Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toradora - dyskusja

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7090314035441241183642.jpg

Co sądzicie o toradora? Mnie się te anime bardzo spodobało. 9/10.

Fajnie przedstawione relacje międzyludzkie.

Denerwujące bylo jedynie to, że zakończenie było takie przewidywalne,

po pierwszym epie wiadomo

z kim będzie główny bohater.

Jest to wlasciwie jedyny full romans, ktory obejrzalem.

Jakoś nie przepadam za tym gatunkiem.Zjadłem serie tego samego dnia co zacząłem

. Fajnie się oglądało, polecam. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Hmmm , dobre anime 9/10

@1361622928-U485574.pngRhide

Wbrew pozorom

w wielu anime z romansem bardzo łatwo jest odgadnąć z kim kto będzie po paru lub pierwszym odcinku , choć może tylko ja tak stwierdzam , gdyż po części w tego typu twórczości nie chodzi o zaskoczenie albo coś w tym stylu a bardziej o emocje w związku  

^ tu mój mały wywód xD

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Perełka wśród szkolnych romantycznych komedii i w tej kategorii je oceniam. Anime było tak zabawne i tak przyjemne w oglądaniu, że nigdy nie spodziewałbym się  czegoś takiego. Wszystkie postacie były świetne i sympatyczne.

Również te sprzeczki (kłótnie dziewczyn) wyszły wprost perfekcyjnie, czyli nie irytowały lecz były pozytywnie zaskakujące (w sensie urozmaicenia). Zakończenie też całkiem dobre.

10/10

Co ciekawe po obejrzeniu pierwszego odcinka chciałem je porzucić bo ta płaska tsundere od razu mnie zdenerwowała. Jednak czym dalej tym lepiej, a po obejrzeniu całości maksymalna ocena.

Opublikowano

Mnie zastanawia jedno

czemu taiga wyjechała? Nie wolała z nim zyc?

Przecież wróciła na końcu. Musiała uporządkować sprawy ze swoimi rodzicami.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Anime mi się spodobało. fabuła trochę przewidywalna, muzyka taka sobie. Za to wielkim plusem były postacie tej produkcji. Obejrzenie wszystkich odcinków zajęło mi tylko 2 dni co jak na mnie jest całkiem dobrym wynikiem. Zakończenie też było dobre. Powiedzmy że utrzymywało w napięciu. No może nie takim jak na przykład akcja czy horror no ale jednak. Daje temu tytułowi 9/10 - za muzyke która nie jest w moim typie i tą przewidywalność.

Opublikowano

Anime mi się spodobało. fabuła trochę przewidywalna, muzyka taka sobie. Za to wielkim plusem były postacie tej produkcji. Obejrzenie wszystkich odcinków zajęło mi tylko 2 dni co jak na mnie jest całkiem dobrym wynikiem. Zakończenie też było dobre. Powiedzmy że utrzymywało w napięciu. No może nie takim jak na przykład akcja czy horror no ale jednak. Daje temu tytułowi 9/10 - za muzyke która nie jest w moim typie i tą przewidywalność.

2 dni to bardzo małe. Takie anime oglądam przeciętnie w 3-4 dni, ale to zależy jak bardzo wciąga.

Nie pamiętam dokładnie muzyki, ale OP były genialne. Postacie oczywiście największym plusem i ten cały humor. Jednak fabuła również całkiem dobrze przedstawiona co w takich anime nie jest zbyt częste. I co ważne dokończona.

Opublikowano

Oglądam już 3 odcinek i nawet fajne. Nie przepadam za romantykami ale ujdzie zobaczymy w ile dni skoncze xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Mnie tak wciągnęło, że skończyłem w tym samym dniu

Taki wyczyn jak dla mnie to jedynie z anime 12-13 odcinkowymi. Inaczej to żadna przyjemność z oglądania, a w dodatku to naprawdę szkodliwe dla organizmu.

