Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie tzw. folderów na nowe mapy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym w plikach serwerowych, nie wiem jak mam dodać nowe foldery na mapy żeby wszystko ładnie i pięknie działało. Mapek bym chciał dodać, około 15. Osoba która mi pomoże, oraz będzie działało na 101%, dostanie odemnie limit lajków. :)

(PLIKI SERWEROWE 2010 BY  M C N C C . P  L )

Opublikowano

Jest limit 32 mapy, mi chodzi co zrobić jeżeli już będą te 32 mapy, a ja będę chciał dodać 33 to mi się inna zgasi, chcę żebyście mi powiedzieli co zrobić by działały te poprzednie i ta nowa.

Opublikowano

Wchodzisz na serwer  i tam jak masz np "ch1" zmieniasz to na "ch11" kopiujesz to ze zmienioną nazwą "ch12" i tam zmieniasz porty i nowe mapy i tyle. Dodajesz też do opalenia serwera.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dif na większą ilość mapek nie jest bezpieczna, bo może coś uszkodzić a nie bez powodu dawali max 32 mapy. Lepiej zrobić te podchannele.

Jeśli ma w channelu np mapy: 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32

I doda 33 na koniec to będą działać tylko do 32. Zapisane mapy dalej nie beda dzialac. Nie bedzie tak chyba ze pierwsze nie dzialaja tylko zawsze ostatnie.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...