Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co powiecie na temat TIBII(!)

armatik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, co powiecie na temat tej gry ? :)

Ja powiem tyle że ta gra była moim bogiem i przekleństwem w latach 06-09. Czas który spędziłem przy tej grze dobrze wspominam. Wielka szkoda że gra upada- głównie wina cipów że tibia stała się pay per win. Niestety TV wtrąciło swoje pare groszy w to że tibia upada

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie na temat trochę. 
Dodam że boty zniszczyły gry, bez botów.. kto wie, może tibia nadal by była na czołówce 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja pierwszy raz grałem 6 lat temu i było o wiele lepiej :D Teraz za dużo botów szczególnie na npvp i ten nowy system pvp ;_; Dodali też parę fajnych rzeczy jak market, premium scrolle.

Opublikowano

No właśnie wam kuźwa powiem że jak się znalazło gildie to nie było tych dzieci. Tibijskie dzieci neo siedziały na cycach i trolach lub w depo. Wyjscie było takie że zmieniało się miasto lub kupowało pacc. Ile wydaliście na pacca ? :) Ja coś koło 400zł łącznie 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

To jezeli gra upadal, to po co nowy dzial z ta gra? a zreszta chyba juz jest.

Wygrałeś internet, trzeba było jeszcze wspomnieć o katastrofie smoleńskiej i porze deszczowej w Kambodży to już w pełni wpasowałbyś się w temat.

A co do Tibi to gry tego typu nie mają przyszłość w obecnej erze cyfryzacji, prędzej czy później upadną jeśli nie przeniosą się na nowe silniki, nawet jeśli potrwa to jeszcze parę lat.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Co sądzę na temat Tibii? Zwykła gra na lata 90-te, grafika chyba gorsza niż w Mario, obecnie według mnie niezdolna do użytku. Podobno nie grafika jest najważniejsza ale nie gdy piksele widać na odległość(miałbym problemy z zobaczeniem większości rzeczy tam więc prawie jak z zamkniętymi oczyma), w dodatku z tego co wiem to w tej grze jest tylko farmienie i wbijanie wyższego poziomu, nie dziwne że przez taką monotonnie powstały boty. Trzeba mieć ostro narypane w głowie żeby siedzieć przez 2+ godzin ciągle bić moby, no ale są ludzie którzy to lubią. Już dawno temu producent tej gry powinien się wziąć za prawdziwy remake, jeżeli już grafika ma być słaba to niech dadzą silnik taki jak np. w Valiant Hearts. Dziwie się czemu ludzie w to grają. 

Opublikowano

Chciałbym powrócić do tamtych czasów jak się grało w Tibię, najlepsza gra ever.... ale boty wszystko zniszczyły.......

ps. j**** majnkrafta

Opublikowano

3x up
Kurcze, niby to sie tak wydaje ale jak już był ten 150 lvl i 15 osób na jednym quescie i wybijanie mobów w 15 z kolegami i ta radość potem gdy cościekawego wypadło

up

na facc normalny człowiek mógł wbić 110 lvl potem już prawie nic nie leciało
tak samo pvp.. facc 40 lvl vs pacc 20 lvl to pacc wygrywa 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

zaczalem grac od wersji 7.5 z przerwami do 8.5 bodajze. Mam jeszcze chyba palka 40 lvl.

a teraz gram na otsie 7.4 bo global to lipa.

.

Opublikowano

Szczerze to licze na jakiś update który wprowadzi jakąś zmianę- zmianę na dobre

Dodam też że jak wejde czasami na tibie, pogram to ludzię teraz są lepsi. Teraz grają raczej starsi wyjadacze albo poprostu gimbaza 2006-10 dorosła

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wersje 7.x-8.x były najlepsze(te pixelki), później już wchodziły te "bajery", które niszczyły klimat;p

Sporo osób siedzi też na OTS'ach sam jeden shadow ma po 1000+ graczy online.

Opublikowano

Tibia to dla mnie matka mmo a zarazem 1 gra mmo w jaką dane mi było zagrać.

A jak wiadomo matki się nie obraża...

