Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje Miasto - co sądzicie?

Danio1417

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Od 4 dni męczę się z budową mojego miasta. Jest to miasto średniowieczne, nie ma bloków, wieżowców itp. są domki, koszary,kuźnie jak to w średniowieczu. Chciałem zapytać co o tym sądzicie ? :D (Oczywiście to jeszcze nie koniec :) )

post-1030284-0-82584200-1404137138_thumb.png

post-1030284-0-45279200-1404137151_thumb.png

post-1030284-0-07604200-1404137165_thumb.png

post-1030284-0-74062300-1404137182_thumb.png

post-1030284-0-56505100-1404137192_thumb.png

Opublikowano

To jest dopiero I część, druga ma ukończone mury ale nic w środku, ale mam zamiar zrobić też III więc trochę mi to zajmie :)

Pięknie, składnie. Tylko nie wiem dlaczego, ale brakuje mi czegoś w tych pustych miejscach między domkami, może coś wymyślisz? :)

Tak, Jak pisałem w I poście "To jeszcze nie koniec" :) 

Opublikowano

Spoczko wszystko wygląda, ale jak dla mnie troche za pusto.. same drzewa przestrzeni między murami a domami nie wypełnią. Pomyśl nad jakąś rzeczką, gdzie jest molo na którym są stoiska do lowienia ryb. Jakieś drogi, a przy tych drogach malutkie butki(sklepy/kioski). Trzeba użyć troche wyobraźni i nie robić tego co inni, bo dużo juz jest tego typu zamków. Jak cos moge ci pomóc budować skype: super.proo :)

Opublikowano

Chciałem zrobić takie wejście do kanałów jak w Wyzimie ale jak tworzyłem mapke (wpadłem na ten pomysł wczoraj:)) to nie zmieniłem liczby dirtu i niestety nie ma na to miejsca :(

Opublikowano

Mi bardzo się podoba, ładny mur, fajnie budujesz. Nie masz się o co martwić niezły z Ciebie budowniczy. Do tego jeszcze dodaje fajny urok ten TexturePack, pasuje do średniowiecza ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Zmieniłbym trochę mur, mianowicie może u góry bym jakoś poszerzył te blanki, bo teraz wygląda zbyt... prosto i nieskomplikowanie.

Na chwilę obecną trudno ocenić, bo pozostało sporo wolnego miejsca, ale raczej podążasz w dobrym kierunku.

Opublikowano

To miasto prosi się o rozbudowanie, poświęć jeszcze trochę więcej czasu i powinno z tego wyjść coś jeszcze lepszego. ;)

Karp Też Człowiek

Opublikowano

Bardzo ładne, ale ubogie od wewnątrz przydało, by się rozbudować o jakąś zieleń czy budowle. ;)

• 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potencjal jest. tylko mam jedna porade do ciebie. ja osobiscie te miasteczko osadzil bym w epickim miejscu. czyli gory klify itd itp! poniewaz wszystko jest na plaskiej jak nalesnik mapie co naprawde duzo minusuje! jesli popracujesz nad krajobrazem, zapelnisz miasto by bylo zielono i duzo budynkow to bedzie spoczi!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest ok.

Pomogłem daj Lubię to!

Jeśli post wyżej jest reklamą proszę o usunięcie!I nie dawanie ostrzerzenia!Dziękuje!

Opublikowano

Nawet ładnie Ci idzie :) Uzupełnij puste miejsca między domkami (np. drzewami, lampami itp). Co do samego stylu średniowiecznego-staraj się robić budowle bardziej "wypukłe".

6770714055827651007269.jpeg
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...