Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS3 na VPS

xSmokBezioxKox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , szukałem dzisiaj darmowego vps i znalazlem strone http://www.vps.me/ . Wydaje sie okey zalozylem konto wszystko okey . VPS dziala jest wlaczony . Chcialem na nim postawic ts3 . Chcialem wpisac do programu putty IP Adress ale na tamtej stronie nie ma takiego czegos. Pomoze ktos ?

Macie ss mzoe cos doradzicie .

post-1175757-0-81211500-1404254073_thumb.png

76561198175575181.png

Opublikowano

Nie posiada IP v4, tylko współdzielony...

Nie postawisz na tym TeamSpeak-a, jeśli prywatny polecam OVH - niecałe 10zeta/miech.

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Opublikowano

Na vps.me da radę postawić tsa :D

Twa pomoc jest nie oceniona ... to moze mu powiedz jak bo nie pyta czy sie da tylko jak to zrobic.

Opublikowano

Stawiasz serwer tak jak na każdym innym VPSie, a potem w panelu w zakładce IPv4 Mapping ustawiasz przekierowanie portów. Najpierw dla portu 9987 ustawiasz UDP i przekierowanie na randomowy port, a potem dla portu query ustawiasz TCP i jakiś random port. Potem łączysz się z serwerem poprzez IP i port ustawiony w IPv4 Mapping.

Opublikowano

Z tego co pamietam nie szlo tak zrobic gdyz porty sa zablokowane dla zwyklego usera . Przy usilowaniu zmiany lub przekierowania portu zawsze pokazywalo ze port jest zajety (sprawdzane randomowe). Nie wiem jak teraz jest i czy to nie byl problem tylko mojego dawnego vpsa u nich ale moze byc ciezko.

Opublikowano

Owszem pokazuje że port jest zajęty, ale ylko gdy tak rzeczywiście jest. To IPv4 jest współdzielone i naturalną rzeczą jest, że 70% portów jest pozajmowanych. Ja po minucie znalazłem kilka wolnych portów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...