Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mały poradnik - szybki zarobek na niektórych serwerach

Caribell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

1190914039802041172287.png

Poradnik zaadresowany jest dla Graczy oraz Administratorów.

Uwaga! Zastosowałam dużą ilość powtórzeń, aby uniknąć niejasności.

Przewinęłam się przez całe mnóstwo serwerów Minecraft. W około połowie z nich odnalazłam niedociągnięcie ułatwiające szybkie zdobycie bogactwa. Uprzedzając złośliwe komentarze - wiem, że nie na każdym serwerze Administratorzy przeoczyli ten sposób, jednak warto to sprawdzić. Wystarczy w tradycyjny sposób zarobić taką ilość pieniędzy, by starczyło na skrzynię kresu oraz diamentowy kilof, a następnie:

Upewnić się, że sprzedaż ośmiu sztuk obsydianu jest dość znacząco droższa, niż zakup skrzyni kresu.

Zaopatrzyć się we wcześniej wymienione przedmioty - skrzynię kresu oraz diamentowy kilof.

Postawić skrzynię kresu w wybranym miejscu i zniszczyć ją diamentowym kilofem.

Udać się do sklepu w celu sprzedania obsydianu.

Za zaoszczędzone pieniądze kupić tyle skrzyń kresu, na ile pozwala stan konta.

Powtarzać czynności do dorobienia się wymarzonej ilości pieniędzy.

Dodam, że skrzynie kresu i obsydian to często niejedyne niedopatrzenie, niekiedy działa to w przypadku:

• Zakupu kamienia i sprzedaży na kamienne cegły.

• Zakupu drewna i sprzedaży na deski.

• Zakupu surowca i sprzedaży jako narzędzia i tym podobne.

Miejcie się na baczności, pieniądze leżą bliżej, niż Wam się wydaje!

Pozdrawiam.

→ Przenieś się do lepszego świata!

Opublikowano

Kiedys znalazlem podobny sposob ze szafe grajaca (czy jak to sie nazywa co buduje sie z 8 desek i diaxa) sprzedawalem kilka razy drozej niz 1 diaxa i 8 desek (2 drewna)

cover.png?dl=0

Opublikowano

Kupowanie blaze rodów i ender pereł i przerabianie tego na eye of ender, miliony w ten sposób w pewnym miejscu zarabiałem :D

Opublikowano

Cześć!

Poradnik jest napisany estetycznie, a przede wszystkim logicznie.

Można wszystkiego się dowiedzieć, bez ponownego czytania :)

Chociaż znałem sposób z mojego serwera (Ktoś mi to kiedyś wyjawił, gdy odkryłem, że coś bardzo dużo pieniążków ma) to i tak jestem zachwycony przedstawieniem go przez Ciebie.

Gybyś dodała (Jesteś dziewczyną, prawda? - Wiem, widać to w tekście, ale znam osobę, która lubi się podszywać pod płeć przeciwną w postach, bo "to fajne") jeszcze jakieś graficzne przedstawienie lub ogólnie grafikę do poradnika to byłby to poradnik na ocenę celującą.

PS: Na przykład można dodać śmieszną grafikę przedstawiającą stan przed oraz po. Coś śmiesznego, co spowodowałoby uśmiech na twarzy czytelnika i wrycie się w pamięć.

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Super! Przyda się. Masz lubię to.

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

Był serwer na którym można było sprzedać zupy, a krowa grzybowa była do kupna.I najpierw nazbierałem na krowę, a później sprzedawałem nieskończoną ilość zupek za hajs :D

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...