Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia - wakacje

Abesss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Jak każdy wie, zbliżają się wakacje. Uznałem, że to czas na wyrobienie rzeźby.... Nie wiem tylko od czego zacząć :P Czy w ogóle można w 2miesiące wyrobić sobie mięśnie? Jeśli tak, to jak? Btw. ważę 59kg przy 1.78 czy to nie zamało na ćwiczenia?

Opublikowano

Btw. ważę 59kg przy 1.78 czy to nie zamało na ćwiczenia?

Powinieneś ciut przytyć ale bez przesady. Nie napisałeś gdzie dokładnie chcesz mieć mięśnie, w 2 miesiące raczej nic nie będzie ale to też zależy od Twojego organizmu i trudności ćwiczeń. 

Opublikowano

Ja w piwnicy mam ławeczkę ;>

1lipca startuje z ćwiczeniami 5razy w tygodniu. Dużo może nie osiągnę bo jakoś nigdy przytyć nie mogłem ( taki styl życia - orliki itp. )

Wracając do pytania to coś tam niby osiągniesz ale nie możesz się poddawać po tygodniu.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Powinieneś ciut przytyć ale bez przesady. Nie napisałeś gdzie dokładnie chcesz mieć mięśnie, w 2 miesiące raczej nic nie będzie ale to też zależy od Twojego organizmu i trudności ćwiczeń. 

20kg to nie ciut, powinien właśnie robić masę do 75-80kg :)

Nic nie zrobisz przez te wakacje, aby mieć wymarzoną sylwetkę trzeba pracować nawet latami.

Polecam Tobie fora sportowe, głównie działy:

-Dieta

-Ćwiczenia dla początkujących

www.kfd.pl
www.sfd.pl
Opublikowano

No to wczas się bierzesz za robienie masy ... Troszkę się spóźniłeś, w 2 miesiące raczej dużo nie zrobisz.

Lepiej późno niż wcale.

Polecam Tobie przeczytać poradniki dot. budowania masy.

Dowiesz się co jeść itp.

Jak będziesz się ważył co 2tygodnie-1miesiąc i bedziesz widział efekty bedziesz miał dużo motywacji :)

Opublikowano

Ja ważę 90 kg przy wzroście 185 to i tak mało ważę.

Rzeźba zdecydowanie odpada, musisz przytyć min 20-30kg żeby mieć "co" rzeźbić.

Najpierw zacznij od treningu przygotowującego np  trening domatora. ( 1 miesiąc)
Potem można zaczac masówkę, trening FBW kilka miesięcy
No i redukcja i rzeźba pewnie splitem.

Co do diety, po prostu jedz więcej. Nadwyżka węglowodorów, białek i tłuszczów.

Jaki masz sprzęt ?

Deus vult

Opublikowano

Polecam ci trening fbw rozwija siłę, a zarazem powoduje hipertrofię mięśni. W 2 miesiące nic nie osiągniesz, żeby zrobić chociaż te 5kg mięsa to jest ok 1/2 roku roboty. Pamiętaj bez zbilansowanej diety nie oczekuj efektów. + widzę, że jesteś ektO(WPIERDALAJ JAKBY NIE BYŁO JUTRA ale musisz ćwiczyć)59kg 178więc tymbardziej ciężko może być z przyrosetem mięśni u ciebie bez dobrej diety.

https://www.youtube.com/watch?v=a--XpYKnT2s

PS. W twoim planie obowiązkowo muszą być ćwiczenai takie jak: martwy ciąg, wyciskanie leżąc i przysiady<3.

