Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyspieszyć torrenta?

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Więc mam utorrenta, próbowałem już wszystkiego, dodawanie trackerów, metoda z cheat engine(nie pomaga, prędkość tylko spada) ustawianie limitów itd. a prędkość to cały czas 300/400 kbs, czasami spada do 200 kb/s

Seedy:1.336

Internet mam 12 mb/s

Proszę o pomoc

Opublikowano

Wejdź na speedtest.net i zrób test i daj zdjęcie z prędkości twojego łącza. Albo po prostu słabego torrenta pobierasz, najlepiej pobierać takiego co ma największą liczbe seedów(czyli wysyłających) w tedy prędkość jest najlepsza. Pobierając jakiegoś dupnego nie osiągniesz nawet prędkości maksymalnej twojego łącza.

Opublikowano

no i co mu da spedtest ? torrenta nie da się przyspieszyć w żadnym wypadku, ściąganie zależy od seedów i peerów czasem od ograniczenia nałożonego na torrenta

znając życie ograniczeniem jest tylko i wyłącznie łącze internetowe, zbyt niska przepustowość łącza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no i co mu da spedtest ? torrenta nie da się przyspieszyć w żadnym wypadku, ściąganie zależy od seedów i peerów czasem od ograniczenia nałożonego na torrenta

znając życie ograniczeniem jest tylko i wyłącznie łącze internetowe, zbyt niska przepustowość łącza

Torrenta nie da się przyśpieszyć?To czy mógłbym prosić, aby kolega mi wytłumaczył, jak kiedyś ta metoda z cheatengine działała?Bo niestety, ale teraz już nie działa, a mi jesz ze miesiąc temu działała :/

Zdjęcie:

177781404164174474801.png

A tu drugi test(wykonany kilka minut później)

589731404164260474801.png

Opublikowano

Speedtest choćby na to aby sprawdził swoją autentyczną prędkość oraz swój max jaki może wyciągnąć ze swojego łącza w jego przypadku jest to 10mb a nie wspomniane wyżej 12mb, co nie zmienia faktu, że torrenty powinny mu iść szybciej, ale nie z prędkością wymyśloną przez niego samego. Torrent w przypadku łącza 10mb powinien iść w przedziale od 1mb/s do 1.2mb/s, dlatego takiej prędkości powinieneś się spodziewać. Jeżeli prędkość jest poniżej to znaczy, że dany torrent ma po prostu słabych seederów tak jak to wspomniałem wcześniej. Co do Cheat Engine, była topo prostu ściema prędkości, bo była ona obliczana z 3-6s opóźnieniem czyli np 100kb/s(6) czyli te niby 600kb/s

Opublikowano

nie powinno iść bo to tylko i wyłącznie teoria , sam mam łącze ok 25 Mbp/s czyli według tego przelicznika  powinienem WSZYSTKIE pliki ściągać nie słabiej niż 2 Mb/s ?   zgadza się 50 % ściągam z taką właśnie prędkością ( zdaeza się i 5 Mb/s ale to już wiesza kompa całkowicie nie mówiąc że i internetu )  a reszta nawet nie przekracza 400-500 kb/s i nic na to nie poradzę dopóki nie trafię na seesa czy peera od którego mogę ściągać z większą prędkością

tak przy okazji zwracacie uwagę na download a przy torentach najważniejszy jest UPLOAD sedów/peerów bo od niego zależy jaki będzie transfer końcowy.

przy tak  gównianym uploadzie nawet jaki on ma policzcie sobie końcowy download nawet dla 10 s/p gdzie większość użytkowników ma tak samo gówniany upload albo go sobie blokuje na poziomie kilkunastu kilobajtów włączając ograniczenie !

w teście wypada 0.4 średnio czyli dla 10 wyjdzie 4 czyli średnia prędkość nawet nie osiągnie 200-300 kb/s !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie powinno iść bo to tylko i wyłącznie teoria , sam mam łącze ok 25 Mbp/s czyli według tego przelicznika  powinienem WSZYSTKIE pliki ściągać nie słabiej niż 2 Mb/s ?   zgadza się 50 % ściągam z taką właśnie prędkością ( zdaeza się i 5 Mb/s ale to już wiesza kompa całkowicie nie mówiąc że i internetu )  a reszta nawet nie przekracza 400-500 kb/s i nic na to nie poradzę dopóki nie trafię na seesa czy peera od którego mogę ściągać z większą prędkością

tak przy okazji zwracacie uwagę na download a przy torentach najważniejszy jest UPLOAD sedów/peerów bo od niego zależy jaki będzie transfer końcowy.

przy tak  gównianym uploadzie nawet jaki on ma policzcie sobie końcowy download nawet dla 10 s/p gdzie większość użytkowników ma tak samo gówniany upload albo go sobie blokuje na poziomie kilkunastu kilobajtów włączając ograniczenie !

w teście wypada 0.4 średnio czyli dla 10 wyjdzie 4 czyli średnia prędkość nawet nie osiągnie 200-300 kb/s !

Nie może zdarzać ci się pobierać po 5Mb/s mając łącze 25Mb/s. 50% ściągasz z taką prędkością czyli prawidłową, natomiast te drugie 50% to chyba z lipnych torrentów oraz stron. Co do ograniczeń uploadu to się z tb zgodzę w 100%.

Opublikowano

może zdarzać bo mam średnio łącze ok 25 Mbps , w sieci LAN  100 Mbps/ 1 Gbps o przepustowości zależnej od ilości użytkowników ( zresztą nietypowo mam upload w sieci  praktycznie zawsze większy niż downloadu ;)  )  , zresztą praktycznie się nie zdarza odkąd mam ustawiony limit na torrencie ok 2 Mb/s  bo sam z siebie torrent ( utorrent ) zaczyna się czasem wywalać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

może zdarzać bo mam średnio łącze ok 25 Mbps , w sieci LAN  100 Mbps/ 1 Gbps o przepustowości zależnej od ilości użytkowników ( zresztą nietypowo mam upload w sieci  praktycznie zawsze większy niż downloadu ;)  )  , zresztą praktycznie się nie zdarza odkąd mam ustawiony limit na torrencie ok 2 Mb/s  bo sam z siebie torrent ( utorrent ) zaczyna się czasem wywalać

Nie mówmy tutaj o sieciach lan, ponieważ to wiadomo, że w sieci lan można sobie pozwolić do szybkości (w zależności od urządzeń). Co do twojego łącza to mówiąc szczerze fajnie masz, średnio 25 Mb czasami 50~Mb(+/-)skoro pobiera ci czasami w granicach 5Mb/s. A o upload to już nie bd pytać skoro piszesz, że jest większy od download'u. Co do utorrent'a to masz jakiś problem, bo na moim upc 120mb mogę sobie pozwolić na prędkość 10Mb/s+ w utorrent i nic się nie "wywala"

Opublikowano

Panowie, koniec offtopu. Sylwo - sam na łączu 50Mbps czasami odnotowuję download na poziomie 10-15MBps, nie znam się na tym, to pewnie jakiś bug, ale prędkość jest realna i plik prawidłowo się z nią ściąga (akurat nie mówię tutaj o torrentach, na nich prędkość nie przekracza 7MBps, czyli mniej więcej maksimum dla tej prędkości łącza)

Pytanie do autora, temat chyba wyjaśniony, można zamknąć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...