Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubione czołgi - Dyskusja

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, postanowiłem raz na jakiś czas tworzyć temat z tego typu dyskusją. Ostatnio było na temat zablokowanych map, teraz ulubione czołgi :)

Podajcie swoje ulubione czołgi, najlepiej wraz z argumentacją dlaczego.

Moje to:

Hetzer - Mobilny, pancerz czasem coś odbije, do tego op na swoje tiery trollgun.

is-6 - Pancerz + świetne działo.

Centurion I - Świetne działo, szybko skupia, dobra celność i świetna penetracja. Do tego wieża, od której się Xt czasem dingają.

A Wy co byście wybrali?

*Temat stworzony w celach dyskusyjnych, a głównym jego zadaniem jest danie możliwości nabicia sobie posta.

Opublikowano

Ohoho... Tylko 3? Ja się w 10 nie wyrobie :D
Po pierwsze: KW-220 - pancerz + działo + ograniczony MM = sianie spustoszenia
Po drugie: SU-100 - camo + działo + jakiś pancerz + zasięg widzenia + wielkość = fcking Assassin.
Po trzecie: Chaffee - niesamowity tank :D
Cromwell - kwintesencja meda.
T-127 - najlepszy Lolek ever (solowanie czołgów tier wyżej bez większych problemów <3)
T71 - coś jak Chaffee tylko z magazynkiem.
T110E5 - najbardziej uniwersalny HTkomed T10.
M46 Patton - świetny medzik T9, bezkonkurencyjny.

I tak dalej i tak dalej...

Opublikowano

hmm ciezko wybrac 3 ulubione

elc/13 90 - nie mal identyczny styl gry (to piekne trolowanie elcem VIII i IX tierow :D)

a43, a44, obj 416 niby gowno bo jest ich malo ale jest w nich moc

hellcat(ale to za czasow gdy byla normalna arta i bylo bardzo malo hellcatow [na seniorkach)

860331433165800174608.png

Opublikowano

1. FV 183 - Bob Marley śpiewał One loveeeeeee ja śpiewam One shoooooooooot... >:D

2. kv-220 - mało kto wie, że taki jest i gdzie ma słabe pkty

3. FAFFEN TR A/E GER AÓF e 100 - boooom booom booom booom booom booom - kilka k dmg, i se znika siedzi za jakąś przeszkodą i taka jego taktyka ><

4. E 25 NINJA PANZER ><

76561198018588473.png
Opublikowano

1. T-54 najlepszy med w grze <3 Wieża, która odbija od 10. Mobilność, działko strzela co 6,5 sec po 320, zajebiste camo i wszystko <#

2. Ob 704 najlepszy TD z całej tej linii, CAMO ! mobilność, działo, penetracja, dmg <3

3.. IS-6 najlepszy jak dla mnie zarabiacz z jgtiger, pancerz, który w c**j odbija, działo strzela co 9sec po 400, mobilny i dosyć fajne camo. Aah i najważniejsze, idealny do ligi esl 1vs1, dzięki temu draniowi trochę golda wpadło :D

4. Su 122 44 - jak rzuci na 7t mają przejebane, WSPANIAŁE działo, które ładuję 6 sec biję po 390, MOBILNOŚĆ, pancerz, CAMO i SPOT

5. 13 90 najlepszy lt, wspaniały na esl 7 vs 7, magazynek, mały, wspaniałe camo, szybki lecz słabo się kręci.

6. Wz 132 najlepszy scout po 13 90, MOBILNOŚĆ, działo, camo

7. Hellcat idealna zabawka, camo, działo, mobilność, świecenie wszystko <3

8. Bc 25t idealny do wsparcia, świecenia. Magazynek, mobilność, camo, działo, spot.

9. Leopard 1 jeden z najlepszych medow, lecz niedoceniany przez pomidorków. Wspaniałe działo, wspaniałe camo, druga najlepsza mobilność za bc 25t, opuszczanie działa i świecenie 410m !

10. Mt 2 ligt czy jakoś tak, zawsze jak testuje mody zawsze wybieram go. Na drugich tierach robi sieczkę, ściąga praktycznie na magazynek, mobilność lecz mało skrętny, wspaniałe camo.

