Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zmienić w moim komputerze ?

kura14005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witajcie mam swój komputer już dość długo dużo części było wymienianych,jako  iż wydaję mi się że części za które wydałem dość sporo pieniędzy mnie nie zadowalają 

Procesor: i7 920 (dość stary)

Karta Graf: Asus Radeon 7790 2 GB

Ilość ram: 6GB

Płyta główna: MSI X58 PLATINIUM 

Moi znajomi mają o wiele tańsze komputery a mają o wiele więcej FPS pod czas grania w te same gry co ja na tych samych ustawieniach graficznych itd

Np.Mój znajomy ma +300 fps w CS:GO  a ja mam około 130 

jego sprzęt to :

i5 4440 

4 GB 

Sapphire R9 270 2GB

Wiecie gdzie jest problem lub co w moim komputerze zmienić ? dodać ? Dziękuje z góry za pomoc :) 

Opublikowano

Twój komputer był dobry, ale 4 lata temu (procesor).

A teraz są lepsze części i to co ma twój znajomy jest 2-3 krotnie mocniejsze.

Grafikę masz słabszą. Jak dla mnie to już cały komputer do zmiany.

@Edit

Jeśli chcesz osiągnąć jego poziom.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Twój komputer był dobry, ale 4 lata temu (procesor).

A teraz są lepsze części i to co ma twój znajomy jest 2-3 krotnie mocniejsze.

Grafikę masz słabszą. Jak dla mnie to już cały komputer do zmiany.

Cały komputer do zmiany, hmm ciężko będzie pogodzić się z tym że wkładałem dużo w małe .. :/ Myślę ze na morele.net złoże swój komputer później podeśle jak wygląda i ocenisz czy dobry jeżeli możesz . 

Opublikowano

Podaj budżet. Twój procek najgorszy nie jest. Na razie zmieniłbym grafike, podaj również reszte podzespołow (buda, zasilacz). Jak są kości ramu? 3x2gb, czy inaczej?

Opublikowano

Podaj budżet. Twój procek najgorszy nie jest. Na razie zmieniłbym grafike, podaj również reszte podzespołow (buda, zasilacz). Jak są kości ramu? 3x2gb, czy inaczej?

Budżet do 3 tys zł. kość ramu jest tak jak powyżej 3x2Gb,odbudowa fabryczna zasilacz też  co do komputera znajomy mi troszkę pomógł złożył 2 rodzaje komputerów pytanie jest takie czy są one dobre i który jest lepszy oraz za ile lat będę musiał szykować się na kupno nowego 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=73501&s=50390&s=73969&s=72453&s=77392&s=77608&s=78021&s=77563

http://www.morele.net/inventory/info/Pchb1d/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...