Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Od ilu widzów nadawać rangę youtuber?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie od ilu widzów dać youtubera na serwerze i jakie by mu dać uprawnienia?

Opublikowano

Ile slotów ma serwer? Jeżeli mało, to YT od małej ilości subów. (A pozatym nie patrz po subach, patrz po aktywności.)

Co do uprawnień, daj mu "    - "*"  " A tak na poważnie, sugeruje mu dać minimalnego boosta. Coś pomiędzy VIP'em, a zwykłym graczem.

Pozdrawiam zarządca T-Corners Estik.

Zapowiedź T-Corners:

Pojawi się prezentacja po uzyskaniu 50 postów. ;)

Opublikowano

Ranga YouTube'r powinna zaczynać się od:

• 10K - 100K widzów (najlepiej od 100K),
  • min. 100K wyświetleń pod filmikami,

Powinna zawierać wszystko co ma Vip/SVip oraz bonusy w postaci 2x pieniędzy/exp itp.

jp8p35.jpg

Opublikowano

Wszystko powinno zależeć od tego ile jest osób na serwerze załóżmy że masz serwer 20 slotowy i gra tam 10 osób to od jakiś +100 powinieneś dawać już rangę.
A co do wyższych serwerów typu +100 slotów to już bym preferował od +500 dawać rangę.

Oczywiście ranga youtuber takie uprawnienia jak Vip.

:)

Opublikowano

@2UP A co jeżeli serwer jest 10 slotowy? Niszowy i nawet 100 widzów by na serwer nie mogło wejść?

Co do Twojej nagrody, według mnie to istna przesada dawać za samo wrzucenie filmiku na yt miałbym dostać takie boosty.

Lekki boost, jedynie że YT taki jak JJayJoker który potrafił świetny materiał nakręcić, to wtedy można dać mega boost, a nie dawać wszystkiego. ;) Najlepiej może dać operatora i "-"*" "?

@Fr4yta

Dobrze wytłumaczyłeś, istna moja odpowiedź tylko z objaśnieniem dodatkowym.

Zapowiedź T-Corners:

Opublikowano

@2UP A co jeżeli serwer jest 10 slotowy? Niszowy i nawet 100 widzów by na serwer nie mogło wejść?

Co do Twojej nagrody, według mnie to istna przesada dawać za samo wrzucenie filmiku na yt miałbym dostać takie boosty.

Lekki boost, jedynie że YT taki jak JJayJoker który potrafił świetny materiał nakręcić, to wtedy można dać mega boost, a nie dawać wszystkiego. ;) Najlepiej może dać operatora i "-"*" "?

Na małą ilość slotów najlepiej nie tworzyć rangi, serwer musi posiadać min. 100-XXX slotów oraz stałych graczy (min. 100) oraz ogarniętą administrację (16+) wraz z autorskimi pluginami (nie skryptami) i mapą, która musi być dobrze dostosowana do tryb oraz najważniejsze... zbalansowane EQ.

Jeżeli chcesz posiadać ogarniętych YT to zacznij najlepiej od tych co ci podałem, boost tak jak mówiłem 2x pieniędzy/exp (pieniędzy w grze oczywiście) lub co chcesz.

Cała kreatywność należy do ciebie :)

jp8p35.jpg

Opublikowano

Zatem jeżeli T-Corners ma liczyć 100-200 slotów (Stopniowo po fullach zwiększamy góra 250), ja jestem psychicznie niezrównoważony według mojego psychologa (tak tylko żartuje) zatem administracja jest nieogarami (admin też człowiek nie maszyna!), pluginów autorskich nie mamy (no bo po co? te co potrzebuje są na bukkit.org, a jak będę potrzebował czegoś małego to sobie szybko w skrypcie napiszę, a jak się zbierze dużo to wezmę plugin napiszę) co do mapy, w jakimś temacie już Ci na ten temat pisałem, autorska mapa = własny styl budowniczy, zbalansowane eq, zależy od trybu. :) Co do nagrody dla YT, YT powinna zadowolić samo pozwolenie na nakręcenie materiału. :) Według mnie wystarczy osoba z aktywnością na filmiku (3 dni po uploadzie) by wynosiła 10 tysięcy.

Zapowiedź T-Corners:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...