Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o grach

robi222pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Wczoraj poczytałem trochę o grach i na większości stronach piszą,że gry szkodzą(demoralizują,i uczą agresywności).Również było napisane,że teraz tworzy się tylko gry gdzie się zabija itp.Co wy sądzicie o grach?(jak wpływają itp)

Opublikowano

To tylko świat wirtualny, pozabijać jakieś stworki czy coś to miłe jest. Nikt do gry nie zmusza po za tym..

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Gry to świetny sposób na rozrywkę, najczęściej gry opowiadają ciekawe historie, które sami tworzymy, dokonując wyborów w grze. Gry multiplayer też potrafią wiele nauczyć. Ja np.grając w battlefielda poznałem więcej słów po angielsku niż przez cały rok edukacji w szkole.

Odnośnie złej opinii o grach- zawsze musi być kozioł ofiarny ma.którego łatwo zrzucić winę. Na przykład ktoś kogoś zabił- w.śledztwie wychodzi na jaw że zabójca był graczem i od razu.można stwierdzić dlaczego zabił- gry komputerowe wpoiły w.niego agresję. Tak to działa.

Opublikowano

Gry w których sie zabija sa dobre.( głownie strzelanki) Przyjdzie wojna to dzieci bedą wiedziały wszystko. Jaki rodzaj broni wybrać, gdzie sie schować itd itp. Gierki moze i uczą agresywnością i tych innych. Ale tez uczą nas jak radzić sobie w realu. No moze niektóre nie xD

Opublikowano

Jak dla mnie to tylko gdy z fabuła są dobre, a reszta to szajs.

Oczywiście chodzi o ciekawą fabułę a nie jakiś szajs

Niestety przez gry narodziła sie GIMBAZA !!!

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Gry szkodzą, ale tylko LoL, Minecraft i Metin2, reszta nie szkodzi.

Admin Cienia
Opublikowano

piszą,że gry szkodzą(demoralizują,i uczą agresywności).

Jeśli ktoś z powodu gier będzie zaniedbywał sen, regularne posiłki itp. to na pewno odbiję się to na jego zdrowiu, więc pod tym względem gry mogą być szkodliwe.

Natomiast to czy gry demoralizują lub wywołują agresję zleży wyłącznie od charakteru osób, które w nie grają.

Ponieważ opanowany i dojrzały emocjonalnie człowiek będzie traktował je tylko jako źródło rozrywki, więc nie ulegnie negatywnym emocjom.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Gry to szatan, diabeł, ciota i uj. 

Gdyby słuchać wszystkiego, co ludzie mówią na temat gier, Internetu i w ogóle sfery wirtualnej, już dawno każdy z użytkowników MPCF siedziałby pod celą z założonymi dłońmi w rozpaczy nie nad tysiącami ofiar własnej przemocy, a nad brakiem dostępu do komputera :v

Bujda i tyle.

Qui est le prochain?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...