Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Tnący sie komputer i nie tylko..

kubaekp

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem jedynie log podstawowy z FRST od DnalaPub (tak to jest jak się nie wstawia logów w temacie) i jest on na 100% czysty od wirusów. Nie wiem co może siedzieć w additional, bo go nie widziałem.

Wstaw tutaj logi OTL, to jeszcze się potwierdzi.

Opublikowano

Ok już wiem co. Utwórz plik tekstowy o nazwie fixlist i wklej do niego podaną zawartość:

S3 EverestDriver; \??\G:\! portable\EverestPortable\App\EverestUltimate\kerneld.amd64 [X]
S3 MBAMSwissArmy; \??\C:\Windows\system32\drivers\MBAMSwissArmy.sys [X]
S0 pslfem; System32\drivers\xugt.sys [X]

Wrzuć do tego samego folderu co FRST i kliknij w nim wykonaj. I to by było wszystko.

Opublikowano

Aktualnie potrzebuje tylko FRST, o OTL poproszę jeśli w FRST coś się nie będzie zgadzać :P

Ramnit to wirus polimorficzny który infekuje i niszczy system. Jeśli szybko się go nie pozbędziesz może być źle..

Opublikowano

Kradnie wszystkie hasła dostępu i wysyła mi na maila..

Usuwa zbędne pliki i wpisy rejestru, które mogą powodować spowolnienia systemu.

Na dole pod moim nickiem widzisz plakietkę "Zaufana osoba", a znaczy to mniej więcej to, że wiem co robię, a zgłaszając się o pomoc, po prostu wykonaj :)

@Edit

Spróbuj nacisnąć start --> uruchom --> wpisz msconfig --> zakładka uruchamianie i poszukaj "pslfem", a następnie to odznacz. Jeśli nie znajdziesz w tej zakładce poszukaj w "Usługi" i odznacz.

Jeśli nie będzie to nie wiem, gdzie tego szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...