Opublikowano

Koledzy, dzięki za pomoc. Przez wakacje postaram się przytyć, a ćwiczenia zostawię sobie na później - zgodnie z "najpierw masa potem rzeźba" :P

Opublikowano

Koledzy, dzięki za pomoc. Przez wakacje postaram się przytyć, a ćwiczenia zostawię sobie na później - zgodnie z "najpierw masa potem rzeźba" :P

czemu dziękujesz jak nic z tego nie zrozumiałeś? przytyć możesz tylko i wyłącznie ćwicząc zachowując przy tym dobrą diete

zalanie się tłuszczem to nie jest zrobienie masy 

no i beka z ludzi którzy skarżą się na metabolizm, że są ekto i że nie mogą przytyć ;d

Opublikowano

czemu dziękujesz jak nic z tego nie zrozumiałeś? przytyć możesz tylko i wyłącznie ćwicząc zachowując przy tym dobrą diete

zalanie się tłuszczem to nie jest zrobienie masy 

no i beka z ludzi którzy skarżą się na metabolizm, że są ekto i że nie mogą przytyć ;d

A jesteś ekto żeby się tak wypowiadać? Można przytyć, ale trzeba wpierdalać tyle kalorii, że czasami się po prostu nie da. Znam przypadki, gdzie ktoś przy 2,5k kcal rośnie jak pojebany, a innemu 4k przy mniejszej budowie to czasami zbyt mało

1317454587-U195480.png

Opublikowano

A jesteś ekto żeby się tak wypowiadać? Można przytyć, ale trzeba wpierdalać tyle kalorii, że czasami się po prostu nie da. Znam przypadki, gdzie ktoś przy 2,5k kcal rośnie jak pojebany, a innemu 4k przy mniejszej budowie to czasami zbyt mało

jestem, w sumie to byłem. Ważyłem 64kg przy 180. Teraz 74. Planuję dobić 84 i potem zrobić redukcje do 80. 

Opublikowano

ja sobie zaczlem 6 lorda wadera robic, ciekawe czy beda jakies efekty, ale w sumie to bardziej robie dla zdrowotnosci bo mam problemy z kregoslupem...

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

ja sobie zaczlem 6 lorda wadera robic, ciekawe czy beda jakies efekty, ale w sumie to bardziej robie dla zdrowotnosci bo mam problemy z kregoslupem...

jeśli to nie trolling to społeczność tego forum jest gorsza niż w lolu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przytyłem już, prawie 3kg xD

Od ojca wziąłem ciężarki, ćwiczę... brzuszki, pompki itp. 

Akurat dobrze się złożyło, bo nic w wakacje nie robię, a że ojciec rozwozi towar po warszawie do barów (głownie chinole i kebaby) to mu pomagam, a przy okazji wpierdzielam 2-3 zestawy dziennie + to co normalnie jadam oczywiście. Bicek już mi urósł (po 2tyg) od noszenia tej kapuchy (25kg) ^^

Opublikowano

polecam ci na początek kreatynke do przytycia pare kg :)

Kreatyna to to samo co sterydy i ty mu to jeszcze na start wciskasz.

@topic

Tak za mało ważysz, jak zaczniesz ćwiczyć to zamiast mięśni schudniesz.

Opublikowano

Kreatyna pomoga tylko pokonać stagnacje w sile w niczym więcej nie pomoże :). Mięsnie będą większe po przez zwiększenie się ilości ATP. PONDRO

DO AUTORA JEŚLI BICEK JEST TWOJĄ JEDYNĄ AMBICJĄ PRZESTAŃ ĆWICZYĆ PROSZE.

Opublikowano

Kreatyna pomoga tylko pokonać stagnacje w sile w niczym więcej nie pomoże :). Mięsnie będą większe po przez zwiększenie się ilości ATP. PONDRO

DO AUTORA JEŚLI BICEK JEST TWOJĄ JEDYNĄ AMBICJĄ PRZESTAŃ ĆWICZYĆ PROSZE.

Nie skomentuje. Jak to mówią "dont feed the troll".

