Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z penetracją

VasseK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczące WoT - pisałem już jeden temat ale ponowie temat

Nie wiem czy ja grać nie umiem czy co ale jak strzelam w czołg to nie ważne gdzie trafie mam "Pocisk trafił ale nawet go nie zarysowaliśmy" - Sorry za określenie ale już kur***y dostaje od tego. Gra jest fajna, ale system strzelania to porażka.

Strzelałem do każdego czołgu począwszy na Niszczycielach do Cięźkich czołgów. Inni walą "nawet" po 226 za strzał ( widziałem przed chwilą takiego typa ) nie oczekuję takich wielkich krytów ale chociaż bym mu coś zrobił jprdl. xD

Czy istnieje jakaś rada na to by dobrze strzelać? ;_;

Dziękuje za odpowiedzi - za poprawnie nagradzam like'em

graphic.png

Opublikowano

Aj ziomuś. Jesteś bardzo newbie.

Masz po prostu za mało penetracji, aby przebić dany pancerz. Zagraj sobie 4t Matilda. Brytyjski MT. Ona ma 120 penetracji co spokojnie wystarcza na tamte tiery. Albo na 1t, tam wszystko wchodzi.

Po prostu nie umiesz grać i tyle :) Wybierz czołg o większej penetracji. Z 2t mogę polecić T18, strzelajego z OB. Z tego działka ZAWSZE się wbijesz.

Opublikowano

Dokładnie. Przykładem takiego moda jest MeltyMap. Zaawansowany celownik, który po najechaniu na czolg przeciwnika pokazuje ile ma w danym miejscu mm pancerza.

Opublikowano

Mam jeszcze Couster czy jakoś tak - czołg lekki 4 tieru ( Wielka Brytatania ) można na ten czołg coś poradzić ?? xD

//edit

Coventanter nie Couster xD

graphic.png

Opublikowano

Mam jeszcze Couster czy jakoś tak - czołg lekki 4 tieru ( Wielka Brytatania ) można na ten czołg coś poradzić ?? xD

//edit

Coventanter nie Couster xD

Jego pena jest mocno przeciętna. Nie dziwne, że masz problemy z przebijaniem przeciwników. Musisz celować w słabe punkty, lub objeżdżać. Wybrałeś złą linię na początek. Polecam IS-7, najlepsze dla newbie. Penetracja dobra, od 5t pancerz, od 6t mobilność oraz świetne lufki.

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy ja grać nie umiem czy co ale jak strzelam w czołg to nie ważne gdzie trafie mam "Pocisk trafił ale nawet go nie zarysowaliśmy" - Sorry za określenie ale już kur***y dostaje od tego. Gra jest fajna, ale system strzelania to porażka.

Strzelałem do każdego czołgu począwszy na Niszczycielach do Cięźkich czołgów. Inni walą "nawet" po 226 za strzał ( widziałem przed chwilą takiego typa ) nie oczekuję takich wielkich krytów ale chociaż bym mu coś zrobił jprdl. xD

Od siebie dodam 

http://www.mpcforum.pl/forum/801-world-of-tanks-zagraj-z-mentorem/

Opublikowano

Witam

powiem ci tak :)  zainstaluj sobie moda od loretai'a  tam masz  albo sama skorke ktora pokazuje weak spoty :)

Aj ziomuś. Jesteś bardzo newbie.

Masz po prostu za mało penetracji, aby przebić dany pancerz. Zagraj sobie 4t Matilda. Brytyjski MT. Ona ma 120 penetracji co spokojnie wystarcza na tamte tiery. Albo na 1t, tam wszystko wchodzi.

Po prostu nie umiesz grać i tyle :) Wybierz czołg o większej penetracji. Z 2t mogę polecić T18, strzelajego z OB. Z tego działka ZAWSZE się wbijesz.

xD odezwal sie ten co umie grac ... popatrz na staty potem oceniaj ludzi ;) tylko nie tlumacz sie ze ci ktos na koncie gra :)

Opublikowano

powiem ci tak :)  zainstaluj sobie moda od loretai'a  tam masz  albo sama skorke ktora pokazuje weak spoty :)

xD odezwal sie ten co umie grac ... popatrz na staty potem oceniaj ludzi ;) tylko nie tlumacz sie ze ci ktos na koncie gra :)

Dawno temu ze mną grałeś i nie wiem jak możesz mówić, że nie umiem grać. Żeby przebić czołg na niskich tierach zazwyczaj wystarczy go objechać. Każdy czołg ma słabe punkty, a skoro autor gra LT to nie poblem oflankować kogoś.

Sam robię po 2k WN8 grając ISem 6 (kasę zbieram) i jak dla mnie to dobry wynik. 50 bitew ze średnim WN8 1900 mogę uznać za udaną sesję, także nie wciskaj ludziom ciemnoty, że ja nie umiem grać. Każdy kto tak myślał (a było ich wielu) po pojedynku ze mną zmieniało zdanie.

Top: Strzelaj przeciwnikom w bok/tył, gdyż tam mają słabszy pancerz.

Opublikowano

Owszem, umie grać, a szczególnie w plutonach świetnie współpracuję @Juri.

Jak chcesz możemy razem zagrać. ;)

Ściągnij sobie Hitzones, bo naprawdę ułatwia granie i jest legalny ten mod:

http://www.awolf.eu/load/1

Opublikowano

Owszem, umie grać, a szczególnie w plutonach świetnie współpracuję @Juri.

Jak chcesz możemy razem zagrać. ;)

Ściągnij sobie Hitzones, bo naprawdę ułatwia granie i jest legalny ten mod:

http://www.awolf.eu/load/1

HitZones zazwyczaj są od 5t.

Opublikowano

powiem ci tak :) zainstaluj sobie moda od loretai'a tam masz albo sama skorke ktora pokazuje weak spoty :)

Odezwał się pros. Grałem z Jurim. Gra na pewno lepiej od ciebie. Niestety taka jest prawda. Juri gra na dobrym poziomie. Gra z ojcem na koncie - który gra na poziomie WN8 ~ 400

Co do problemów z penetracją - zagraj z jakimś kumplem ktòry ogarnia grę i zrób sobie linię do T110E5 albo ISa-7. Będzie ci łatwiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...