Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Slim ze stuffem

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
na wstępie powiem, że ważne rzeczy są wytłuszczone i pokolorowane. Nie zrażajcie się ilością słów. :)

Słuchajcie, cały czas kusi mnie sprzedaż konsoli PS3 i zakup komputera ze względu na niższe ceny gier na PC, a także na dostępność wielu gier, których nie ma na PS3. Wiem, że jest też na odwrót (np. Drakengard 3), ale jestem za PC, bo przydałby się nowy (aktualnie ciągnę na zepsutym sprzęcie, który był kupiony jeszcze w 2008 i wtedy był "średni").
Więc do rzeczy. Mam na sprzedaż konsolę Playstation 3 Slim z dyskiem o pojemności 320GB. Na dysku są gry NBA 2k14, Sly Cooper: Thieves in Time (coś dla dzieciaków), a także Lone Survivor: The Director's Cut. Widzicie więc, że 3 gry mam takie, które były darmowe dla użytkowników PS+ w czerwcu.
Oprócz tego mam 5 gier w wersji pudełkowej! Są to Grand Theft Auto (GTA) V, Battlefield 4 Deluxe Edition (steelbook nienaruszony, 0 rys), Assassin's Creed IV Black Flag, Need For Speed Rivals i Diablo III. Jak wiadomo, każde pudełko jest otoczone grubą, przezroczystą folią. Na każdym pudełku nie jest pocięta, co niektórym zdarza się przy rozcinaniu tej cienkiej folii po wyjściu z grą ze sklepu, więc pudełka wyglądają estetycznie i zawierają wszystkie instrukcje itd. ;)
Do konsoli mam też podstawkę Speedlink SL4423. Podstawka ma oryginalną gumę antypoślizgową i jest świetnym rozwiązaniem dla osób, które cenią sobie ilość wolnego miejsca. Niektórzy stawiają konsolę pionowo, opierając ją o ścianę, a dzięki tej podstawce, konsola nie niszczy się i nie jest zagrożona ześlizgnięciem. Konsola w podstawce jest stablina.
Konsola nie ma rys i nie są to bajki (przy wystawianiu na portalu ogłoszeniowym/aukcyjnym załączę nawet zdjęcia potwierdzające te słowa).
Posiadam oryginalne pudełko i wszystkie kable itd.
Pad ma malutkie pęknięcie na gniazdku (tak jakby wgłąb pada), do którego podłącza się kabel, aby owy przyrząd naładować, więc kabel się troszeczkę "wierci", ale pod żadnym pozorem nie wypada, a uszkodzenie nie przeszkadza w ładowaniu, pad ładuje się, jak należy, więc jest to tylko uszkodzenie wizualne.
Konsola była używana, ja jestem jej drugim właścicielem i o ile się nie mylę, to gwarancji już nie ma.

Jeśli ktoś mógłby, niech od razu rozpisze, co jest ile warte (ile konsola + pad + okablowanie, a ile każda z gier - te na dysku też osobno).
I gdyby ktoś przy okazji znał się na słuchawkach, to może mi powiedzieć, ile warte są bezprzewodowe słuchawki Logitech H600? Trochę porysowane na tej części, dzięki której słuchawki trzymają się na głowie. Noo, ten łuk. Mam kabel do ładowania i ten... odbiornik? USB, oczywiście nieuszkodzony.

Tak więc proszę o wycenę mojej konsoli.
Nagrodzę ją oczywiście lajkami (jeśli tego nie zrobię w ciągu tygodnia, wyślijcie mi nawet PW, bo często zapominam).

Pozdrawiam :-)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

PS to jakieś 400 może 500 zł wraz z padem i okablowaniem, coś koło tego, używane GTA to jakieś 110zł, BF to jakieś 100zł, Diablo ok 90zł, Assassin jakieś 60-70zł, NFS nie wiem ile może kosztować, podstawka także.

Jednak cały zestaw to pewnie koło 1000zł Ci wyjdzie, za to nowego kompa nie kupisz zbyt dobrego, więc jeszcze ten drugi tysiąc mógłbyś dołożyć + sprzedać ten komputer co masz, o ile opłaca się go sprzedawać i miałbyś już dosyć porządną platformę.

Możesz też napisać jakie podzespoły ma komputer, czy opłaca się go ulepszać czy sprzedawać.

Ceny podałem takie, jakie były jakiś tydzień temu na portalach aukcyjnych, jednak czasem cena może być wyższa/niższa, dlatego to traktuj jako cenę mniej więcej. Teraz nie mam możliwości sprawdzenia cen itp. więc może też poczekaj, aż ktoś bardziej rozeznany napiszę Ci dokładne ceny jakie mógłbyś dostać.

Opublikowano

Dzięki. :3

Gdybym moje gry sprzedawał pojedynczo, to według mojej wyceny bym wyciągnął 337-395zł.