Opublikowano

Te forum a w zasadzie ten dział "pogaduszki" przejmują już same 13letnie neandertalczyki....
Co do tematu... Trochę siedzę w suplementacji i treningu siłowym także po kolei.
1. kreatyna nie jest na mase tylko na siłe... co prawda podczas cyklu przytyjesz trochę ale to około 80%woda zatrzymana w organiźmie.
2. Widze sezonowcem jesteś i w 2miesiące chcesz ekstra wyglądać nie da rady:) zacznij ćwiczyć regularnie (spis ćwiczeń sprawdź np na sfd.pl)
3. Bez sprzętu można wyrobić większą siłe fizyczną niż na siłowni (kalistenika się kłania)

5. Kubersio takich co chcą tylko ćwiczyć na bica jest niestety większość ;/ a gdzie tu trening nóg...

6. Załamałeś mnie tym że robisz mase na kebabach niezłe składniki odżywcze i mikroelementy..

Pozdro

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Te forum a w zasadzie ten dział "pogaduszki" przejmują już same 13letnie neandertalczyki....

Co do tematu... Trochę siedzę w suplementacji i treningu siłowym także po kolei.

1. kreatyna nie jest na mase tylko na siłe... co prawda podczas cyklu przytyjesz trochę ale to około 80%woda zatrzymana w organiźmie.

2. Widze sezonowcem jesteś i w 2miesiące chcesz ekstra wyglądać nie da rady:) zacznij ćwiczyć regularnie (spis ćwiczeń sprawdź np na sfd.pl)

3. Bez sprzętu można wyrobić większą siłe fizyczną niż na siłowni (kalistenika się kłania)

5. Kubersio takich co chcą tylko ćwiczyć na bica jest niestety większość ;/ a gdzie tu trening nóg...

6. Załamałeś mnie tym że robisz mase na kebabach niezłe składniki odżywcze i mikroelementy..

Pozdro

Żadnych kreatyn i innych brać nie chcę, i brać nie będę. Tylko się tak zapytałem, czy da radę. Nie da, okej żaden problem - poćwiczy się dłużej :P Nie tylko bicka chcę sobie wyrobić... zapierdzielam brzuszki i inne ćwiczenia (nie wiem czy coś daję ale zawsze coś)... A co do tego jedzenia, to mam samie surówki zajadać, marchewki itp? Jak zając :D? Jak masz czas i chęci, proszę napisz co w takim razie mam jeść. Tak sobie myślę, że chyba się na siłkę zapiszę, w sensie trener itp. żeby właśnie jakie ćwiczenia i dietę odpowiednią pokazał.

Opublikowano

ziomek nie chodzi mi o warzywa krytykujać kebaba...
tam masz mase sosów itd które są masakryczne pod kwestią składników itd.
Co do zapisania się na siłownie super pomysł bo będziesz miał dostęp do całego sprzętu.
Jak wrócę z pracy to napisze więcej pozdro

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Dobrze że nie bierzesz kreatyny, wiele osób bierze te sterydy, a potem kiełbaski mają małe.

Co do jedzenia to jedz kebaby ale bez sosów i ogólnie domowe obiady, a przed treningiem zjedz banana jako białko albo jogurt bakoma najlepiej.

Opublikowano

Jakie k***a kiełbaski mają małe? Co wy pierdolicie? Biorąc testosteron, jądra przestają pracować bo są nie potrzebne i się zmniejszają, następuje impotencja/ 

Deus vult

Opublikowano

Ja już jestem tydzień na diecie i szczerze powiedziawszy robię sobie A6W  codziennie, do tego dwa/trzy razy w tygodniu biegam po 5 km, gram w piłkę nożną, pływam po 40-80 basenów bez zatrzymania, jeżdżę na rowerze po 20km i do tego skakanka, brzuszki i pompki. Oczywiście do tego surowa dieta (nie więcej niż 1000/1300 kalorii dziennie). 

Powiem Ci, że po tym tygodniu są już rezultaty i do września mam zamiar schudnąć 13 kg, zobaczymy jak wyjdzie, na razie się nie ważę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...