Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap kiedyś a dziś

Multiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie jest wasze zdanie? Bo jak dla mnie to teraz dobrą muzę robi pokahontaz no i tam parę innych ale mniej znanych. A tak to u innych wykonawców Kasa/BMW/Dziwki/Narkotyki i tak w kółko. Tak na marginesie to ciekawe jest PFk-Gdyby

Opublikowano

Kiedyś było mniej hajsu to były uboższe teledyski, teraz jest więcej hajsu i są bogatsze. Były także teledyski z narko itd., teraz także są. Jak dla mnie jest to normalne. Może nie odbieram tego jak inni bo nie zwracam uwagi na treść tylko melodię, bit i wszelkie efekty dźwiękowe dlatego jest taka moja opinia.

Opublikowano

" Kasa/BMW/Dziwki/Narkotyki i tak w kółko."

niektórzy pewnie tak, ale jest również mnóstwo naprawdę wartościowego i fajnego rapu nie propagującego takich gówien.

Opublikowano

A tak dla tych co na magiku dissują że miał schizofrenię paradoinalną to jest nieprawda. Mówicie tak tylko że tak zaśpiewał. Tak naprawde miał depresję maniakalną. Miał Zajebiście Wielką hustawkę humorów. Ze skrajnego smutku do skrajnej radości. Ale i tak nie wiadomo jak on robił te teksty ale z tego co wiadomo od fokusa i raha to pisał w trakcie weny. Nawet w nocy bo mówili że go widzieli w nocy jak spali gdzies razem (witten jak sądzę) to fajka w buzi słuchawki zeszyt i ołówek. To była sztuka dla sztuki. On szlifował do granic każdy tekst słowo. No i dzięki temu ludzie go pokochali. A nawet teraz słuchają :> wiem z własnego słuchu jak typek ok. 20 lat i słuchawki takie duże nie douszne i za głosno grało to usłyszałem "nawet kiedy wszyscy w ciebie zwątpili" od razu banan na ryju :D

Opublikowano

A tak dla tych co na magiku dissują że miał schizofrenię paradoinalną to jest nieprawda. Mówicie tak tylko że tak zaśpiewał. Tak naprawde miał depresję maniakalną. Miał Zajebiście Wielką hustawkę humorów. Ze skrajnego smutku do skrajnej radości. Ale i tak nie wiadomo jak on robił te teksty ale z tego co wiadomo od fokusa i raha to pisał w trakcie weny. Nawet w nocy bo mówili że go widzieli w nocy jak spali gdzies razem (witten jak sądzę) to fajka w buzi słuchawki zeszyt i ołówek. To była sztuka dla sztuki. On szlifował do granic każdy tekst słowo. No i dzięki temu ludzie go pokochali. A nawet teraz słuchają :> wiem z własnego słuchu jak typek ok. 20 lat i słuchawki takie duże nie douszne i za głosno grało to usłyszałem "nawet kiedy wszyscy w ciebie zwątpili" od razu banan na ryju :D

Nie zeby cos ale gosciu chrzanisz i zgrywasz jakiegos pseudo znawce , nie wiem , zajarłes sie tym 20 minut temu?

@ wszystko sie zmienia to i rap sie zmienia , cała kultura HH , osobiscie przesluchuje wiekszosc płyt ( tyle tez mniej wiecej kupuje ) a wybieram tylko esencje

Opublikowano

Kiedys byl inny klimat rapsow.

Hemp gru, kazdy pamieta chyba stare dobre mary mary czy droga. Dzisiaj Ci wyjdzie bonus z lazarskim rejonem. Kiedys by dostal za to w pierdol:)

Opublikowano

Śmieszy mnie opinia osób którzy mają po 15-16 lat i znają tylko mainstream polskiego rapu, chuja macie do gadania w tej kwestii. A słuchanie wykonawców takich jak właśnie pokahontaz, dinozaurów którzy jadą na fejmie paktofoniki nie robiąc progresu od 10 lat. Mógłbym wymieniać wiele, Chada, Peja, Diox, OSTR itd. Każdy jedzie na sprawdzonym patencie a Wy i tak to kupujecie. Szkoda mi po prostu że macie taki mało wymagający gust.

Czy rap się zmienił? Tak i można to zauważyć przykładowo oglądając blokersów, tamte klimaty przeminęły. Teraz wchodzi coraz bardziej do polskiego rapu newchool znany zza oceanu, trapy, cloud rapy itd. Co nie zmienia faktu że jest dużo trueschoolowców którzy mają straszną świeżość w swoich utworach i tego od razu chce się słuchać. 

No i beka z psychofanów paktofoniki, wielbicie samobójce, człowieka który zostawił żonę i dziecko bo był zwykłym tchórzem, props

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...