Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zasilacz da radę? +USB 3.0

cHHinol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję kupić dysk ssd 120gb, oraz podłączyć jeszcze 2 wiatraki do obudowy. I teraz nasuwa się pytanie, czy ze sprzętem:

i5 4570, gtx 760 2gb oc, 8gb ram, dyskiem hdd tb, płytą MSI B85-G43 

zasilacz deus g1 500w wystarczy, gdy podłącze te dodatkowe wiatraki oraz dysk ssd ?

Następne pytanie, gdzie, za ile i jak podłączyć usb 3.0 do przedniego panelu obudowy ?

Opublikowano

Zmień na 550W/600W. Żeby się nie dusił. Trochę nie rozumiem tego

Następne pytanie, gdzie, za ile i jak podłączyć usb 3.0 do przedniego panelu obudowy ?

Obudowa np Z3Plus/Z11Plus ma już na przodzie obudowy USB 3.0 i w środku kabel (niebieski)który podłączasz do płyty głównej.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Na siłe wystarczy, ale radze wyjebać deusa do kosza, albo lepiej zakopać w lesie gdzieś daleko żeby tego szajsu nikt nie znalazł. Bierz jakiś normalny zasilacz, powiedz ile masz do wydania (jeżeli masz). 500W linia deusa może być mała, a nie chcesz takiej bomby obciążać, uwierz. Deus pod obciążeniem lubi sie spalić, taki szajs. Ja bym wziął corsaira 550w, będziesz miał zapas mocy, a twój portfel sie ucieszy. A sprawe USB 3.0 wyjaśnił kolega wyżej, ale nie każda obudowa ma USB 3.0 (te nowe w wiekszosci mają). Jakbyś nie wiedział, to usb 3.0 ma w środku inny kolorek (niebieski, raczej nie ma innych, nie widziałem :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...