Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SIŁKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , piszę ten temat ze względu że trochę się zapasłem przed kompem , i chciałbym zrobić sobie jakąś rzeźbę. Mam 170 cm wzrostu i ważę około 60 kg. Siłownie ma brat , wiec daleko nie mam. Chodzi mi bardziej o klate , brzuch , ręce  żeby to wyrzeźbić , plecy nie chcę ponieważ chcę trochę urosnąć jeszcze a wiadomo że ćwiczenia obciągające kręgosłup hamują troszkę wzrost.

Dokładnie ten post składam ten post , ponieważ chciałbym zeby mi ktoś zrobił plan na tydzień na siłkę

Na siłowni jest ławeczka do wyciskania na klate , hantle różne obciazenia na nie 2/5/10 kg mozna dopasować  , ławeczka do brzuszków tak skośna,  , w chuy sie trudno robi ... Jest jeszcze coś takiego co zwisa z gory i to sie ciagnie do dolu lub siedzi na laweczce i ciagnie do siebie. Sory jestem zielony w tych sprawach , i dlatego chce zebyscie mi zrobili ćwiczenia z tym sprzętem lub jakies pompki/.brzuszki.

Nwm moze ktos cwiczy i pomoglby mi dopasować dni do rzezbienia roznych partii ciała . Lub podać mi strone co moge napisać i bym napisał i oni mi dopasowali. Moze pisze nie zrozumiale ale sie spiesze troszke i sory za bledy tam itp...

Pozdrawiam  i czekam na odpowiedź. :)

imetin_logo.png

Opublikowano

Jak będziesz ważyć z 15kg więcej to możesz robić rzeźbę, sam mówisz że się spasłeś a tłuszczu nie przerobisz na mięsień. Plecy możesz robić jak najbardziej, drążek nie zatrzyma Ci wzrostu (podciąganie nachwytem), zatrzymać wzrost mogą jedynie ćwiczenia polegąjące na wyciskaniu nad głowę. Brzuch, klata, ręce, a nogi? Nogi są równie ważne co góra. Weź sobie lepiej odpuść.

Zacznij robić masę mięśniową, a jak przytyjesz wtedy możesz zaczać rzeźbić.

Opublikowano

Po pierwsze najpierw masa ;) z 60kg bd mial zarysy a nie miesnie, proponuje diete i silke na mase i jazda

Robisz bardzo duzy blad nie trenujac pleców ;) Plecy sa najwazniejsze, jesli masz silne plecy jestes silny ogolnie. Proste wyjasnienie na kregoslupie masz zawieszony caly ciezar ciala, gdy cos podnosić używasz miesni pleców  ;) Nie prawda jest ze mozesz zachamowac wzrost, chyba ze bedziesz wykonywal niepoprawnie cwiczenia ;)

polecam to forum

wkforum.pl 
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz zmienić dietę, to jedna z najważniejszych rzeczy.

Ćwicz regularnie

ćwicz najprostszymi ćwiczeniami, ewentualnie poproś brata, żeby Cie nakierował na dobre tory ;)

Opublikowano

Siema , piszę ten temat ze względu że trochę się zapasłem przed kompem , i chciałbym zrobić sobie jakąś rzeźbę. Mam 170 cm wzrostu i ważę około 60 kg. Siłownie ma brat , wiec daleko nie mam. Chodzi mi bardziej o klate , brzuch , ręce  żeby to wyrzeźbić , plecy nie chcę ponieważ chcę trochę urosnąć jeszcze a wiadomo że ćwiczenia obciągające kręgosłup hamują troszkę wzrost.

Dokładnie ten post składam ten post , ponieważ chciałbym zeby mi ktoś zrobił plan na tydzień na siłkę

Na siłowni jest ławeczka do wyciskania na klate , hantle różne obciazenia na nie 2/5/10 kg mozna dopasować  , ławeczka do brzuszków tak skośna,  , w chuy sie trudno robi ... Jest jeszcze coś takiego co zwisa z gory i to sie ciagnie do dolu lub siedzi na laweczce i ciagnie do siebie. Sory jestem zielony w tych sprawach , i dlatego chce zebyscie mi zrobili ćwiczenia z tym sprzętem lub jakies pompki/.brzuszki.

Nwm moze ktos cwiczy i pomoglby mi dopasować dni do rzezbienia roznych partii ciała . Lub podać mi strone co moge napisać i bym napisał i oni mi dopasowali. Moze pisze nie zrozumiale ale sie spiesze troszke i sory za bledy tam itp...

Pozdrawiam  i czekam na odpowiedź. :)

1.Ćwiczenie góry na dłuższą metę  nic nie da, zrobi się dysproporcja organizm bedzie z tym walczył i w pewnym momencie nic już więcej nie zrobisz.

2.Kolejna kwestia to nogi. Bez nóg nawet nie trenuj, wygląd bociana to jedno, ale też przy trenowanie nóg jest duży wyrzut hormonalny i testosterony powodujący wzrost mięśni.

3.To że hamuje wzrost to mit stary jak świat. Takie ćwiczenia jak martwy ciąg na plecy powodują wzrost wysokości. Jeszcze dodając prze nietrenowanie nóg nabawisz się wad postawy. 

4.prosty FBW powinien wystarczyć. 

Deus vult

Opublikowano

W młodym wieku powinieneś ćwiczyć z ciężarem własnego ciała. Nie osiągniesz nic jeśli będziesz ćwiczył tylko po to aby dobrze wyglądać. Mówisz ze się spasles wiec potrzebne są ci ćwiczenia które pozwolą tą tkankę tłuszczową zredukować. Jeśli nigdy nie miałeś większego kontakt ze sportem to nie zaczynaj od siłowni. Graj w piłkę, regularnie biegaj, chodź na basen, zapisz się na jakieś zorganizowane zajęcia do klubu sportowego. Staraj się zdrowo odżywiać. Pij tylko wodę i herbatę, jedz dużo warzyw, owoców, ryb itd. Pamiętaj, że efekty będą widoczne po dłuższym czasie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...