Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

modernizacja

MR.ZiomuuSs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce dokupic czesci do komputera, mam na to 1000zl. A wiec:

Chce wymienic: plyte glowna, pamiec ram i procesor.

Procesor najlepiej jakby to byl 6/8 rdzeniowiec od amd. Ram 1 kosc 4gb ddr3(chce w pozniejszym czasie dokupic wiecej)

Plyta glowna, ktora moze miec 8 lub wiecej gb ramu, musi oczywiscie pasowac do wyzej wymienionych czesci, oraz do karty graficznej NVIDIA GeForce GT 620(karte juz mam). Zasilacz nie gra roli, bo ostatnio go wymienialem, jest dobry i spokojnie ten sprzet uniesie.

Opublikowano

Ja slyszalem, ze intele sa o wiele drozsze a niewiele lepsze od,amd... I ze do grania bardziej sie oplaca kupic amd... Aktualnie posiadam amd athlona, stary, ale jestem z niego bardzo zadowolony, a na intelu juz 2 razy sie zawiodlem... Nie sadze zeby byla tutaj potrzebna specyfikacja zasilacza, poniewaz sprawdzalem, i jestem pewien ze sobie poradzi z tym, co chce kupic. A reszta czesci nie jest wam potrzebna, bo je przeciez zamieniamy.

Opublikowano

Zacytuję kogoś: Najmocniejsze FX'y ledwo doganiają i5

Intel - Granie

AMD - Rendering

(poza tym nadal wiele gier wykorzystuje tylko 1-2 rdzenie, na niekorzyść AMD, przykład: SimCity 2013, TeamFortress 2 do 2013 wykożystywał tylko 1 rdzeń)

Specyfikacja zasilacza JEST potrzebna. Podaj ilość watów i nazwę firmy która produkuje ten zasilacz.

@EDIT: Łap zestaw

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77564&s=78471&s=60889

Masz 2 x SATA3, 2 x SATA2 do tego PCI-Express 3.0 i Procesor Haswell (+ DDR3 4GB CL9 1600mhz)

Mam nadzieję że te 20 zł dołożysz :D

(Tylko teraz Karta Graficzna będzie tgzw. "Wąskim Gardłem" i nie wiem czy czasem HD Graphics 4600 nie jest od niej lepsza)

Opublikowano

Beka z tej karty xD BTW. AMD możesz od razu wyeliminować. Oczywiście i5, tylko i wyłącznie. Czemu się mówi, że i5 lepsze do grania ? Bo i7 mają zbyt wiele rdzeni których gry nawet nie używają, to samo tyczy się AMD.

Opublikowano

Beka z tej karty xD BTW. AMD możesz od razu wyeliminować. Oczywiście i5, tylko i wyłącznie. Czemu się mówi, że i5 lepsze do grania ? Bo i7 mają zbyt wiele rdzeni których gry nawet nie używają, to samo tyczy się AMD.

No nie do końca

Łap porównanie i5 i i7 (wziąłem jakiś mocny i5 i jakiś średni-mocny i7)

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790-vs-Intel-Core-i5-4670K

i7 w benchmarkach nie ma gorszego wyniku w Single-Core Performance od i5 więc nie może być gorszy

Poza tym z reguły i7 mają cztery rdzenie i osiem wątków (co nie powinno wpłynąć na ich wydajność jedno-rdzeniową)

(nie wiem jak to jest w grach bo w serwisach typu cpu-boss nie ma porównań w grach)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...