Mam nadzieje że szansa na Steamie trochę Tibie zmieni, oczywiście na lepsze :)

Opublikowano

Eh Tibia ... wiele wspomnień z tą grą mam a najlepsza była taka akcja że gościu przyjmował do gilidi i podał strone gdzie trzeba było podać login i hasło no i ja młody i głupi wpisałem i straciłem dragon shield'a na którego ciężko pracowałem eh staree czasy ^^

Opublikowano

Co sądzę na temat Tibii? Zwykła gra na lata 90-te, grafika chyba gorsza niż w Mario, obecnie według mnie niezdolna do użytku. Podobno nie grafika jest najważniejsza ale nie gdy piksele widać na odległość(miałbym problemy z zobaczeniem większości rzeczy tam więc prawie jak z zamkniętymi oczyma), w dodatku z tego co wiem to w tej grze jest tylko farmienie i wbijanie wyższego poziomu, nie dziwne że przez taką monotonnie powstały boty. Trzeba mieć ostro narypane w głowie żeby siedzieć przez 2+ godzin ciągle bić moby, no ale są ludzie którzy to lubią. Już dawno temu producent tej gry powinien się wziąć za prawdziwy remake, jeżeli już grafika ma być słaba to niech dadzą silnik taki jak np. w Valiant Hearts. Dziwie się czemu ludzie w to grają. 

Od tibi 8.6 jak i nawet starszej nie ma pikselozy, grafika przerasta mario 100 razy.

Główną zaletą tibi jest pvp które bije każdą grę na głowe.

Jeżeli piszesz żeby tibia była na silniku VH to mam wrażenie że tibi nie widziałeś na oczy tylko słyszałeś opowieści w swoim gimnazjum

Pozdrawiam.

http://bitcoinyzadarmo.pl.tl/

zapraszam do zarabiania bitcoinów

Opublikowano

Eh Tibia ... wiele wspomnień z tą grą mam a najlepsza była taka akcja że gościu przyjmował do gilidi i podał strone gdzie trzeba było podać login i hasło no i ja młody i głupi wpisałem i straciłem dragon shield'a na którego ciężko pracowałem eh staree czasy ^^

Dokładnie, też się dałem nabrać na to dawno temu, mieć jakiegoś k seta to już było "coś" ;p

Opublikowano

Przylazłeś tutaj tylko po to żeby nabić sobie kolejnego pościka, nawet nie wiesz że ta gra ma taką mechanikę że większość gier takiej nie ma , tylko farmienie mobów? to nie metin2 gdzie tylko napierdalasz spacją moby bezsensu. Zresztą szkoda mi wyjaśniać dla takich jak ty.

@down ok ale wypierdalaj.

#za co warn zjebie wilczek ? chyba napisałem na temat co za typ.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Przylazłeś tutaj tylko po to żeby nabić sobie kolejnego pościka, nawet nie wiesz że ta gra ma taką mechanikę że większość gier takiej nie ma , tylko farmienie mobów? to nie metin2 gdzie tylko napierdalasz spacją moby bezsensu. Zresztą szkoda mi wyjaśniać dla takich jak ty.

Polecałem Ci już dawno temu melise chopie.

@topic

O tibi mogę powiedzieć kilka słów:

- Szybko się nudzi jeżeli kupujesz kase na allegro.

- Jeżeli nie stać cię na wydatek 25zł/miesiąc - nie graj (3-4 miesiące x 25zł, dalej będziesz zarabiać na pacc).

- 50% to boty.

- Jeżeli chcesz grać w tibię bez bota - tylko pvp, inaczej boty nie dadzą Ci expić.

- Nie boć - prędzej czy później dostaniesz delete (chyba, że dicebot).

- Jeżeli jesteś w stanie poświęcić 4h na klikanie by zabić moby to świetna gra dla Ciebie.

- Nie graj samotnie - kilka razy próbwałem i zawsze kończyłem po paru dniach.

- Nie graj dla lvl - wykonuj misje mając przy tym fun ;D.

- Najważniejsze - Dobrze się baw grając inaczej nie ma sensu grać w tą grę.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Tibia to jedna z nielicznych gier które nie są P2W tylko bardziej P2P przez co wszyscy mają równe szanse. Wg. mnie nie ma sensu już grać w Tibie przy obecnym systemie PVP, ew. żeby poexpic ale ile można.

Chciałbym aby Tibia wróciła do czasów 7.6 kiedy nie było hotkeyów i trzeba było ogarniać. Jak się teraz czyta to ludzie szukają skryptrów do botów nawet na pushowanie graczy czy podsypywanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...