-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
XCoP
XCoP
Siemka. W poprzednim temacie : http://www.mpcforum.pl/topic/1220188-po-wymianie-karty-graficznej-procek-sie-grzeje/#entry10426693 napisano mi aby kupić zasilacz. Zrobiłem tak i zakupiłem oraz wymieniłem (Thermaltake 530W 80+ Br). Problem z wyłączaniem się komputera zniknął , z czego jestem bardzo zadowolony. Lecz pojawił się kolejny problem , otóż to procesor i troszkę karta graficzna się grzeje , procesor strasznie. Słyszałem że Quady to grzały ale czy aż tak?
Specyfikacja kompa :
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz
Win 7 32-bit
4GB Ram DDR2
NVIDIA GeForce GTX 460 Cyclone 1GB DDR5 256-bit (stara karta to 9800GT 512MB DDR3)
GIGABYTE GA-P31-ES3G
Thermaltake SE Modular 530W 80+ Bronze 87% Eff (Wcześniej Modecom Logic Atx 500W)
Sprawdziłem temperatury przez HW Monitor , jeszcze dzisiaj mam zamiar wymienić pastę termoprzewodząca na procesorze aby zobaczyć czy to coś da (była wymieniana na początku roku.)
Temperatury (testowane przy Dead Island ok. 1-2h gry , podobnie w innych grach z temperaturami):
Liczę na pomoc.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.