Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić Launcher do minecraft z modyfikacjami?

HallexPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym wykonać sam launcher oczywiście z modyfikacjami,ale nie wiem jak! Najlepiej by było aby było w %APPDATA% : ".<Nazwa (żeby nie znajdywało sie tam ".minecraft" np.: ".pixelmon").Nadodatek zamiast "Multiplayer"/"Tryb wieloosobowy" to by można ujżeć "Wejdź na Serwer" , co umożliwiło szybkie wejście na serwer! 

Dziękuje za Każdą rade/pomoc xD

Pozdrawiam HallexPL

Opublikowano

Skoro nie wiesz jak zrobić standardowe 'buttomy' z napisami to nie masz za co się brać... trzeba robić przekierowania a to pewnie dla Ciebie już inny świat.

Po zrobieniu projektu trzeba tworzyć kod który musi odpowiadać za poprawne włączanie się na każdym komputerze, aby w %appdata% była inna nazwa, który będzie pobierał odpowiednią wersję MC z strony serwera (tzw. baza!).

Polecam wziąć się za naukę odpowiedniego języka i dopiero zacząć tworzyć coś, co tak naprawdę sprawia Ci problemy na samym początku.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nauke? Ciekawe z czego jak nie znalazłem nic na ten temat ciekawego! może jakiś link?

a co do tego "buttom"? To nie jest button?

Łapiesz za słówka? ;____; Miałem na myśli przyciski (l.mnoga) 

Ty zapewne chcesz edytować oryginalny launcher, a wiesz że to naruszenie 'czegoś tam'?

Może to cie jakoś naprowadzi (Nie reklama yutube) https://www.youtube.com/watch?v=2H2QdE2VxDA

Również z tego korzystałem, spoko sprawa jednak on chce z modyfikacjami, nie mam pojęcia czy u niego znajdzie odpowiedni poradnik!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nie łapie za słówka poprostu byłem ciekaw czy chodzi o "button"

A co do tego linka na yt to ja chce bez ram tylko "Text.box" "Button" i "Label"

Opublikowano

Nie łapie za słówka poprostu byłem ciekaw czy chodzi o "button"

A co do tego linka na yt to ja chce bez ram tylko "Text.box" "Button" i "Label"

No i widzisz... nie wiem kto teraz wychodzi na bezmózga...

Nie chcesz ramu, nie rób tego ramu. PROSTE.... ;__________________________________;

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Kiedy robiłem Launcher wyskoczył mi takie coś:

Error: Could not create the Java Virtual Machine
Error:A fatal exception has occurret.Program will exit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...