Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liczba fps-ów w grach (LoL,CS itd...)

LUKI9812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały probelm ,otóż grając w LoLa mam średnio 20-30 fpsów. Jest to dosyć mała liczba ,bo utrudnia gre (na teamfightach spada do 5-10 fpsów). Jak można zwiększyć te fps-y ? Mam ustawione na średnich ustawieniach, wyłączona synchronizacja pionowa. Również mam problem z strzelankami typu CS , S.K.I.L.L2 tam też mam ustawione na najniższych i przycina mi w czasie akcji. Wie może ktoś jak zwiększyć liczbę fpsów w tych grach ?

Mój laptop:

procesor-Intel Core i3 3217U 1,8 Ghz

RAM-4GB

karta graficzna-NVIDIA GEFORCE 720m

windows 8

system 64-bitowy

Zastanawiam się czy laptop jest aż tak słaby na te gre ,czy jakoś możnaby to naprawić w ustawienieach.

(Mój pierwszy post dlatego prosze o przeniesienie w razie złego działu)

Opublikowano

Laptop jest po prostu słaby. Procek 2-rdzeniowy o beznadziejnym taktowaniu, a o karcie graficznej nawet nie wspomnę.

Enforcevip JEST BEZPIECZNE. NIE KUPOWAĆ, NIE JEST WARTE NAWET ZŁAMANEJ ĆWIARTKI GROSZA.

Drugi naczelny bolowiec mpcforum, tuż po Marcolym. Nie pisać po hasło do rara z enforcevip.

Opublikowano

Laptop jest po prostu słaby. Procek 2-rdzeniowy o beznadziejnym taktowaniu, a o karcie graficznej nawet nie wspomnę.

Po 1, miałem o wiele gorszy laptop ale na minimalnych w HD miałem stałe 60 fpsów nawet w tf.

Sprawdź czy rzeczywiście korzystasz z grafiki N720M.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jaką wydajność mam ustawić ? (gdzie ,gdyby można krok po kroku ,gdyż ni grzyba nie potrafie ogarnąć w8 :/ )

Sorki jestem zielony w tych sprawach :)

damian5602: Jest tu jakaś wydajność i jakość ustawiona i mam na full jakość zmienić to ? (mam najnowsze sterowniki)

mornaess: raczej tak bo z jakiej innej grafiki bym mógł korzystać skoro jest tylko ta chyba że o czymś nvm

Jest tu również jakiś procesor PhysX (do wyboru):

1.automatyczny

2.nvidia ge force 720m

3.procesor(to mam wybrane)

Opublikowano

a broń cię boże żebyś dalej jechał na Fizyce na Procesorze

Daj nVidia GeForce 720M, każda karta graficzna nVidia'ii ma wbudowany (Procesor? Moduł? cokolwiek) PhysX który oblicza fizykę (lepiej, szybciej) zamiast Procesora (i odciąża go przy okazji) do tego masz o wiele lepsze cząsteczki i tak dalej (np. po strzale z pistoletu w ziemię pojawia się masa odłamków)

Opublikowano

Ok już ustawiłem na Nvidia :) . Teraz tylko mam problem ,czy jak zmienie te ustawienia z full jakości na full wydajność znacznie poprawi to fps i szybkość gier ,czy będzie to nieznaczny efekt przy czy znacznie spadnie jakość ?

Opublikowano

Przy tak nie wielkim układzie prawdopodobnie niewiele zmieni, ale warto zobaczyć, czasami działa :D Magia...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...