Tony Hawk's American Wasteland                   10zł
Assassin's Creed                                             15zł
The Sims Deluxe Edition                                  20zł
Colin McRae Rally 2005                                  20zł
Spellforce                                                        2-5zł
The Sims 2 Moda z H&M                                 10zł
The Sims 2 Impreza!                                       5-10zł
Ship Simulator 2006                                       15-20zł
Maluch Racer 2                                              5zł
The Sims 2 Double Deluxe                             ~40zł
GSR                                                               5zł
Rayman 2 The Great Escape                        10-15zł
Rayman 3                                                      5-10zł
Rayman M                                                     5-10zł
Alarm for Cobra 11 Nitro                                5-10zł
Need For Speed Most Wanted                      15-20zł
Sega Rally                                                     5-10zł
Kozacy (Antologia)                                         30-40zł
Kozacy II Złota Edycja                                   ~50zł
Test Drive Unlimited                                      15-20zł
SPORE Edycja Kosmiczna                            ~50zł

Sugerowałem się cenami z Allegro, gdzie inne osoby sprzedawały w/w gry, używane.

Tylko też pytanie, kto mi kupi takie stare gry pojedynczo?

A w zestawie będzie ze 2x mniej.

Jednak mam jeszcze trochę innych rzeczy do wykorzystania i w sumie z 1000 wyciągnę może.

Komputer to m.in. Intel Core 2 Duo CPU E4500 2,2GHz, NVIDIA GTS450, 3GB RAM-u, reszta słaba, jak procesor.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

PS to jakieś 400 może 500 zł wraz z padem i okablowaniem, coś koło tego, używane GTA to jakieś 110zł, BF to jakieś 100zł, Diablo ok 90zł, Assassin jakieś 60-70zł, NFS nie wiem ile może kosztować, podstawka także.

Jednak cały zestaw to pewnie koło 1000zł Ci wyjdzie, za to nowego kompa nie kupisz zbyt dobrego, więc jeszcze ten drugi tysiąc mógłbyś dołożyć + sprzedać ten komputer co masz, o ile opłaca się go sprzedawać i miałbyś już dosyć porządną platformę.

Możesz też napisać jakie podzespoły ma komputer, czy opłaca się go ulepszać czy sprzedawać.

Ceny podałem takie, jakie były jakiś tydzień temu na portalach aukcyjnych, jednak czasem cena może być wyższa/niższa, dlatego to traktuj jako cenę mniej więcej. Teraz nie mam możliwości sprawdzenia cen itp. więc może też poczekaj, aż ktoś bardziej rozeznany napiszę Ci dokładne ceny jakie mógłbyś dostać.

Nie mam pojęcia skąd wziąłeś ceny ps3 z padem i okablowaniem, na tablicy można kupić za te 350/370 slimki z padem(tak, trzeba szukać i negocjować).

I też zależy jaki masz numer modelu, dla kogoś kto się nie zna nie będzie go to obchodziło, ale jak trafisz na tą drugą grupę to nikt nie kupi od ciebie np. 2003/2004.

Opublikowano

I też zależy jaki masz numer modelu, dla kogoś kto się nie zna nie będzie go to obchodziło, ale jak trafisz na tą drugą grupę to nikt nie kupi od ciebie np. 2003/2004.

Jak to sprawdzić?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Jak to sprawdzić?

Pytasz serio...?

Nie rozumiem... jak możesz mieć konsolę i nie wiedzieć jaką...

Model sprawdzisz na pudełku bądź na naklejce z tyłu konsoli.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie mam pojęcia skąd wziąłeś ceny ps3 z padem i okablowaniem, na tablicy można kupić za te 350/370 slimki z padem(tak, trzeba szukać i negocjować).

No to przepraszam, jednak to wszystko tanieje o wiele szybciej niż się spodziewałem ;]  W takim razie tej ceny którą podałem nie bierz pod uwagę ;]

To ja zaliczam się do tej pierwszej grupy, nie obchodziło mnie jaki numer będzie mieć konsola, tylko byle Slim i min. 320GB. Teraz spojrzałem i mam model CECH-3004B, nie wiem czym się to różni od reszty i nie ciągnie mnie aby się dowiedzieć. Działa, można grać, tyle wystarczy ;]

W każdym razie, dzięki za sprostowanie ;]

Opublikowano

Ale praktycznie niemożliwe jest znalezienie za 350/370zł takiego PS'a, nawet trudno o wynegocjowanie, więc wydaje mi się, że 500zł to dobra cena (doliczam w cenie podstawkę).

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Lon333ly, w 30 Cze 2014 - 18:18, powiedział: Ale praktycznie niemożliwe jest znalezienie za 350/370zł takiego PS'a, nawet trudno o wynegocjowanie, więc wydaje mi się, że 500zł to dobra cena (doliczam w cenie podstawkę).
Popatrz na tablicy, masz pełno ogłoszeń które miesiącami cały czas są aktualne bo mało kto wyda tyle na samą konsolę z padem, taka osoba w końcu schodzi z ceny bo chce po prostu opylić sprzęt. Co do 500zł to właśnie widziałem slimkę przerobioną, 320gb za te 5stów. To jest twoja konsola i możesz nawet za 1k wystawić, ale czy ktoś to kupi?

http://olx.pl/oferta/ps3-play-station-3-slim-250gb-CID99-ID6kxjX.html#8278fa7878
http://olx.pl/oferta/ps3-slim-320gb-400zl-CID99-ID6ixhX.html#8278fa7878
Gdyby zagadać to by jeszcze z ceny zeszli ~pierwsze lepsze ogłoszenia~
Opublikowano

Heh, a jeszcze we wrześniu ubiegłego roku kupywałem nową peeskę dla GTA V za bodajże 1200zł. Teraz bym za nią dostał 700zł z kolekcjonerką gry. No, czyli strata tego tysiąca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...