Opublikowano

Taki wyczyn jak dla mnie to jedynie z anime 12-13 odcinkowymi. Inaczej to żadna przyjemność z oglądania, a w dodatku to naprawdę szkodliwe dla organizmu.

czemu szkodliwe dla organizmu? Problem siedzieć na dupie przez 8 godzin? Przyjemność z oglądania była nawet większa, bo nie musiałem długo czekać na nią tylko była dłuższa. Wolałbyś mieć 8 godzinny orgazm czy 4 godzinny jednego dnia i nastepnego też 4 godziny? Bo ja wybrałbym opcje pierwszą

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja przez cala noc jade i jeszcze dalej jak cos wciagnie to mozesz w jeden dzien skonczyc i nie patrzysz czy ci zajmie 5h czy 15h.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

czemu szkodliwe dla organizmu? Problem siedzieć na dupie przez 8 godzin? Przyjemność z oglądania była nawet większa, bo nie musiałem długo czekać na nią tylko była dłuższa. Wolałbyś mieć 8 godzinny orgazm czy 4 godzinny jednego dnia i nastepnego też 4 godziny? Bo ja wybrałbym opcje pierwszą

30 x 8 godzin = 16 odcinków, a Toradora miała 25. Zastanów się. Zresztą nawet 16 odcinków dziennie to niesamowita męczarnia, ale oczywiście co kto lubi.

Ja przez cala noc jade i jeszcze dalej jak cos wciagnie to mozesz w jeden dzien skonczyc i nie patrzysz czy ci zajmie 5h czy 15h.

Coś kosztem czegoś. Maratony anime i to aż tak skrajne to jak dla mnie dzieciarnia, ale oczywiście nie każdy się musi z tym zgodzić.

Opublikowano

30 x 8 godzin = 16 odcinków, a Toradora miała 25. Zastanów się. Zresztą nawet 16 odcinków dziennie to niesamowita męczarnia, ale oczywiście co kto lubi.

Coś kosztem czegoś. Maratony anime i to aż tak skrajne to jak dla mnie dzieciarnia, ale oczywiście nie każdy się musi z tym zgodzić.

Dla czegoś trzeba się poświęcić i tak wszyscy umrzemy xD

Co do Toradora to ma epicką muzykę mówię o openingu. 

I ryuuji ma zarąbistą matkę i papużkę ^.^

Jak narazie najlepszy romantyk!;)

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Co do Toradora to ma epicką muzykę mówię o openingu. 

I ryuuji ma zarąbistą matkę i papużkę ^.^

Jak narazie najlepszy romantyk! ;)

Jak dla mnie to anime było genialne między innymi z tych powodów:

- świetne oba OP i inne piosenki (chociażby ta na święta)

- rewelacyjny humor (jeden z najlepszych w anime). Po prostu mega śmieszny.

- ciekawe i sympatyczne postacie. Trudno kogoś nie polubić.

- dobrze skonstruowany wątek miłosny (nie spodziewałem się, że w anime z tsundere pettanko tak się do tego przyłożą)

- sceny które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły (chociażby te kłótnie dziewczyn i inne emocjonalne)

Dlatego jak dla mnie to perełka wśród romantycznych komedii szkolnych.

Opublikowano

Jak dla mnie to anime było genialne między innymi z tych powodów:

- świetne oba OP i inne piosenki (chociażby ta na święta)

- rewelacyjny humor (jeden z najlepszych w anime). Po prostu mega śmieszny.

- ciekawe i sympatyczne postacie. Trudno kogoś nie polubić.

- dobrze skonstruowany wątek miłosny (nie spodziewałem się, że w anime z tsundere pettanko tak się do tego przyłożą)

- sceny które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły (chociażby te kłótnie dziewczyn i inne emocjonalne)

Dlatego jak dla mnie to perełka wśród romantycznych komedii szkolnych.

ale po 1 openingu, czy 1 odcinku mozna bylo sie dowiedzieć kto z kim będzie, więc to psuło zaskoczenie, bylo zbyt przewidywalne. Dlatego dalem 9/10

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale po 1 openingu, czy 1 odcinku mozna bylo sie dowiedzieć kto z kim będzie, więc to psuło zaskoczenie, bylo zbyt przewidywalne. Dlatego dalem 9/10

Ja nadal sie gubie i chcialbym aby ryyuji byl z mini tygrysem xD

Pierwsze anime w którym nie omijam openingu xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Ja nadal sie gubie i chcialbym aby ryyuji byl z mini tygrysem xD

Nie prowokuj mnie to spoilerowania :P Nie rozumiem jak mozna nie omijac openingu jesli oglada się zalozmy 10 odcinkow tego samego dnia. Ja w kazdym anime gdy opening jest fajny slucham go max 1-4 razy, jak wiecej to mi sie nudzi. ale najczesciej w ogole nie slucham/ogladam openingu, bo wole ogladac w tym czasie anime :D

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dowiedzieć się? Można z góry zakładać, że ewentualnie będzie z główną bohaterką. Oglądałem wiele romansów/haremów i prawie zawsze jest jakaś dziewczyna, która się wyróżnia (więc bohater raczej z nią będzie).

