Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zjebany komputer

KSSO

Pytanie

Opublikowano

To tak wrocilem wlasnie do domu komputer byl wlaczony a jest wylaczony wiec tak juz sie wczesniej wylaczal wiec odpinam procesor dmucham zeby wyczyścić kurz oczywiscie wyłączam zasilanie kompa przypinam wszystko włączam kompa i nic na monitorze HDMI "brak sygnału" patrze kabel jest podloczony do karty wszystko raczej ok co sie moglo stać? wiatrak od karty sie kreci od procka też kupilem nowa plyte ASROCK 960GC podlaczam wszystko dalej brak sygnalu o co kur... chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To na 100% wina procka? I wlacza sie komp jest brak sygnalu a na diodce power i hdd swieci sie tylko power

Opublikowano

Jak podlacze twardy dysk do laptopa jezeli sie da i jakim tam programem hd tune chyba moge sprawdzic czy nie jest popsuty?

Opublikowano

Jak podlacze twardy dysk do laptopa jezeli sie da i jakim tam programem hd tune chyba moge sprawdzic czy nie jest popsuty?

Dysk nie ma nic do znaczenia...

Jakby dysk padł, to byś chociaż miał okno biosu wyświetlone na starcie, musi coś być z procesorem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

równie dobrze może to być problem z płytą główną, procesorem, zasilaczem no i użytkownikiem który źle wszystko poskładał albo zapomniał podpiąć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Podlaczylem pod integre z tej plyty i tez nie dziala, procesor jest dobrze podlaczony, zasilacz to corsair vs 450

Opublikowano

PS. płyte główną mam z 5godzin, procesor jest dobrze podłączony jak jest włożony w ten kwadrat to sie nie da go wyjąć, zasilacz mam od świąt i podobno corsair vs 450 jest dobrym zasilaczem a możliwe ze to karta graficzna? ( ale raczej chyba nie bo jak podłączam pod integre to też dupa)

Opublikowano

Mam ss wiec tak:

Gdy mam podlączoną taśme od tego czegoś na płyty ( nie pamietam jak to sie nazywa ) to HDD nie pali sie wgl ale jak podlaczam i odlaczam ta taśme i podlaczam ją odrazu przy wlaczonym komputerze to sie zaczyna palić dioda hdd na stałe

SS: http://zapodaj.net/0276c5fe0167b.jpg.html

Tutaj macie ss wszystkiego podpiętego tylko bez 1 kosci ramu bo testuje ta 1 kość to 2gb:

http://zapodaj.net/f412c9926c5e0.jpg.html

http://zapodaj.net/72333c3d4beba.jpg.html Wentylatora nie widać bo się kręci.

http://zapodaj.net/9c74e3deacccc.jpg.html

Opublikowano

Heh... Twierdzisz że wszystko dobrze podpinasz?

1. Sprawdź czy nie wyłamałeś pinów jak kolegaw wyżej prosił...
  2. Pamiętaj by dźwignię podnieść i potem opuścić...
  3. Sprawdź czy dobrze podpinasz Zasilanie na płytę główną...
  4. Wymień kabel D-sub/DVI/HDMI na nowy, użyj innego gniazda na karcie graficznej

Jak takie operacje nie przyniosły efektu udaj się do punktu serwisowego/sklepu w którym złożą Ci ów komputer i przetestują ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

A ja jeszcze strzelam że wytworzyłeś ładunek elektromagnetyczne które uszkodziło procesor ew. płyte główną.

Dla tego do jasnego chuja nigdy sie nie czyści komputera odkurzaczem !

graphic.png
Opublikowano

Że tak się wyrażę jeden Pin i wszystko się pierdzieli, szczególnie że ty zgiąłeś dwa. Musisz z "chirurgiczną" precyzją je wyprostować. (Tylko Nie Wyrwij!!!!)

Ja miałem taki przypadek w starym kompie z 2002 roku że zgiąłem dwa piny tak że się stykały, i w ten sposób spaliłem sobie kartę graficzną ( :D).

A ja jeszcze strzelam że wytworzyłeś ładunek elektromagnetyczne które uszkodziło procesor ew. płyte główną.
Dla tego do jasnego chuja nigdy sie nie czyści komputera odkurzaczem !

W sensie odkurzacz wytwarza ładunek elektrostatyczny i psuje np. CPU?

Opublikowano

Że tak się wyrażę jeden Pin i wszystko się pierdzieli, szczególnie że ty zgiąłeś dwa. Musisz z "chirurgiczną" precyzją je wyprostować. (Tylko Nie Wyrwij!!!!)

Ja miałem taki przypadek w starym kompie z 2002 roku że zgiąłem dwa piny tak że się stykały, i w ten sposób spaliłem sobie kartę graficzną ( :D).

W sensie odkurzacz wytwarza ładunek elektrostatyczny i psuje np. CPU?

Dokladnie tak dla tego czyszczac cooler wrzuca sie go do wody (ofc wiatrak sie zdejmuje) i bedzie wydajniej i bezpieczniej.

Odegnij delikatnie te piny wrzuc i powinni byc dobrze. Jak sie boisz to mozesz isc do zegarmistrza wezmie pare groszy a zrobi to dobrze.

graphic.png
Opublikowano

Dokladnie tak dla tego czyszczac cooler wrzuca sie go do wody (ofc wiatrak sie zdejmuje) i bedzie wydajniej i bezpieczniej.

Odegnij delikatnie te piny wrzuc i powinni byc dobrze. Jak sie boisz to mozesz isc do zegarmistrza wezmie pare groszy a zrobi to dobrze.

Ty to napisales na żarty? bo nic z tego nie zrozumialem jakaś woda do coolera zaraz wgl "odegnij delikatnie te piny i wrzuc" ? wtf? co mam wrzucić? zaraz jakiś zegarmistrz

Opublikowano

Dobra juz złamałem tego sie nie dało odgiąć był na maksa zagięty... czyli już trzeba nowy procesor?

Opublikowano

Dobra juz złamałem tego sie nie dało odgiąć był na maksa zagięty... czyli już trzeba nowy procesor?

Nie, idź do zegarmistrza i powiedz, żeby Ci dorobił te piny.

Jak nie będzie miał nic do roboty, to 5 minut poczekasz i masz procesor.

PS używaj opcji edytuj, a nie pisz 2 postów pod rząd.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mam do ciebie dużo pytań A dlaczego akurat zegarmistrz? ty już tak robiłeś? może mnie wyśmiać ze do tego to iść do komputerowego? co trzeba tam zrobić żeby to naprawić? urwał sie ostatni z rzędu czyli na skraju, co jest potrzebne do tego? trzeba mu przynieść ten ułamany pin? co ma zegarmistrz do procesora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...