Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pisać skrypty bukkit?

Drahonix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPignior Widzę ładnie nabijasz posty :) Poza tym jak nie umiesz pisać skryptów to dlaczego piszesz że nie potrzebujesz pomocy skoro napisałeś że poszukasz sobie poradników na YT ;)

Opublikowano

Odcinek pierwszy "Tabem można zastąpić 4 spacjami" - błąd, w skrycie nie zamienia się taba na spacje, bo skript wykrywa to jako błąd!

Jeśli chcesz zablokować tnt, a nie tylko aby zadawało obrażenia wpisujesz

on place of tnt:
    cancel event
    send "jakis text"
    damage player by 8 hearts

Bo to co napisałeś w pierwszym odcinku tylko zadaje obrażenia i wysyła wiadomość.

Odcinek 2... Prawie nic, a zmarnowałem tyle czasu...

odcinek 3... Prawie nic, a zmarnowałem tyle czasu...

Nie rozumiem po co nagrywać poradniki skoro zna się tylko podstawy...

5/10 za chęci.

Opublikowano

@2up

Tak można i dlatego też piszę pluginy ale poradników nie robię dla siebie tylko dla was :P Skrypty są prostsze w rozpoznaniu i nauce :)

@login989

"Nie rozumiem po co nagrywać poradniki skoro zna się tylko podstawy..."

Uważasz że znam tylko podstawy :? Zapraszam cie na serwer mcskynet.pl tam mogę zaprezentować ci Pluginy jak i skrypty mojego autorstwa>

"Odcinek pierwszy "Tabem można zastąpić 4 spacjami" - błąd, w skrycie nie zamienia się taba na spacje, bo skript wykrywa to jako błąd!"

Jeżeli chciał byś wiedzieć to w skrypcie Tabulator można zastąpić 4 spacjami... Przykładem może być masa skryptów pisanych spacjami na głównej stronie bukkit'a. Poza tym skrypt toleruje spacje i nie podaje nie wywala błędów

A jeżeli chodzi o to że nic nie zrozumiałeś to już nie jest moja wina tylko twojej koncentracji i słuchania ze zrozumieniem...

Opublikowano

@Drahonix ty naprawdę podstaw nawet chyba nie znasz... Każdy skrypt musi być wytabowany, a nie WYSPACJOWANY

Opublikowano

@login989 Nie, nie musi być wytabowany... Spacji jak i tabulatora można używać lecz nie łączyć. Gdyż w połączeniu spacji i tabulatora zacznie wywalać błędy ale jeżeli cały skrypt jest wyspacjowany to jak najbardziej można ich używać i nie będzie z tym żadnego problemu tylko tak tak już wspominałem w poradniku że spacje zabierają więcej czasu w edycji i są mniej wydajne czasowo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

C

@login989 Nie, nie musi być wytabowany... Spacji jak i tabulatora można używać lecz nie łączyć. Gdyż w połączeniu spacji i tabulatora zacznie wywalać błędy ale jeżeli cały skrypt jest wyspacjowany to jak najbardziej można ich używać i nie będzie z tym żadnego problemu tylko tak tak już wspominałem w poradniku że spacje zabierają więcej czasu w edycji i są mniej wydajne czasowo

Prawda!  Nie trzeba TABÓW.

Bardzo ciekawe poradniczki. Na 100% przydadzą się osobą, które dopiero zaczynają zabawę w SKRIPT.

Nic nie szumi, dobrze Cię słychać! Tak trzymaj. 

PS: 

Do NOTEPAD++ polecam Ci wtyczkę, która uławia pracę w plikach ".sk".

Koloruje on na inne odcienie EVENTY, EFFECTY, oraz inne.

http://www.mpcforum.pl/topic/1079077-dl-notepad-dla-skript/

sygnaturka2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...