Opublikowano

Brat na 90% mnie nie troluje

Wydaje mi się ze stał obok kiedy widziałem tego gościa biegajacego

No i jest winowajca. :)

Jak stał to miał zminimalizowaną swoją grę i grał na drugiej.

Opublikowano

Nie no chodziło mi o to ze fizycznie stał przy moim komputerze :-)

In ma 9 lat wiec raczej jeszcze nie jest takim hakerem ;-)

Poza tym gdyby się podłączyl na drugiej grze widzialbym to w logach minecraft no i miał informacje ze ktoś się podlaczyl na ekranie

Niczego takiego nie było...

Rozumiem ze nikt z was nie słyszał o takich cudach?

Opublikowano

Jakie dokładnie logi masz na myśli?

Pisałem że patrzyłem w te 2 pliki w katalogu minecraft

Jest cos jeszcze?

Opublikowano

Z tego co mi się zdaje to po prostu autor temu robi sobie z nas żarty.

Jeśli nawet nie było nic, że ktoś dołączyć to jak miałby się tam pojawić ?

Po drugie skoro kilka razy usłyszałeś, żeby zmienić hasło do wi-fi i skoro nie masz hamachi to nie jest to możliwe.

Opublikowano

Koledzy żadnych żartów z was nie robie sobie

Ale rady które podjęcie nic nie wnoszą pisałem że sprawdziłem na początku wszystko

Chce wiedzieć czy to możliwe ktoś słyszał aby włamano się do lan

Znalazłem kilka podobnych tematów po angielsku ale nic rozsądnego tam nie powiedziano

Nowicjusz
Opublikowano

To tak..

Sprawdź, czy masz publiczny adres IP (zrób ping na swój serwer z zewnątrz). Jeśli tak, to nic dziwnego, że ludzie wchodzą na twój serwer - jest on wtedy dostępny w całej sieci internetowej.

Czy to aby na pewno sieć lokalna? Lokalna - domowa. Może masz sieć typu MAN (składa się z połączeń sieci typu LAN)?

Może masz programy, które tworzą wirtualne sieci prywatne, takie jak Hamachi, Tungle?

gc2banner2.png

Opublikowano

O Boże pisze ze jestem za routerem wiec jakim cudem publiczny adres

Nie mam dmz nie mam forward portów nic

Widzę ze wy wiecie mniej niż ja na temat sieci... Liczyłem raczej na pomoc ws minecraft

Może np są jakieś lewe wersje z zaszytym badziewiem czy cos...

Opublikowano

A więc tak. Do sieci LAN bez podłączenia się pod sieć Wi-Fi lokalnie lub bezprzewodowo nie ma opcji się włamać. Jedyne kto to może zrobić to pracownicy firmy, ktora dostarcza Ci internet, bo mają dostęp do bazy danych i wszystkie możliwe informacje, choć do sieci sie nie podłączą więc sobie nie pograją na serwerze, zresztą i tak by nie grali. Jeśli piszesz, iż nie posiadasz ani Hamachi ani Tungle czy innych tego typu programów oraz nie masz publicznego adresu IP to albo Twój brat Cie trollował albo jakiś gimbus sobie różdżką poczarował i Ci się włamał na serwer (dla niekumatych - wychodzi po prostu na trolling). Do serwera LAN można się podłączyć TYLKO będąc połączony z siecią, na której jest ten serwer hostowany.

Pozdrawiam.

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...