Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna i ten zasilacz...

Grimowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym dowiedzieć się czy mogę zmienić z mojej słabiutkiej karty, GTS 450 (DDR3) na GTX 260 (link:http://allegro.pl/gainward-gtx260-216sp-896mb-gs-od-1-zl-bcm-i4368833267.html)  Czy się opłaca?

Oto parametry komputera płyta itd. http://i.imgur.com/mJIX5g7.jpg

Doradzicie mi tą, czy też inną? Bardzo chciałbym kupić nową, bo ta nie wyrabia już na nowszych grach... niestety ale GTS 450 jest juz przestarzały....

Opublikowano

jeżeli jest chociaż a 1% lepszy to licytuj. Prawdopodobnie kupisz tą kartę na licytacji którą podajesz za 10~20zł

@EDIT: Opłaca się

Much wider memory bus: 448 bit vs 128 bit = 3.5x wider memory bus

More render output processors: 28 vs 16 = 12 more render output processors

More texture mapping units: 64 vs 32 = Twice as many texture mapping units

Chociaż... passmark, 3DMark Ventage itd. pokazują przewagę GTS 450

Opublikowano

No ale np. w takiej grze jak BF3, co będzie lepsze GTX 260 czy GTS 450? Obecnie posiadam GTS 450 Gainward 2GB DDR3 no i w multi, w bf na wysokich mi się dość zacina, gdzieś tak 10-25 fps....

PS. Gram w rozdzielczości 1366x768. ; )

A może GTX 460?

Opublikowano

Nie kupuj tych staroci. Połowa pewnie z piekarnika o czym nigdzie nie jest napisane. 

jeżeli jest chociaż a 1% lepszy to licytuj. Prawdopodobnie kupisz tą kartę na licytacji którą podajesz za 10~20zł

@EDIT: Opłaca się

Much wider memory bus: 448 bit vs 128 bit = 3.5x wider memory bus

More render output processors: 28 vs 16 = 12 more render output processors

More texture mapping units: 64 vs 32 = Twice as many texture mapping units

Chociaż... passmark, 3DMark Ventage itd. pokazują przewagę GTS 450

Od kiedy to gra się benchmarkami ? 

Ja bym dozbierał do czegoś konkretniejszego np. 6850/7770/5830.

Podaj jeszcze MODEL procesora. 

Opublikowano

a do tego GTX 295, to jaki zasilacz dać? 500 watowy wystarczy? Bo widziałem to on dużo prądu żre...

Daj sobie spokój z tymi starociami. Szukaj Radeonów, ze względu na sterowniki lepiej przypasują do Twojego procesora. 

Najpierw wymień procesor, bo to on nie wyrabia zwłaszcza przy grach, które lubią 4 jajka. 

Opublikowano

No ale twoim zdaniem, czy ta karta jest dobrą kartą, i czy na full pójdzie mi gta iv z 40-60 fpsami

Piszę mi, że GTX 560 jest o wiele słabszy niż GTX 295, no i GTX 460/470/480 też jest słabszy od 295...

Opublikowano

No ale twoim zdaniem, czy ta karta jest dobrą kartą, i czy na full pójdzie mi gta iv z 40-60 fpsami

Piszę mi, że GTX 560 jest o wiele słabszy niż GTX 295, no i GTX 460/470/480 też jest słabszy od 295...

Wydajność ponad wszystko ? Kup, artefakty wysypie po miesiącu-dwóch i będzie płacz. Za 250zł masz karty, które podałem wcześniej i to jest moja dobra rada, abyś jedną z nich wziął i dał sobie spokój z tymi głośnymi grzałkami. 

Opublikowano

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/asus-directcu-ii-test-kart-geforce-gtx-570-geforce-gtx-580-radeon-6950-radeon-6970-3803/strona/14148.html

Mam chrapkę na tego asusa hd 6950, dobry jest? A i jaki zasilacz do takiego cuda?

Mój komputer:

Intel Pentium Dual Core (3ghz)

GTS 450 Nividia Gainward 2gigasy

4 gb ram ddr2 

Windows 7 Ultimatjum 64 bitowiec

zasilacz 240 watowiec. ; (

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...