Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o Priority Speaker

kox21211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam takie  pytanie gdzie w permisjach na ts3  można  ustawić  czy tam zmienić (siłe)  nadawania użytkownikowi sobie Priority Speaker (głównego  mówce)? aby  np na kanale Head Channel Admin ,Mod mógł sam  sobie  nadać i zdjąć

Opublikowano

ale musi  sie  to  gdzieś  ustawiac, bo czemu  np  ranga  zrobiona  administracyjna  może  nadawać i ściągać a zwykła  nie  ;d

a na pewnym  znanym ts ForG##e.pl nie  bd  reklamował  jest  zrobione  własnie  tak że  moderator  kanalu  lub Head Chanel  Admin  moze  sam  sobie  nadawać i sciągac priority speaker :)

Opublikowano

Ustaw

i_client_needed_permission_modify_power value=60 grant = 60

i_channel_permission_modify_power value=75 grant=60

i_client_needed_permission_modify_power value=60 grant=60

b_virtualserver_modify_priority_speaker_dimm_modificator value= zaznaczenie grant= 60

b_client_is_priority_speaker grant=60

Te opcje powinny pomóc :) Moderator będzie mógł nadawać i odbierać Speakera kiedy będzie chciał :)  Liczę na Like :D

Opublikowano

widze że zawzięcie  chcialeś mi pomóc ;D

i Pomogłeś wszystko teraz działa porwanie dzięki  wielkie i like  leci  ;d

aa nie  jednak  nie  cos  jeszcze mam zle  ;/  ustawialem  z administratora  myslalem ze z moda ;/

Opublikowano

Jeszcze raz napisz u kogo ustawiałeś i z jakiej rangi :)

Oczywiście ustawienia są przypisane pod Moderatora , Moderator nie będzie mógł nadać Speakera Rangom które mają ustawione permisje na 75 :)

EDIT:

Ja  na razie spadam wejdę później to coś się poradzi jeżeli nie naprawisz tego :)

Opublikowano

ale nawet  gdy   ustawiłem  wszystko  na 100 to  i tak  nie  działało , ustawiałem tak na serwerowch  grupach  na dj  sprawdzałem i nie dziala i na channel grupach  na  moderatorze i tez nie działa

jeszcze raz posprawdzam dokładnie wszystko

Opublikowano

Najwidoczniej coś źle ustawiasz lub nie pod te permisje co trzeba może masz inną siłę ustawionych permisji :) sprawdź modkowi jaką ma siłę tej permisji

i_group_modify_power

i_permission_modify_power

i_channel_permission_modify_power

Opublikowano

i_group_modify_power  - nie mam nic zaznaczone

i_permission_modify_power - nie mam nic zaznaczone

i_channel_permission_modify_power - Value=75  Grant=60

Opublikowano

Ustaw

i_group_modify_power value=60 grant=75

i_permission_modify_power value= 60 grant=75

i_channel_permission_modify_power - tutaj jest ok

Opublikowano

brakuje ci

i_permission_modify_power value=60 grant=75

A reszta ok tylko nie rozumie po co modkowi wartości 100 ale to twój ts i twoje ustawienia :)

Opublikowano

Ustawiłem  tak  jak  pisałeś

i_permission_modify_power value= 60 grant=75

i_channel_permission_modify_power - tutaj jest ok

i wyskakuje mi 

<16:35:13> insufficient client permissions (failed on i_client_needed_permission_modify_power)

Wiem wiem tam  zapomnialem  usunąc to 100 tam  przy  Client Permission Modify power  usunołem te  wartości  nie  ma nic

Opublikowano

i_client_needed_permission_modify_power value=60 grant=60 :)

EDIT:

U mnie mod ma zablokowaną możliwość nadania Speakera Server Adminowi :) nada tylko Speakera rangom z wartością 60 :)

Opublikowano

też mam ustawione  na  i_client_needed_permission_modify_power value=60 grant=60

zaraz wys  ci  ss na czysto  jak  teraz  jest  ustawione

Opublikowano

Wyskakuje mi błą : <16:51:03> insufficient client permissions (failed on i_channel_needed_permission_modify_power) 

Gdy  chce  Modem nadać sobie  priority   i jak  chce  komus  nadac np  zarejestrowanemu  uzytkownikowi to  tez nie  moge  nadac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...