Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań...

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest waluta z Smite, chodzi mi o te co się w grze dostaje za grę.

ile około się dostaje za grę?

Jakie są ceny bogów?

Kogo polecacie kupić?

Czy na bogów się szybciej zbiera niż na champy w lolu?

Jeśli mam 30 lvl w lolu, to mam trochę lepszy start z smite ?

Opublikowano

Waluta to Favory, a gemy to premium

za gre dostaje sie stosunkowo malo 20-90 favorow ale za pierwsze zwyciestwo na danej mapie [ modzie ] dostaje sie 100 favorow 

ceny bogow to 90% 5500, jest tylko 5 bogow tanszych plus 5 dostaje sie na start, a nowy bog jak wchodzi do gry kosztuje 11000 i nieoplaca sie go kupowac bo mozna miec 2 inne

polecamy kupic wszystkich i wszystkimi grac inaczej nie nauczysz sie ich kontrowac [ ta gra to nie lol gdzie meta sklada sie z 10 bohaterow ] 

czy zbiera sie szybciej hmmm trudno powiedziec ale mysle ze tak na 30 lvlu mozna kupowac boga mniej wiecej co 5 dni o ile robisz pierwsze wygrane + pare dodatkowych meczy

Gry sa zupełnie inne wiec jedynie w czym ci pomoze doswiadczenie z lola to ustawianie teamu oraz mniej wiecej system gankowania reszty trzeba nauczyc sie od nowa.

Jezeli bedziesz szukal dodatkowych informacji mozesz pisac na PW, a jak gra ci sie spodoba to zapraszam na jakis wspolny meczyk ^^

Opublikowano

Waluta to favory czyli te które dostajesz za grę oraz gemy czyli waluta za realną kasę.

Za mecz dostaję się średnio 80 favorów, zależy od godwilla oraz czasu gry (im dłużej grasz tym więcej dostajesz).

Zdecydowana większość bogów jest za 5500, jest kilka tańszych oraz najnowsza postać która kosztuje 11000.

To zależy na jakiej linii lubisz grać, jeśli grałeś w lol-a to wiesz o co chodzi. Ja lubię grać tymi:

Solo - Tyr, Hel

Adc - Cupid, Ullr

Support - Geb

Jungle - Thanatos, Bakasura, Loki

Mid - Ao Kuang, Vulcan

Tak, zbiera się szybciej. Są tutaj też bonusy za wbicie lvl - 500, oraz bonusy za first winy - 100, w każdym trybie a jest ich 7.

Tak, z pewnością Ci to pomoże. Będziesz znał podstawowe zasady jakie rządzą się grami tego typu.

@balaam Nie zauważyłem :)

Opublikowano

nom wlasnie zapomnialem dodac ze dostaje sie 500 favorow za wbicie lvla

Ale co do opisu lin i bogow ktore na nich sa to tak jak mowie gra sie wszystkimi wiec nie kieruj sie tym co napisal ten pan up ^^

na solo dodaj jeszcze aphro, geba, chaca, vaname, lokiego, ao, volcana, nu we i paru innych

adc najlepsze to apollo i ulrr, lecz wszystkie inne sa rownie dobre po za xabalem mimo dobrego ulta slabo spisuje sie na conquescie 

suport najlepszy guan yu oraz sun wukong, ale gra sie tez ymir, geb, aphro, hell, kumbakarna, ares, athena i pare uniwersalnych co mozna skleic do reszty zespolu

jungle dodaj jeszcze bastet, posejdon [ jak dla mnie slaby ale znam osoby co genialnie sobie nim radza na tej pozycjii ] arachne [ jak dla mnie kolo bastet najlepszy jungler ] ozyrys i jest jeszcze kilka niestandardowych co w innych rekach niz tych co nimi graja na tej pozycji to kupa

a co do mida to teraz jest duzo takich postaci ao, vulcan, posejdon, janus bedzie bardzo dobry, zeus, scylla, hades [ kiedys najlepszy mider teraz juz malo kto go bierze z powodu slabego comba w late game ] i jeszcze pare innych 

wiec tak jak mowie w smicie meta to nie sa 10 bogow a praktycznie wszyscy lecz gdzie kogo sie wybiera to tylko i wylacznie ogarniecie comba w late game oraz na danej lini, i tutaj nie jest tak jak w lolu ze dana postac idzie tylko i wylacznie na dana linie mozna isc danym bogiem na mida jak i na solo o ile sobie poradzi [ a czy sobie poradzi to tylko i wylacznie pokazuje pierwszy team fajt oraz poukowanie przeciwnika ] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...