Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KTM 400 do 15 latka?

Huskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie.

Tata chce mi kupic crossa i trafił na KTM 400 EXC czy ten motor nie bedzie dla mnie za mocny i mnie nie zdmuchnie. Czy waga ma znaczenie do jazdy motorem o takiej dużej pojemności ( 80KG - 175cm wzrostu)

wotw2403.png

Opublikowano

Na 400 musisz miec już prawko A więc po mieście sobie nie pośmigasz

Że co? xD Cross nie ma homologacji, nie jest pojazdem dopuszczonym do ruchu. Pozostaje teren, czyli miejsce dla niego przeznaczone.

Sądzę, że 400 na początek to zbyt duża moc. Zacznij np. od 125 albo 250. Oczywiście, że waga ma znaczenie. Do tego dochodzi również kondycja fizyczna, która w terenie jest bardzo ważna.

Opublikowano

CO do kolegi up to nie polecałbym nawet zaczynać od 250 jeśli nigdy nie miałeś styczności z takimi crossami.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

moim zdaniem cross 125 na początek będzie dobry :) Byle jeździć z rozsądkiem, to Ci się nic nie stanie.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Mam do was pytanie.

Tata chce mi kupic crossa i trafił na KTM 400 EXC czy ten motor nie bedzie dla mnie za mocny i mnie nie zdmuchnie. Czy waga ma znaczenie do jazdy motorem o takiej dużej pojemności ( 80KG - 175cm wzrostu)

cros to nie zabawka dla dzieci niech ci kupi lepiej rower

PS twoj ojciec chyba ma cos z garem ze 15 latkowi chce kupic taka bestie no chyba ze chce sie pozbyc syna :}

moim zdaniem cross 125 na początek będzie dobry :) Byle jeździć z rozsądkiem, to Ci się nic nie stanie.

dokladnie ale moim zdaniem 125 i tak ma za duze pierdolniecie

Opublikowano

Rodzice to ciebie napewno kochają? 

Bo kupować 15 latkowi crossa o poj. 400 to chyba tylko by się rozpierdolił razem z nim...

Opublikowano

Zacznij od małej mocy. W terenie jest inaczej ale ja, jeżdżąc po drodze na 70cm3 o mało się nie zabiłem xD Więc myślę, że nie ma sensu wsiadać na 400 w tym wieku. Zacznij od 125, za jakiś czas 250. Na 400 jeszcze masz czas, uwierz.

Opublikowano

Jak cross na początek to weź 125 albo 50 .. Bo +250 to ci będzie ciężko ogarnąć..

Chcesz kupić konto do Steam z CS go bądź innymi grami albo wypasiony Origin z FIFA 14 i innymi ? Luknij w moje tematy na giełdzie.

Konta sprzedaje także przez allegro ! ; )

Opublikowano

Ale to wszystko zależy czy to 2T czy 4T, bo 2T w 125 ccm może mieć i 45km czyli tyle co 4T w 400 ccm a do tego będzie dużo bardziej agresywny... 

RAsfepN.png
Opublikowano

pamiętam jak dostałem moto suzuki rm80, taki spokojnie starczał na początek. jak już będziesz bardziej zaawansowany możesz przesiąść się na 125/250

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...