Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GeForce GTX 650

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam 2 problem z OC karty GeForce GTX 650 mianowicie :

Power target jest zablokowane , nic nie moge zmienić ani w dół ani w góre .

I moim drugim problem jest samo podkręcanie mianowicie gdy podkręce karte powyżej 80MHz resetuje sie do fabrycznych ....Czym to jest spowodowane ?

Podkręcałem na programie EVGA precison X i gigabyte OC guru 2 na obu ten sam problem z PT i resetami .

Na poprzedniej karcie (radeon HD 4850) nie miałem żadnych problemów.Macie może jakieś rady dla mnie co do OC ? nie takie poradnikowe ale z własnych doświadczeń :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Podkręcasz poprzez Software, czasem to normalne - ograniczenia programów. Spróbuj Hardware jak chcesz zobaczyć efekty, poradników jest masa, wystarczy wejść do BIOS'u i poszukać u wujaszka Google Jak masz UEFI i MSI to prawdopodobnie w UEFI BIOS masz funkcję OC Genie, polecam włączyć ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Nie odpalam benchmark i go oglądam szukajac artefaktów po chwili jest zcięcie i czarny ekran nastepnie 5 sek i widze pulpit a program benchmark przestał odpowiadać .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@kamil9848 

Posłuchaj każda karta się inaczej podkręca twoja nie wytrzymuje kiedy ma "Default Clock"  +88Mhz a inna może +135Mhz i to jest normalne a tym bardziej ze masz zablokowane napięcie i nie możesz podbić go.

Pozdrawiam =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...