11. JgPzE100 POGROM <3 Idealny pancerz, wieża od e100, działko ściągające po 1200 czasami ( jak widzisz mordka się uśmiecha ) nawet szybki bo potrafi po 30km jechać. Trudno go objechać, bo wystarczy, że cofniesz i med nie ma gąsek i 200 dmg :D

Nie da się 3 :3

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Carnvrvon: Op Pancerz Op Działo OpTank

Pz1C Uwielbiam gada :P

KV-2 Pierdolnięcie 

Amx 12t Zajebisty lajcik :) Działo Pancerz i Mobilność 

Type3 CHI NU KAI Dinga TD do 6 tieru ZAWSZE :) 

Troszkę więcej niż trzy :) 

Opublikowano

• IS-6 - mimo cichego nerfu dalej potrafi dokopać ludziom, którzy nie znają WS. Działo, mobilność, pancerz, camo - czego chcieć więcej?

AMX 13 90 - Dobry czołg do podwyższania statystyk. Działo, mobilność, camo.

Waffenträger auf E 100 - Po mino, że ostatnio go uważałem za ShitTank'a zmienił zdanie po moich kilku ostatnich bitwach. OP działo i nic więcej.

Nashorn - Na stockowej lufie + złotko to przyjemność grania tym czołgiem. Moja ulubiona VI. Działo, camo (?), mobilność.

Cromwell - idealny tank do paziowania Siemek itp. Wykorzystuję go na na ligę ,,Bracia w boju". ;)

Opublikowano

is-7 - dobrze skatowany pancerz, swietne dzialo i szybkosc jest mega jak na heavy tank (60km/h)

su-96(ten su 4 tieru , nazwa moze byc zla:D) - super celnosc, skupialnosc tez i dmg jak na twoj tier.

Opublikowano

1- T 29 według mnie najlepszy czołg vii poziomu op pancerz wieży lufka z dobrą penetracją dosyć mobilny ogólnie zagraża mu tylko arta i niektóre ix.

2- Hellcat cóż tu mówić mobilny z bardzo dobrą lufą a czasami nawet coś dingnie jarzmem ogólnie trzeba grać z głową i patrzeć co się dzieje na mapie.

3- Super Pershing wiele osób na niego narzeka ale jest to jeden z moich ulubionych czołgów plusem jest oczywiście pancerz kadłuba jednak wieża jest łatwa do przebicia lufka z małą penetracją ale golda można spokojnie użyć dopiero na ix do których maksymalnie rzuca no i jest trochę słabo mobilny lecz lubię nim grać.

4- T 32 kolejny czołg z bardzo dobrym pancerzem w odpowiednich rękach sieje spustoszenie lecz jak rzuci na x to już trochę penetracja nie do maga i trzeba otworzyć czasem portfel na gold pestki.

Opublikowano

S35 ca - 105 mm wymiata czołg przebija wszystko jak chce i gdzie chce. Daje wielką frajdę z gry.

M5 Stuart - szybki i bardzo przyjemny w grze.

IS-6 - głównie pancerz dużo odbija, działo też spoko, ale jak wiesz gdzie strzelać.

Opublikowano

ELC AMX - zwinna i kąśliwa bestyjka :)

KV-1 - potrafi naprawdę dużo odbić, zadać także 

Hetzer - mobilny, dobra lufka, dużo można nim zdziałać

PZ1C - chyba nie trzeba mówić dlaczego :P 

IS-3 - dobry pancerz, lufka w miarę mobilny (wg mnie)

Opublikowano

Cromwell - po prostu Cromwell, nieco więcej w moim poradniku

Hellcat - koteł ulubiony. Gra zawsze przyjemna, niezależnie od wyrzucenia

ELC AMX - niski, mały, szybki z mocnym walnięciem

IS - czołg tak idealnie przeciętny... że gra nim to sama przyjemność

Opublikowano

1. Matilda - jak rzuci na 4t to zagraza jej tylko inna matilda i arta.

2. Is-3 - dobre działo, ogarnięty pancerz, potrafi odbić 10t.

3. Jg. Tiger 8.8cm - kadłub jg. tigera, działo spamujące co 4.5s po 240, więcej nie trzeba mówić.

4. Hetzer - nie mogło go zabraknąć. Juri podał powody.

5. StuG III G - mobilność + camo + pro działko. Na 5t lepsze jest tylko t49.

6. T49 - Szybkość, camo, zasięg widzenia, RoF oraz działo czynią go najlepszym (moim zdaniem... i nie tylko) tdkiem 5tieru.

7. IS - mobilny, dosyć dobre działo, sporo dinguje. Niektórzy narzekają ale ja tam go lubię.

Dużo by jeszcze wymieniać ale zostanę przy tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...