Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki.

XmaxiorX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównanie v1 z v2

Model                                 SteelSeries Siberia V1 USB || SteelSeries Siberia V2 USB

pasmo przenoszenia                   18 Hz – 28 000 Hz       ||          18 - 28 000 Hz

impedancja głośników                       40 Ohm                 ||               32 Ohm

dynamika głośników                           104dB                  ||               112 dB

Mikrofon

pasmo przenoszenia                    80 Hz – 15 000 Hz      ||          50 - 16 000 Hz

czułość mikrofonu                                 -38 dB               ||                -38 dB

To są różnice, są one niemal nie słyszalne dla przeciętnego zjadacza chleba, meloman powie że v1 mają ciut lepszą barwę dźwięku...

Za to mikrofon w V2 jest lepszy... Lepszy dla pań z piskliwym głosem, ma lepsze odwzorowanie naprawdę wysokich częstotliwości.

Tyle w Teori, w praktyce lepsze są v1 wbrew pozorom ;)

Czy lepsze od Creative Fatality Gaming hs-800?

Patrząc na wykonaie - jakość owszem.

Na specyfikację?

Tylko ciut gorsze od SteelSeries Siberia v1 ;)

Zwróć uwagę na wygodę, nie na moją opinię, ja bym jednak brał SteelSeries Siberia v1

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, ale zastanawiam się jeszcze nad Steelseries Siberia v2 Frost http://www.ceneo.pl/17552324

Co o tym sądzicie?

Słuchałem siberii i Maxell Retro DJ za 70zł grały lepiej, poważnie. Luxy 681 za 100zł pewnie by je zmiażdżyły pod każdym względem. 

Kup lepiej luxy, a resztę wydaj na dobry obiad/flaszkę czy co tam chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...