Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura WP - przygotowania do v2

.KAT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni gram na SG Surą WP. Chcę przygotować sobie eq do v2.

Obecnie mam (z tych wartych uwagi):

Tarcza na 41lvl +7 (postaram się wykuć w dt na +9)

Naszyjnik na 46 z 1,5k HP

Buty na 43 z 2k HP

Zbroja na 48+6

FMS+9 śr 34 z KD Potwora+4 i Śmierci+4

EE także wykuję na +9, będzie czyste

Branzoletę na 42lvl+9 kupię w najbliższym czasie

Postać ma 49lvl.

Bez czarowanej zbroi mam 326 deffa (wiem, śmiech) :D

Jako, że postać jest nowa - skille są lipne: Czarowane Ostrze M1, Czarowana Zbroja M2, Strach 14. Codziennie czytam KU, więc sukcesywnie powinno się poprawiać.

W Biologu jestem na zębach orka - dopiero 2 oddane.

W związku z tym, co bym musiał kupić/wymienić aby dać radę wziąć z buffkiem 30% 4-5 grupek szponów w v2? Byłaby możliwość przed zrobieniem biologa na 50lvl? (zajmie mi to masę czasu).

Druga sprawa to jak najlepiej zarabiać na eq? Mam dropka 35lvl do M2, jednak tam po 6h bicia zarabiam średnio 10kk. Może jest jakiś lepszy sposób? Dla porównania podam ceny:

Zmianki bonów - 10kk

Czyste EE+9 - 35kk

Aura - 1,4kk

Biżuteria 5 bonów - jeżeli bony są lipne ~60kk, jeżeli dobre 200-300kk

Dzięki z góry za pomoc ;)

Opublikowano

Skille słabiutko,49 i Ostrze na M1 ?  :D  Z buffem MOŻE dasz radę, nie ma 100% pewności.

Ja bym jednak poczekał i poczytał KU.

Co do sposobów zarobku to na 35 lvl i metki m2 to chyba najlepszy sposób.

Jeśli nie boisz się bana to możesz spróbować coś z fishbotem.

Jak jednak wolisz nie ryzykować to polecam zrobić Mentala 20 lvl i podropić medale.

Teraz jest też event piłkarski, więc postać 8 lvl i wio na Imhę.

Zarobek ze sposobów, które podałem są nieporównywalnie mniejsze (no chyba, że będziesz miał farta z perłami), ale za to szybsze i przyjemniejsze.

giphy.gif ­

Opublikowano

Zauważ, że napisałem, że gram na SG :) Więc wszelkie cheaty nie wchodzą w grę.

Konto ma 4 dni, na razie KU nie chce wchodzić :D

Opublikowano

Jeszcze pytanie z nieco innej beczki.

Duża jest różnica między FMS'em 34 śr z KD+4 potwora i śmierci, a FMS'em 40 śr z KD+5 potwora i śmierci? KD+5 ma 10%, a +4 7%. Bo dzisiaj wydropiłem i zastanawiam się czy jest sens ładować w niego kasę ;)

Opublikowano

Jeszcze pytanie z nieco innej beczki.

Duża jest różnica między FMS'em 34 śr z KD+4 potwora i śmierci, a FMS'em 40 śr z KD+5 potwora i śmierci? KD+5 ma 10%, a +4 7%. Bo dzisiaj wydropiłem i zastanawiam się czy jest sens ładować w niego kasę ;)

Będzie różnica +/- 110 DMG. Więc raczej się opłaca :)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

No to faktycznie :) Sporo mnie to będzie kosztowało, bo KD+5 kosztuje 18kk (dla porównania +4 kosztuje 4kk), ale przez ten czas może skille mi nieco podskoczą ;)

Opublikowano

Czytaj ostrze z radami , zarabiaj na ogonach i ogólnie na dolinie , sprzedawaj wszystko nawet poty czy itemy za 22 k do handalry.

I korzystaj z eventow na tym jest na SG mega zarobek.

Opublikowano

Czytając ostrze z radami zarobię dwa razy mniej. Sprzedawanie wszystkiego też nie wchodzi w grę bo musiałbym wziąć ślub z handlarką (dużo tam tego dropi). Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie na Surze bić metki w dolinie, bo jest też szansa na ogony;) Tylko to jak zrobię bojowca we wtorek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...