Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do ~2000zł

Rynichu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję nowego komputera. Chcę żeby udźwignął granie w BF3 tak w stałych 60 FPS na medium/low w 1300x720. Najlepiej jakby też dawał radę grać w te nowsze gry jak Sniper Elite 3 chociażby na low w 60 FPS. Ogólnie to żeby wystarczył na rok, potem się powymienia części.

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

@Kicław

Tak bez obudowy? :p Na ścianie nie powieszę, będzie się kurzyć :D

Procesor idzie dać lepszy? Słyszałem wiele dobrego o płytach asrocka, są tansze i dobre więc można trochę zaoszczędzić na procesor ;)

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Jakie bez obudowy? o.O A Zalman Z1 to co w takim razie?

Na płyty Asrocka ostatnio są skargi odnośnie awaryjności i jakości wykonania. Jeśli chcesz, weź tą:

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-h81m-intel-h81-lga1150-box,39937.html

Lepszy procesor (4570) to 60zł różnicy przy małym skoku wydajności. Ewentualnie możesz wziąć 4460, ale będzie konieczny upgrade BIOS-u.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Kicław

Hahaha przepraszam nie zauważyłem :P

Jaki upgrade biosu? W nowym komputerze od zera będę musiał coś dodatkowego zmieniać? Czy jeśli wezmę to montowanie komputera, bo sam nie poskładam to wliczają to w składanie?

3foc.png

Opublikowano

Chodzi o to, że i5 4460 to procesor z serii Refresh, 4440 z lekko podbitymi zegarami, ale żeby płyta główna go obsługiwała, musiałbyś zrobić upgrade BIOS-u. Dlatego radzę zostać przy 4440 ;)

Montaż obejmuje składanie komputera, z tymi kodami:

http://www.mpcforum.pl/topic/989161-tut-kody-na-darmowy-montazwysylke-na-morelenet-oraz-techplanetpl/

...Masz go za 1zł + jakieś tam testy sprawdzające PC.

Osobno wyślą ci chyba kartę graficzną, żeby się nie uszkodziła, więc będziesz musiał ją sam podłączyć.

System operacyjny rozumiem, że sobie załatwisz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak. Musiałbyś wziąć coś na H97, a to już prawie 300zł.

Dużej różnicy nie ma, więc możesz zostać przy 4440. Ta karta graficzna i tak osiągnie swoje maksimum.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zostanę przy 4440 ;) Jeśli ogarniesz z techplanetu windowsa 8 za 30zł to tak, chętnie :P Dam radę :D

Edit

@Kicław

W opisie płyty głównej piszą, że obsługuje RAM 1333Mhz i 1600 Mhz. Czy jeśli wrzucę tam 1333Mhz (+ to 1600 w zestawie) to będą tam jakieś problemy? Bo mam nieużywaną :P

Edit2

Kicław jeszcze jak tak czytam info o tej płycie głównej na morelach piszą, że ma zintegrowaną grafikę :c

3foc.png

Opublikowano

Ta z mojego zestawu? Nie ma, integrę masz w procesorze :P

Jaki dokładnie ten RAM? Czasem kości różnych producentów potrafią się "gryźć", a jeśli nie będzie problemów z kompatybilnością, to ta kość 1600MHz z mojego zestawu automatycznie obniży taktowanie do 1333MHz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Kicław

No chyba właśnie też goodrama. Tutaj pojawia się następne pytanie - w laptopie mam ją zamontowaną, a na niej napisane jest SO-DIMM. W PC są DIMM tak? 

3foc.png

Opublikowano

Nie włożysz RAM-u z lapka do peceta i na odwrót. Różnią się m.in. wielkością, tak jak napisałeś w notebooku masz SO-DIMM.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Kicław

Tylko właśnie mam rozkminę, bo w oryginalnej, 4Gb jest napisane "DIMM", a na nowej, którą kupiłem jest SO-DIMM. Obydwie działają.

3foc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...