Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SerwerMT2 - Mój pierwszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym stworzyć serwer hamachi do gry z kolegami. Kiedyś już próbowałem to zrobić ale nigdy nie wychodziło, ponieważ czytając poradniki do niczego nie dochodziłem ;d
Proszę o dokładne wyjaśnienie lub odesłanie do bardzo ale to bardzo dokładnego poradnika jak takowy serwer mógłbym postawić na swoim komputerze i co muszę pobrać aby to zrobić.

A w ogóle potrzebny jest Navicat, w którym skończył mi się okres próbny - co zrobić? 

Opublikowano

wszystko masz opisane w tych 2 poradnikach

http://www.mpcforum.pl/topic/984435-poradniki-tworzenie-serwera-metin2-i-nie-tylko/#entry7960977

http://www.mpcforum.pl/topic/815920-wielki-spis-poradnikow/

pliki serwerowe znajdziesz w tutoriale --> pliki serwerowe

polecam pliki terenza:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

a co do navicata. Odinstaluj go i pobierz innego.

Opublikowano

wszystko masz opisane w tych 2 poradnikach

http://www.mpcforum.pl/topic/984435-poradniki-tworzenie-serwera-metin2-i-nie-tylko/#entry7960977
http://www.mpcforum.pl/topic/815920-wielki-spis-poradnikow/

pliki serwerowe znajdziesz w tutoriale --> pliki serwerowe

polecam pliki terenza:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

a co do navicata. Odinstaluj go i pobierz innego.

Wystarczy , że  sprawdzisz  date pobrania mysqla i cofniesz sobie ją w kalendarzu na pc :) mysql będzie śmigał :) 

Opublikowano

Jak zrobic serwer hamachi poradników jest multum ale co do początkowego stawiania plików na terenzo nie jestem przekonany ;/ tam trzeba troche fixów dać i wątpie że teraz dasz rade z pongiem i zapytaniami itd. jak jeszvcze serwera postawić nie potrafisz. 

Proponuje np. Derin v2 gotowiec tak na początek.

Navicat pobierz nowy :P

853051452970424392149.png

Opublikowano

Jak zrobic serwer hamachi poradników jest multum ale co do początkowego stawiania plików na terenzo nie jestem przekonany ;/ tam trzeba troche fixów dać i wątpie że teraz dasz rade z pongiem i zapytaniami itd. jak jeszvcze serwera postawić nie potrafisz. 

Proponuje np. Derin v2 gotowiec tak na początek.

Navicat pobierz nowy :P

Why :D jakim pongiem pliki terenza (nowe game) nie używają pongu, a gdyby miały to w poradniku które podałem jest jak go zmienić

skoro on chce serwer tylko do zabawy to fixy nie będą zbytnio potrzebne. Ale pliki derina też dobre.

Opublikowano

Why :D jakim pongiem pliki terenza (nowe game) nie używają pongu, a gdyby miały to w poradniku które podałem jest jak go zmienić

skoro on chce serwer tylko do zabawy to fixy nie będą zbytnio potrzebne. Ale pliki derina też dobre.

Racja :D mój błąd myślałem od takiniesmialy a pisałem o terenzo :D haha 

Chociażby serwer do zabawy ale jak się tak nauczy to tak mu zostanie :P i brak Śr i UM w trucie i fms moze sprawiać problem :D i pełno tematów na mpc :P (sama konfiguracja sysinstall) 

853051452970424392149.png

Opublikowano

Ja proponuje pliki Waruma jest więcej dodane niż na plikach derina :) i lepiej się to prezentuje pliki derina są już po prostu stare. :) 

Opublikowano

Jest to wszystko powgrywane wystarczy, że ściągniesz taki program jak Virtual Box np i wgrasz tą maszyne i skonfigurujesz i elegancko pojdzie wszystko po poprawnym skonfigurowaniu.

Czyli jeśli to pobiorę i clienta to nie muszę pobierać na kompa navicatu itd? 

Opublikowano

Zrobiłem ten serwer na gotowej maszynie terenza i mam jeden problem i pytanie ;D

Nie potrafię zrobić z plików .xml plików epk mógłby mi ktoś to podrzucić? ;d podsyłam pliczki .xml, będę bardzo ale to bardzo wdzięczny. Za pomoc nagrodzę plusikami. 

xxx

A pytania są takie ;d
- Co trzeba podać żeby połączyć się z mysql w navicat? w Host/ip po prostu ip hamachi ? a co podać w port? ;d 

- Czy można zmienić hasło do tej maszyny Terenza ? - Nie chcę, żeby ktoś mi się do niej wbijał : > 

- jak zwiększyć exp? ;d

Opublikowano

1. Podeslij caly folder a nie xml tylko. Bo jak ma ktos to spakowac nie majac zawartosci.

1. Mysql-  Dajesz IP z koncowka 100 port 3306 (domyslny)

2.  Tak, wchodzisz w maszyne vritual box lub cos tam masz. Odpalasz i po zalogowaniu wpisujesz      passwd       i wpisujesz swoje nowe haslo i gotowe.

3. Exp zwiekasz w navicat, klikasz prawym na player i dajesz console.

Przykładowo, jeśli chcę zwiększyć PD, które leci z potworów o 10000 wpisuję:

UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp+10000 ;
Można też odejmować exp, ale w tym przypadku zamiast znaku "+" wpisujemy "-".
Natomiast gdy chcę zwiększyć PD dziesięciokrotnie (x10) wpisuję:
UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp*10 ;

A gdy chcę zmniejszyć napływający exp o 5 razy, wpisuję:
UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp/5 ;

Opublikowano

1. Podeslij caly folder a nie xml tylko. Bo jak ma ktos to spakowac nie majac zawartosci.

1. Mysql-  Dajesz IP z koncowka 100 port 3306 (domyslny)

2.  Tak, wchodzisz w maszyne vritual box lub cos tam masz. Odpalasz i po zalogowaniu wpisujesz      passwd       i wpisujesz swoje nowe haslo i gotowe.

3. Exp zwiekasz w navicat, klikasz prawym na player i dajesz console.

Przykładowo, jeśli chcę zwiększyć PD, które leci z potworów o 10000 wpisuję:

UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp+10000 ;

Można też odejmować exp, ale w tym przypadku zamiast znaku "+" wpisujemy "-".

Natomiast gdy chcę zwiększyć PD dziesięciokrotnie (x10) wpisuję:

UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp*10 ;

A gdy chcę zmniejszyć napływający exp o 5 razy, wpisuję:

UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp/5 ;

xxx proszę root, locale oraz cała zawartość ;)

Dziękuję za pomoc jeśli pomożesz z plikami i serwer mi zadziała dam Ci limit ;d

Opublikowano

Wgrałem rooty wpisuję komendę  rm /var/db/mysql/account/string.ibd i pokazuje sie

rm /var/db/mysql/account/string.ibd  No such file or directory 

xxx

Prosze, spakowane rooty. Ale locale nie mam jak bo nie ma folderu lokale :)

podaj GG/Skype bedzie szybciej. 

Masz na pw mój numer GG :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...