Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie kupic dobry zasilacz?

devil120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje nowego zasilacza do kompa gdyż spalił mi się on. Czy mooglibyście podać strone gdzie kupie jakis dobry zasilacz , nie za drogo żeby byl.

blackmagix128.png
Opublikowano

Zależy czy stawiasz tylko by był tani czy był dobry. Polecam również czarna listę zasilaczy jak i białą (dobre zasilacze). Musisz również pamiętać, żeby kupić zasilacz z odpowiednią ilością W.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Zależy czy stawiasz tylko by był tani czy był dobry. Polecam również czarna listę zasilaczy jak i białą (dobre zasilacze). Musisz również pamiętać, żeby kupić zasilacz z odpowiednią ilością W.

A mógłbyś mi wysłać jakis model ze sklepu internetowego który warto kupić?

blackmagix128.png
Opublikowano

najlepiej podaj model swojego starego zasilacza i budżet na ten zasilacz a coś się poszuka 

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

najlepiej podaj model swojego starego zasilacza i budżet na ten zasilacz a coś się poszuka 

budzet około 200zł a ten zasilacz co mam teraz zepsuty jest od jakiejś firmy Core X Stream i ma 500W ,niby miał chodzić wiele lat a mam go z 1,5 roku i juz się spalił ma jakąś białą maź zaschniętą w środku

blackmagix128.png
Opublikowano

budzet około 200zł a ten zasilacz co mam teraz zepsuty jest od jakiejś firmy Core X Stream i ma 500W ,niby miał chodzić wiele lat a mam go z 1,5 roku i juz się spalił ma jakąś białą maź zaschniętą w środku

Biała maź to pasta termoprzewodząca, ew. klej, który ma tam być. Nwm po co go otwierałeś, bo mogłeś na gwarancję odesłać, ale ok.

Skoro szukasz nowego w granicach 200zł, to porozglądaj się za Deus M1 550W.

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-550w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc088-584919/

436951440626370320491.png

Opublikowano

Biała maź to pasta termoprzewodząca, ew. klej, który ma tam być. Nwm po co go otwierałeś, bo mogłeś na gwarancję odesłać, ale ok.

Skoro szukasz nowego w granicach 200zł, to porozglądaj się za Deus M1 550W.

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-550w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc088-584919/

tzn ze jest dobry? / a co sądzisz o tym bo ludzie piszą pod tamtym że ten lepszy 

- Thermaltake Smart Se 630W - 238zł

blackmagix128.png
Opublikowano

Jak chcesz, to możesz kupić i ten drugi, różnicy nie zauważysz.

A ten deus m1 ile mi będzie działać i czy się nie spali tak jak ten?

blackmagix128.png
Opublikowano

A ten deus m1 ile mi będzie działać i czy się nie spali tak jak ten?

Ja mam na swoim zestawie tego Deusa i trzyma się póki co świetnie.

Problemów z nim nie mam, masa zabezpieczeń i ok. konstrukcja a podejrzewam, że bardziej prądożernego zestawu od mojego nie masz.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ludzie, co wy za pierdoły piszecie?! Deus = TT SE 630W? TT jest nawet dobrym zasilaczem, a deus to do kosza sie nadaje. Podaj cały zestaw, żeby wiedzieć ile mocy potrzebujesz. Wstępnie Corsair VS 550W/ TT SE 530W. Jak masz ~260zł, to sie nie zastanawiaj i bierz CM G550. Deusy nie dawają sobie rady pod obciążeniem, szkoda na nie pieniędzy, skoro za te same pieniądze masz dobry towar.

@2xup Jak masz zamiar patrzeć na ikonki na pulpicie to ci sie nie spali. Jak chcesz włączyć cokolwiek to bałbym sie o mieszkanie. Sam wolałbym wsadzić Corsaira VS za ~50zł mniej niż Deusa.

Jak ktoś myśli, że wszystko wyssane z palca, niech popyta na jakimś profesjonalnym forum, poczyta recenzje. Deus nie jest najgorszym zasilaczem, ale po co go kupywać, skoro w tej samej cenie są lepsze produkty? Może nie musi być na czarnych listach, ale do polecanych bym go nie dał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...