Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te parametry wystarczą do nagrywanie minecraft'a ?

wikingg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko że jak sprawdzę i okaże się że komputer nie jest dobry to tylko wyjdę stratny.

Jak możesz wyjść stratny? Co będziesz stratny? Czas? I tak siedzisz na kompie... Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz, a jak się nie dowiesz nie będziesz nagrywać... proste!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nie napisałeś że chcesz kupić... Intel pentium możesz zapomnieć, słaby procesor, mało pamięci i karta graficzna tylko 1 GB. To jest jakiś składak/klocek tak?

Min. intel core i3, pamięć przynajmniej 1T no i karta graficzna minimum 2GB, aby wszystko pięknie ze sobą współpracowało. Tak mi się wydaje...

Chcesz konstruktywnej odpowiedzi? Napisz w dziale Komputery! :)

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ale ja nie mam kasy na takiego komputera z marsa ja po prostu chcę przeciętny komputer żeby dało się grać i nagrywać możesz mi powiedzieć czy tamte parametry są wystarczające ?

Nie mam kasy na komputer z marsa.

Opublikowano

Ale ja nie mam kasy na takiego komputera z marsa ja po prostu chcę przeciętny komputer żeby dało się grać i nagrywać możesz mi powiedzieć czy tamte parametry są wystarczające ?

Nie mam kasy na komputer z marsa.

Na tym co podałeś NIE. Napisz w tamtym dziale to oni Ci złożą komputer i powiedzą ile będzie min. kosztować... Grać może i byś pograł, w gry systemowe, bo nie kojarzę by w tym czasie gry chodziły na 1GB grafiki! :v

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Na tym co podałeś NIE. Napisz w tamtym dziale to oni Ci złożą komputer i powiedzą ile będzie min. kosztować... Grać może i byś pograł, w gry systemowe, bo nie kojarzę by w tym czasie gry chodziły na 1GB grafiki! :v

Dokladnie, ten procesor to szit totalny nawet nie wiem, czy byś pograł płynnie przy 50 fps'ach a co dopiero przy nagrywaniu.. Twój telefon + tablet i 500zł, dają około ~900zł Za tą cene można wyciągnąć jakiś całkiem dobry, używany sprzęcik. :-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Twój telefon + tablet i 500zł, dają około ~900zł Za tą cene można wyciągnąć jakiś całkiem dobry, używany sprzęcik. :-)

Tablet jest strasznie tani 100 zł na allegro i jest strasznie poniszczony więc mój tablet chyba nie jest nic wart.

Opublikowano

Masz za słaby komputer, moim zdaniem zdecydowanie za mało ramu oraz za słaby procesor miałbyś np: Przeskoki fps bez nagrywania 50-100 a przy nagrywaniu od 20-35. :( 

Opublikowano

Wg mnie nie da rady ,ja nagrywam ,mam dobrego kompa ,300 fps albo więcej podczas nagrywania i wystarcza xde wracając do tematu polecam ci dokupic do tego kompa kartę graficzna gtx 660. sam takiej używam ,jak zwiększe jej wydajność nie spali mi się ;) pozdroo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...