Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk zewnętrzny.

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dobra, czyli powinno działać?

To teraz seria pytań chłopaki. Chciałbym zakupić parę rzeczy, doradźcie mi jakie (linki itp.):

1)Podkładkę pod myszkę, nie musi być jakaś specjalna itp. po prostu ładna.  Myślałem nad: http://steelseries.com/pl/products/surfaces/steelseries-np 

2)Myszkę, nie koniecznie do gier. Bezprzewodową, ze stacją dekującą.

3)Jaki laptop do 2, 000 zł (max 2,150) polecicie? Wiem, że nie będzie to jakiś mega sprzęt, ale zawsze. Dobrze by było, gdyby miał jak najlepsze parametry, jak na tą cenę. No i stosunkowo dobrą baterię.

1) @TrueFaith jest obeznany w podkładkach, ew. Sweet, ta podkładka miałaby być pod tą myszkę bezprzewodową?

2) Do ilu ta myszka? I czy musi być ze stacją?

3) @Kicław ostatnio coś kupował, pewnie zaraz da opinię. ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

@Kirito. Podkładka miałaby być pod myszkę. Co do gryzonia to ważne, aby można byłoby ładować go kabelkiem, a nie wkładać baterie. Myszka do 70-120 zł. 

Co do reszty to czekam na porady. ;)

Opublikowano

ja bym podkładkę kupił A4Tech 200mp lub 500mp, to jest to samo co te materiałowe razery czy steelseries. Zwykła czarna, ładna. Koszt z wysyłką to max 10zł (allegro)

Opublikowano

ja bym podkładkę kupił A4Tech 200mp lub 500mp, to jest to samo co te materiałowe razery czy steelseries. Zwykła czarna, ładna. Koszt z wysyłką to max 10zł (allegro)

Jakie ma wymiary?

Opublikowano

Ban na google ? 250x200mm, druga 437x400mm

ybd18wg.png

Ok, dzięki.

Czekam na odpowiedzi w sprawie myszki i laptopa.

Opublikowano

Lenovo Z510 w tej cenie będzie dobry ze swoimi parametrami. ASUS K56 też dobry, z pogłosek ma lepsze chłodzenie od Lenovo.

Opublikowano

Oj zapomniałem dodać - najlepiej jakby był czarny (lub czarno-czerwony). Kwota maksymalna to 2000-2200 zł, nie więcej.

Opublikowano

Ze względu na kolor zrezygnujesz z mocniejszego laptopa ? No nieźle :f Nie znam innych polecanych modeli z podobnymi podzespołami w kolorze czarnym (mało siedzę w temacie lapków, głównie dlatego). Teraz coraz rzadziej robią czarne lapki, nie wygląda to tak ładnie jak np. srebrne czy inne jasne.

Opublikowano

Ja mam niby Z510 Chocolate, który w praktyce wygląda jak ciemny grafit / czerń. Ale nie wiem czy go znajdziesz do 2200, chyba tylko z i3.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ten Lenovo IdeaPad Z510 mi się podoba, szkoda, że taka cena. Z czego najlepiej zrezygnować, aby był tańszy? Procesor, karta graficzna? 

Opublikowano

Ten Lenovo IdeaPad Z510 mi się podoba, szkoda, że taka cena. Z czego najlepiej zrezygnować, aby był tańszy? Procesor, karta graficzna? 

Jak z procesora, to do i3 max.

Z karty nie ma co.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A propos kabli... jak na 3.0 to powyżej 1m kabel będzie stratny już, nie dużo ale każdy dodatkowy metr to około 8-10% spadku prędkości przy bardzo dobrym kablu. Podobnie na 2.0 ;)

Kabelek wpiąć do Dysku :D

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

A propos kabli... jak na 3.0 to powyżej 1m kabel będzie stratny już, nie dużo ale każdy dodatkowy metr to około 8-10% spadku prędkości przy bardzo dobrym kablu. Podobnie na 2.0 ;)

Kabelek wpiąć do Dysku :D

Dysk potrzebny jest mi tylko, żeby zgrać te filmy i zdjęcia - potem będzie używany raczej tylko od odczytu.

Więc jaką myszkę mi proponujecie? Zgodnie z tym co napisałem wcześniej (poprzednie strony odnośnie gryzonia).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...