Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fabian7771

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dziś mam do was takie pytanie, dlaczego na moim świecie multiplayer respi się tylko Lead, copper i tungstan. Nie respią sie inne rudy, nie wiem co robić może to być bug świata?

Opublikowano

To sa wlasnie te rudy :P 

Copper oraz Złoto zawsze jest bez zmian

lead to zelazo 

a tungstan to srebro ^^

i to jest tez taka sprawa ze jak masz inne rudy [ obie zelazo i srebro ] to nie masz na mapie normalnej corupcji a "krwawa corupcje" [ nie wiem jak to sie nazywa :P ] inne moby inny boss [ mocniejszy i to o wiele ] nie wiem czy na hardmodzie sie cos zmienia raczej nie. Ogolnie jak robisz pierwsza mape staraj sie trafic na normalna corupcje bo z ta bedziesz mial duze problemy 

Opublikowano

A takie rudy znaczy sztabki niebieski naprzykład żeby zrobić wiertło to nie jest ruda? Bo mówie też o innych rudach bo na tym świecie są tylko te 3.

Opublikowano

jak juz to 7 copper, iron [ lead ], srebro [ tungsten ] zloto, Demonit, Hellstone, oraz meteroid

a 3 ostatnie odblokowywuja sie gdy zabijesz bosa w piekle i wlaczy sie hardmode i z nich robisz te swoje wiertlo

Opublikowano

Copper oraz Złoto zawsze jest bez zmian

Oj wy znawcy..... Graliście w terrarię?

Copper i złoto też się zmienia...

Tin ore - Copper ore

Platinum ore - Gold ore

http://terraria.wikia.com/wiki/Ores

Proponuje poczytać bo czasami to możesz dostać tutaj takie informacje że krew zalewa..

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Ta niebieska tzn Cobalt jest dostena jedynie na hardmodzie.

One tez mają swoje odpowiedniki

Cobalt [niebieska] - Palladinium [pomarańczowa]

Mythirl [zielona] - Orichalcum [różowa]

Adamantite [mocno czerwona] - Titanium [srebna]

Będą one dostepne, jeżeli zniszczysz Demon Altar lub Crimson Altar (zależy czy masz fioletowy czy krwawy biom na świecie)

Zniszczyć je można tylko Pwn hammerem i mocniejszymymi. Pwn hammer zawsze wypada z piekielnego bossa [Wall of Flesh]. Po jego pokonaniu swiat zmienia się w hardmodowy świat. Im więcej altarów zniszczysz tym częściej się będa pojawiać.

Ruda meteorytu znajduje się w biomie meteorytu, biom ten może się stworzyć gdy rozbijemy fioletowe kulki w fioletowym biomie lub... takie inne dziwne w krwawym biomie. Poinformuje nas o tym zdarzeniu wiadomość "Meteorite has landed!".

Hellstone czyli piekielnaruda jest dostepna w piekle, kop bardzo głęboko, to się dokopiesz.

Demonite lub Crimtane sa dostepne na tych biomach specjalnych. 

Obsydian tworzy się w połączoniu wody i lawy.

Chlorophyte czyli zielona ruda sama "wyrasta" w hardmodowej dżungli. Jest t bardzo dobry material, ale do niego będzie nam potrzebny Drax, a do niego jeszcze długa droga. W dżungli dowolny klocek błota może się w nią zmienić.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Proponuje poczytać bo czasami to możesz dostać tutaj takie informacje że krew zalewa..

Ohhh zapomnialem ze copper i gold tez sie zmienia o jaaaa przepraszam fabian ze nie przejdziesz gry przez moja glupote, a pana dumbasa przepraszam ze zalala go krew, co kolwiek to dla ciebie znaczy :O 

Osobiscie paru osoba na tym forum polecam czasem wyjąć sobie kolek z dupy bo jestescie bardzo sztywni

@Temat odpowiedz zostala raczej udzielona i temat wyczerpany wiec o ile fabian nie ma juz pytan to moze tak moderator zawita ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...