Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hakerem

akwa1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia w jakim dziale mógł bym umieśćić ten temat więc pisze tu .

Pewny koleś po prostu pinguje mnie czy jak by to nazwać , odłącza  mi neta . Co mam z tym zrobić?  Mam do dostawcy neta zadzwonić o prośbę zmiany ip ? Nie mam pojęcia co robić ,  Pomóżcie .

Dodam że prawdopodobnie moje ip ma z  Team Speka .

Opublikowano

Nie mam pojęcia w jakim dziale mógł bym umieśćić ten temat więc pisze tu .

Pewny koleś po prostu pinguje mnie czy jak by to nazwać , odłącza  mi neta . Co mam z tym zrobić?  Mam do dostawcy neta zadzwonić o prośbę zmiany ip ? Nie mam pojęcia co robić ,  Pomóżcie .

Dodam że prawdopodobnie moje ip ma z  Team Speka .

Dzwoń do dostawcy, żeby odciął pakiety przychodzące na Tw adres, bo ktoś Cię DDOSuje.

436951440626370320491.png

Opublikowano

a co chcesz więcej, może ABW zawiadomimy i wkroczą hakerowi na melinę zajmując sprzęt hakerski z którego cię nęka potężnymi atakami ?

nie ma czegoś takiego jak odcinanie pakietów przez usługodawcę , atak jakikolwiek na komputer w sieci jest też i atakiem na samą sieć, zgłoś wciśnij jakieś tak kity co najwyżej cie wyśmieją albo coś wymyślą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie zmieni bo po co ma zmieniać, chyba że sobie zapłacisz za to

co zrobi to się dowiesz sam... potem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Po pierwsze powiedz jaki to dostawca? Nazwa... Jaki masz rodzaj połączenia - Cu, PON, ETTH? Masz stałe czy dynamiczne łącze? Czy masz dostęp do Router'a?

Jak masz dostęp do Router'a to poszukaj opcji DMZ i ustaw ją na swój komputer wprowadzając lokalne IP. Sprawdzisz je wywołując terminal i wpisując w nim komendę .ipconfig lub .systeminfo na Windows... podobnie linux... DMZ powinno pomóc ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Po pierwsze powiedz jaki to dostawca? Nazwa... Jaki masz rodzaj połączenia - Cu, PON, ETTH? Masz stałe czy dynamiczne łącze? Czy masz dostęp do Router'a?

Jak masz dostęp do Router'a to poszukaj opcji DMZ i ustaw ją na swój komputer wprowadzając lokalne IP. Sprawdzisz je wywołując terminal i wpisując w nim komendę .ipconfig lub .systeminfo na Windows... podobnie linux... DMZ powinno pomóc ;)

Ty mu piszesz o jakiś PON'ach a on pewnie nie wie co to jest xD

Dzwonisz do dostawcy i mu mówisz że "Chyba się router popsuł bo co jakiś czas przerywa mi połączenie z internetem" wymieniają Ci router dzięki czemu ip się zmienia. (powinno zadziałać.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...