Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Gra ciągle się zamyka

Sheeiren_Imai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpaliłam tą grę dziś już co najmniej 7 razy i za każdym razem po kilku minutach gra się zamyka. Nie cofa mnie do pokoju, ale całkowicie się wyłącza. Co mam zrobić, żeby normalnie grać?

Opublikowano

Używasz hacków lub jakichś wspomagaczy?

Wyłącz antywirusa i zrób check files. Przeczyść kompa Ccleanerem i odkurzaczem.

Zainstaluj/przeinstaluj NET. Framework 4+ oraz C++ 2010.

Przeinstaluj grę.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Nie, nie używam hacków. 

Wyłączyłam antywirusa i użyłam ccleanera, ale przy instalacji  NET. Framework 4+ wyskakuje mi błąd. 

Check files?

Spróbuj ten Check Files i jaki masz Windows i ilu bitowy ?

Opublikowano

Mam ten sam problem właśnie skończyłem reinstalację i ponownie gre sciągnąłem, także wcześniej i obecnie bez cheatów, instaluje visual c++ ze strony microsoftu i dam zaraz edita czy pomogło, może to będzie także rozwiązanie Twojego problemu. Co do frameworka może już masz obecną wersje i dlatego Ci błąd wyskakuje. Check files masz w momencie odpalania gry tam gdzie masz "start game" to pod nim powinno być owe "check files" odpal przez lauchera z dysku i Ci wyskoczy

Opublikowano

Możliwe, że problemem są bity, lecz jeżeli nic nie pomoże co jest powyżej preferuję usunąć grę i od nowa ją zainstalować. Jeżeli nawet to nie skutkuje wtedy chyba tylko zostaje reset  komputera. Wspominam także, że nie jestem jakimś tam specjalistą więc preferuję nie robić pochopnych działań.

Q7UQgWE.png

Opublikowano

W przypadki Win 7 i Win 8 (jeżeli wcześniej działał WR) proponuję zrobić cofnięcie systemu do tamtego czasu.

Podajcie swoje windowsy i ilość ich bitów.

Upewnijcie się, że macie service pack.

Proszę też o nie pisanie postów typu o mi tez nie działa. Następnym razem polecą %. Autor chce pomocy, a nie informacji, że komuś też nie działa ...

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Windows JG 7 32 bitowy 

Pokazało, że service pack jest już zainstalowany, a grę zainstalowałam drugi raz. 

Nie mam jedynie "NET. Framework 4+", bo wyskakuje mi błąd.

Jaki błąd Ci wyskakuje ? Masz Net Framework 3.5 i 4.0 a przy 4.5 wyskakuje Ci błąd tak ?

Opublikowano

A tak wygląda okno przy instalacji Net

2571714035391241193091.png

Nie da się nacisnąć Kontynuuj? Masz włączoną usługę Windows Update ?

Musisz włączyć Net Framework 3.5 w systemie.

Opublikowano

Klikam kontynuuj, ale potem pokazuje okno o niepowodzeniu. 

Nie wiem co to za usługa, więc nie mam pojęcia jak to sprawdzić. 

Panel Sterowania --> Programy --> Włącz lub wyłącz usługę Systemu Windows --> .NET Framework 3.5 i masz po lewej stronie taki kwadracik i musisz go zaznaczyć by włączyć i naciśnij OK.

Opublikowano

Mam tą, którą wyświetliło 3.5.1 przy każdej innej wyskakuje błąd instalacji.

To spróbuj wyłączyć tą wersję i zainstalować 4.0 a jak nie to usuń 3.5 i zainstaluj na nowo i następnie kolejne wersje.

Opublikowano

Zabawne bo korzystam z rad, których udzielacie koleżance i z tego co się okazuje ja także mam tutaj:

Panel Sterowania --> Programy --> Włącz lub wyłącz usługę Systemu Windows --> .NET Framework 3.5 i masz po lewej stronie taki kwadracik i musisz go zaznaczyć by włączyć i naciśnij OK.

netframeworka 3.5.1, a gdy instaluje 4, to mi wyskakuje błąd o posiadaniu tej wersji bądź nowszej... 

@edit: To jest normalne, bo ja już się pogubiłem....
dl4oxk.png

Opublikowano

Nie mozesz zainstalowac 4 gdyz masz juz 4.5.

MAL

Opublikowano

Zabawne bo korzystam z rad, których udzielacie koleżance i z tego co się okazuje ja także mam tutaj:

netframeworka 3.5.1, a gdy instaluje 4, to mi wyskakuje błąd o posiadaniu tej wersji bądź nowszej... 

@edit: To jest normalne, bo ja już się pogubiłem....

28282140361734264542.png

Dla systemu WIndows 7 potrzebny jest jeszcze Service Pack 1

PS. Usuń 4.5 i zainstaluj 4.0 i następnie 4.5

Opublikowano

też miałem to samo ale od kilku dni już jniej mam czegoś takiego.

A używacie programów typu game booster ASC, TuneUP ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...