Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Denerwowanie sie grami, melisa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od okolo 2 miesiecy bardzo wkurzam sie grajac w gry. Wczesniej nigdy mi sie to nie zdarzalo, zawsze cieszylem sie z grania. Gdy ktos przezyje w lolu majac 10 hp to bije klawiature, rozsadza mnie enetgia. Kupilem sobie worek treningowy, ale go zdjalem. Chodze prawie codziennie z kolegami na orlika na okolo 3-4h, caly czas biegam i haruje, wracam ledwie przytomny, wiec to nievwina tego, ze mam za duzo energii.

Przez to denerwowanie sie zaczalem na glos przeklinac i czasem to uslyszy mama, zaczalem tez wrzeszczec. Mieszkam w domu i w calym slycjac jak wyzywam ludzi w grze. Nie wiem czemu to sie dzieje, w prawdziwym zyciu w ogole sie nie denerwuje, jeztem cietpliwy i wszystko jest ok. Pomyslalem, ze kupie sobie melisse i nede pic przed graniem, moze mi to pomoze. Moj kolega, z ktorym gram w csa bez melisy nie moze grac, no za bardzo sie wkurza. Ja boje sie, ze przez to, ze zaczne ja pic to nie bede w stanie grac bez picia jej. Co wy o tym sadzicie? Jak ograniczyc wkurzaniw sie?

Robienie przerwy parodniowej nic nie daje

Opublikowano

Lol to po prostu taka irytująca gra. Miałem to samo. Przestałem w nią grać i jest ok :) Tobie polecam to samo bo schodzi na psy. Masa niepotrzebnych nowości, które całkowicie odmieniły tą grę i robi się drugie DarkOrbit lub WoT.

jp8p35.png
Opublikowano

Nie chce- nie gram :) czesto mi sie nie chce grac, wole co innego porobic. Nie jestem uzalezniony, ale gdy chce pograx to tak sie wkurzam

To jak nie chce ci się grać to po co grasz? a szczególnie już w LOL'a?

Ja ci radzę znaleźć zajęcie, np jak wspominałeś wyjść z domu, a jak nie i lubisz komputery to osiągnij coś na nich (grafika, programowanie, pomaganie innym itp).

Opublikowano

Idź do lekarza, ta choroba może mieć poważne konsekwencje i odbije się kiedyś na Twojej psychice. Polecam też znaleźć fajną dziewczynę.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Tak mi się przypomniało.

Skoro przerwy ci nie pomagają, to polecam całkowite odstawienie gier lub przynajmniej tych, co cię wnerwiają.

Też kiedyś się wkurwiałem jak grałem np. w nfs jak mnie wyprzedzali albo co gorsza samochód mi się przewrócił xD

Z czasem mi przeszło.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Cierpisz na niedojebanie mózgowe, przykro mi.

Serio to trzeba mieć nieźle w głowie, żeby z powodu gry napierdalac w klawiaturę.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Środki uspokajające ci nie dadzą takiego efektu, abyś się uspokoił. Powinieneś odstawić całkowicie komputer, lub ograniczyć go do ważnych rzeczy( nie chodzi mi o gry), bo jak tak dalej pójdzie, to będziesz wyżywał się na wszystkich, że przegrałeś rozgrywkę. Albo, kiedy przegrasz posłuchaj lub obejrz coś śmiesznego, jeśli nie jest za późno.

Opublikowano

Poproś mamę o aborcję

#taknaserio

Nie jesteś wcale cierpliwy, widzę to po wypowiedzi pisanej jakbyś zaraz miał mieć pożar w domu. Idź do psychologa, z czasem praca z nim pozwoli Ci na powstrzymanie swojej agresji lub na kung fu, tam Cię nauczą spokoju.

Opublikowano

Też miałem epizod z LoLem :)
Podobnie jak ty denerwowałem się na to co dzieje się w grze. Może nie niszczyłem niczego w promieniu metra, ale podnosiłem często głos.

Co zrobiłem ? Przestałem grać. 
Dziewczyna zadowolona bo nie denerwuję się podczas gry (grałem zazwyczaj około 23 więc ona już spała) a ja mam więcej czasu dla siebie.

Najważniejsze to zdawać sobie sprawę z tego, że niestety nie nadajesz się do takich gier i tyle. Zobaczysz, że po kilku dniach zapomnisz o grze.

f.png

Opublikowano

Wy się śmiejecie z takich ludzi, a ja jakieś 3 lata temu grałem sobie na privie i mi hwanga spalił to zajebałem w laptopa, że aż się dysk popsuł ;-)

Najlepiej to wyjdź na dwór i się przewietrz, pograj w piłkę/kosza i usuń te zjebane gry, tak jak ja to zrobiłem. Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na takie gówno.  ^_^

Opublikowano

Polecam po przegranym rankedzie pojsc na normale trollowac jakimis glupimi postaciami czy buildami, ewentualnie z kumplem ale solo masz o jednego typka wiecej, ktory sie wkurza jakbys mu zycie niszczyl.

Opublikowano

Nie bede sie nasmiewac, bo sama jakies 10 lat temu po hacku w Tibii przelamalam headseta na pol... Bluzg nawet dzisiaj sie zdarza przy failach - to dosc powszechne.

Po pierwsze - nie warto sobie szargac zdrowia przez gre. Wiem, ze latwo mowic, ale sprobuj ograniczyc czas, ktory poswiecasz na kompa. Gra ma z definicji sprawiac przyjemnosc, a nie byc zrodlem stresu 

Po drugie - mozesz pic melise (np. codziennie przed snem), bo powinno Cie to wyciszyc i ostudzic emocje.

Po trzecie - nie siegaj po zadne medykamenty uspokajajace ani inne tego typu suplementy diety. Bardziej sobie zaszkodzisz niz pomozesz.

Po czwarte - gdy podczas grania poczujesz, ze zaczynasz sie denerowac, po prostu wylacz gre i odejdz od kompa. Wybierz zamiast tego bardziej relaksujace zajecie (muzyka, ksiazka, film, spacer, pilka, worek treningowy, czy co tam lubisz).

Serio. Nic wiecej zrobic nie mozesz.

#don't care

Opublikowano

ja jak tak mialem  w lolu to przestalem sie denerwowac gdy zrozumialem sobie ze kazdy popelnia bledy i nie ma co sie wkurzac bo to nie pomoze, po jakims czasie to przejdzie.

<>

Opublikowano

Wystarczy, że zmienisz podejście. Gra to zabawa.

Jeśli widzisz osobę, która wyzywa/prowokuje Cie, to zablokuj ją - od razu jest łatwiej ;) Możesz poszukać też kolegów do gry, czasem pomaga, a czasem denerwujesz się razem z nimi.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...