Jednak w takim Shuffle nie było to do końca wiadomo bo to zależy od roli jaką mają dziewczyny w anime.

Ja to prawie nigdy nie omijam OP i ED. No chyba, że są naprawdę brzydkie i nieprzyjemne w słuchaniu/oglądaniu, ale to rzadkie zjawisko.

Nie rozumiem jak mozna nie omijac openingu jesli oglada się zalozmy 10 odcinkow tego samego dnia. Ja w kazdym anime gdy opening jest fajny slucham go max 1-4 razy, jak wiecej to mi sie nudzi. ale najczesciej w ogole nie slucham/ogladam openingu, bo wole ogladac w tym czasie anime  :D

Dziwne, że można omijać jak jest ładny (coś naprawdę fajnego się nie nudzi). OP to często najlepsza część danego anime. :) Przyjemna piosenka w połączeniu ze świetnymi scenami (a takie zazwyczaj wybierają) to rewelacyjne połączenie.

A jeśli chodzi o endingi to też wiele jest świetnych, ale przykładowo pierwszy ending w "Hyouka" to arcydzieło (szkoda, że potem go zmienili).

Opublikowano

Dowiedzieć się? Można z góry zakładać, że ewentualnie będzie z główną bohaterką. Oglądałem wiele romansów/haremów i prawie zawsze jest jakaś dziewczyna, która się wyróżnia (więc bohater raczej z nią będzie).

Jednak w takim Shuffle nie było to do końca wiadomo bo to zależy od roli jaką mają dziewczyny w anime.

Ja to prawie nigdy nie omijam OP i ED. No chyba, że są naprawdę brzydkie i nieprzyjemne w słuchaniu/oglądaniu, ale to rzadkie zjawisko.

Dziwne, że można omijać jak jest ładny (coś naprawdę fajnego się nie nudzi). OP to często najlepsza część danego anime. :) Przyjemna piosenka w połączeniu ze świetnymi scenami (a takie zazwyczaj wybierają) to rewelacyjne połączenie.

A jeśli chodzi o endingi to też wiele jest świetnych, ale przykładowo pierwszy ending w "Hyouka" to arcydzieło (szkoda, że potem go zmienili).

ale anime lepsze niz openingi, wiec nie mogac się doczekac wlasnie anime przewijam opening. Tak jak powiedzialem nudzi mi sie op kilku razach i musze zrobic przerwe kilkudniowa zeby znow go sluchac z przyjemnoscia.

Przewidywalnosc w toradora denerwowala, bo w 1 odcinku znalo się 25.. Wiec wiadomo bylo ze to co bylo przez wiekszosc serii i tak jest na nic.

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale anime lepsze niz openingi, wiec nie mogac się doczekac wlasnie anime przewijam opening. Tak jak powiedzialem nudzi mi sie op kilku razach i musze zrobic przerwe kilkudniowa zeby znow go sluchac z przyjemnoscia.

Przewidywalnosc w toradora denerwowala, bo w 1 odcinku znalo się 25.. Wiec wiadomo bylo ze to co bylo przez wiekszosc serii i tak jest na nic.

Jak anime bardzo wciąga to też zdarza mi się przewijać OP.

Toradora nie ogląda się dla wielkiej tajemnicy, a po prostu dla dobrego humoru i fajnych postaci. Jednak do końca nie było wiadomo.

Taiga mogła nie powrócić na końcu anime bo jednak z jej rodziną były spore problemy.

Opublikowano

Jak anime bardzo wciąga to też zdarza mi się przewijać OP.

Toradora nie ogląda się dla wielkiej tajemnicy, a po prostu dla dobrego humoru i fajnych postaci. Jednak do końca nie było wiadomo.

Taiga mogła nie powrócić na końcu anime bo jednak z jej rodziną były spore problemy.

Ja oglądam anime dla kazdego aspektu. I to, ze wiedzialem, ze te cale pomaganiu w znalezieniu dziewczyny nie ma sensu, bo ostatecznie wiedzialem z kim bedzie spowodowalo, ze dalem 9/10

XrgAYyk.png

Opublikowano

Skończyłem parę dni temu. 9/10 śmiało mogę dać. Pierwsze anime które mnie  wzruszyło i uroniłem łzy xD

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...