Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie Technikum ?

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo , mam do was pytanie ponieważ nie orientuje się za bardzo w sprawach kierunków technikum.

Teraz ide do  3 gimnazjum , i już myślę gdzie iść po gimnazjum , interesuje mnie bardzo Architektura budynków , te wszystkie rysunki techniczne budynków itp.

W moim mieście jest technikum w którym jest kierunek Technik budownictwa , a ja chciałbym iść na technik architektury budownictwa i nie wiem czy to jest to samo ?

Jak patrze w internecie w grafice to jak wpisuje technik budownictwa , i architekt budownictwa to wyskakują te same rysunki techniczne ..

Wytłumaczycie mi to ? bo jestem bardzo zielony w tych sprawach.

imetin_logo.png

Opublikowano

Po technikum budowlanym jesteś "budowlańcem", czyli możesz wykonywać różne prace budowlane, tynkowe, murowanie itd, żeby być architektem musiałbyś skończyć jakaś politechnikę czy tam uczelnie.Na architekcie uczysz się w skrócie projektowania, ale potem i tak musisz/powinieneś iść po studiach, bo wątpię, żeby ktoś chciał korzystać z usług architekta po szkole średniej.Brałbym tech.budownictwa i potem na jakąś uczelnie związaną z architekturą.Najlepiej to poczytaj o tym dokładnie jeszcze, popytaj może znajomych.

Opublikowano

A gdybym poszedł do technikum profil technik architekt , to pozniej bym miał łatwiej na studiach ??

Zapewne tak, 

ale lepiej wybierz Budownictwo

Deus vult

Opublikowano

Idź na budowlanke do technikum a później na jakieś studia typu architekt.. Tylko matmę musisz dobrze ogarniać i też mieć fantazje.

Chcesz kupić konto do Steam z CS go bądź innymi grami albo wypasiony Origin z FIFA 14 i innymi ? Luknij w moje tematy na giełdzie.

Konta sprzedaje także przez allegro ! ; )

Opublikowano

A gdybym poszedł do technikum profil technik architekt , to pozniej bym miał łatwiej na studiach ??

Poczytaj o technikach budownictwa i technikach architektach.Nikt ci tutaj nie dostarczy rzetelnych informacji.

Opublikowano

moja dziewczyna chciała iść na architekta, lecz nie poszło po jej myśli bo miała kilka powodów przeciw.

Ale jak coś to jej plan był taki żeby iść na mat fiza, po lekcjach dodatkowe zajęcia z rysunku, 2-3 razy w tygodniu a po liceum na studia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...