Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Tnący sie komputer i nie tylko..

kubaekp

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer przyśpieszył.

Lecz nie wiem czy to ten efekt którego sobie bym na tym komputerze życzył.

Dziękuje wszystkim za pomoc!

Jeżeli coś jeszcze musze zrobić to napiszcie, bardzo bym prosił

Opublikowano

Logi czyste. Jest kilka pustych wpisów które nie mają aż tak dużej potrzeby usunięcia. Jeśli chcesz możesz wstawić jeszcze logi OTL dla upewnienia się że nie ma ramnit'a.

Opublikowano

Logi OTL i FRST są już czyste. Wirus ramnit mógł spowodować jakieś uszkodzenia w systemie. Ciężko wrócić do poprzedniej formy sprzed infekcji. Pobierz program do czyszczenia rejestru np. ccleaner lub jv16 powertools. Więcej nic się nie zrobi.

Opublikowano

# Jeszcze jedno pytanko. Gdy sprawdzisz logi prosiłbym o odpowiedz.

Chodzi o gre osu!

Gdy pobieram mapę, to gdy otwieram ten plik, to mapa się instaluje ale plik podejrzanie znika.

Nie jest to podejrzane czy coś? 

Gdy zaczeło mi wykrywać te wirusy to usunałem osu bo miałem przeczucie ze ta gra moze w tym maczac palce.

#####Sory za multipost!

Ten plik jest importowany do Osu! więc to nic dziwnego.

Opublikowano

Były to :

*VBS/Heur

*Win32/Zbot.A

*Win32/Ramnit.A

*PSW.Generic10.BQRV

*Koń Trojański Generic20.AAXE

Sality raczej nie.

Nigdzie nie było widać tej nazwy.

###

FRST, czy OTL ?

Najlepiej zrób tym i tym 

Opublikowano

Były to :

*VBS/Heur

*Win32/Zbot.A

*Win32/Ramnit.A

*PSW.Generic10.BQRV

*Koń Trojański Generic20.AAXE

Sality raczej nie.

Nigdzie nie było widać tej nazwy.

###

FRST, czy OTL ?

Ojoooj... Ramnit to przypał trochę. Zrób logi FRST (jak ci się chce to OTL dla potwierdzenia że nic nie zostało)

Opublikowano

w OTL na dole w oknie własny skrypt/skanowanie wklej podany fix:

:OTL
O4 - HKU\S-1-5-19..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found

O8:64bit: - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\EXCEL.EXE/3000 File not found
O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\EXCEL.EXE/3000 File not found
O1364bit: - gopher Prefix: missing
O13 - gopher Prefix: missing

O21:64bit: - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
[2014-06-28 15:38:59 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\pc\AppData\Roaming\DBzF1
[2014-06-18 16:24:45 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\pc\AppData\Roaming\DBNS1

:Commands
[emptytemp]

Następnie naciśnij Wykonaj FIx, a po restarcie komputera Sprzątanie w OTL.
Wirusów brak, jedynie wywala ten błąd:

Error - 2014-06-29 06:43:18 | Computer Name = pc-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7026
Description = Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego 
lub systemowego:   pslfem
ale niestety nie wiem, co to dokładnie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...