Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fantasy-World- zapowiedź!

Salur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie się zapowiada. Mam nadzieje że ten projekt nie upadnie i czekam z niecierpliwością na możliwość zagrania :]

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

Życzę powodzenia przy projekcie, bo zapowiada się bardzo ciekawie ;)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Jeśli można spytać to jak wygląda skrypt na chodzenie postaci po mapie? Mapa podzielona jest na tabelkę, a cron aktualizuje aktualne położenie graczy co sekunde?

Opublikowano

Możecie się już rejestrować w grze, aczkolwiek wejście do gry jest jeszcze nieaktywowane dla wszystkich. Ostatnio panował lekki zastój prac na grą, ale mam nadzieję, że teraz zabiorę się pełną parą do projektu i gra będzie ukończona w coraz większym stopniu! Obrazek walki PvM:

4913014056988341184019.png

Co byście tutaj zmienili lub dodali?

- BANED -

Mapa to obrazek w postaci .png, potem postać jest odpowiednio umieszczana plus inne potwory, npcty itp. Pozycja gracza jest zapisywana co 0,9 sec, poprzez wywołanie pewnej funkcji w javascript

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Jest możliwość zarejestrowania się w grze. Podaj na priv nazwe konta to aktywuje Ci je.

Oraz nowy screen z walki PvM

imageFight.gif

Po lewej dodaliśmy możliwość wyboru skilla z którego chcemy zaatakować (Oczywiście każda profesja ma jeden podstawowy skill, który ma już na poczatku gry). Każda profesja będzie miała kilkadziesiąt róznych skilli, które będzie można nabyć poprzez trening, pracę, czy róznego rodzaju zwoje,książki. Oczywiście podczac walki będzie można używać tylko kilka wybranych skill (10/12). Mamy nadzieję, że taka forma walki wam się spodoba...

P.S. skille będą zarówne ofensywne, jak i defensywne :D

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Strasznie nie podoba mi sie layout tego okna walki, postarajcie się zmienić i dodać jakieś przyciski podobnie jak w margonem, wiem zaraz będzie, że to nie margonem, ale wiadomo na czym wzorowane...

Opublikowano

Strasznie nie podoba mi sie layout tego okna walki, postarajcie się zmienić i dodać jakieś przyciski podobnie jak w margonem, wiem zaraz będzie, że to nie margonem, ale wiadomo na czym wzorowane...

W 100% walka nie jest skonczona, jeszcze sie w niej troche zmieni.

Opublikowano

Gdyby dało radę to fajna była by jakaś animacja postaci podczas walki, żeby było bardziej dynamicznie. No i może jakiś cień postaci. Oczywiście to od was zależy czy to zrobicie, bo i tak gra już według mnie wygląda na udaną ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do graczy: Co chcielibyście ujrzeć w grze, co w niej móc zrobić oraz jakie ułatwienia byłyby dla Was najlepsze.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prace trwają, głównie na robieniu map i przedmiotów do gry. Do silnika ostatnio mało dodaje, gdyż mam dużo roboty w C++ z innym projektem.

Opublikowano

Jako, że ostatnio jest więcej czasu, także i praca ruszyła. Mamy już wymyśloną fabułę gry. Od gracza będzie zależeć, czy chce iść fabuła, czasem ją odkrywać, czy też po prostu grać i zdobywać doświadczenie :D Obecnie pracujemy nad mapami. Narazie mam ich około 8. Z czego tylko dwie są połączone. Daje zdjęcie jak wygląda mini mapa naszego świata, która narazie jest troszeczkę uboga. Może za 2-3 tygodnie będziemy posiadać więcej map :D. Mozliwe tez, że we wrześniu odbędą się pierwsze testy gry dla wszystkich graczy!

Przepisiwaliśmy także ostatnio troszkę kodu, tak aby był trochę wydajnieszy. Mozna powiedzieć, że nam sie udało :D Zapraszamy do komentowania gry, oraz przedstawiania nam swoich pomysłów. Pozdrawiamy!

miniMapImage.png

Opublikowano

czy coś takiego byłoby lepsze?

moja_postac.png

Opublikowano

A teraz ostateczna wersja, jak prezentuje się wygląd gry :D

8.png

Opublikowano

Jak masz złoto  dla  lepszego efektu bym to zmienił  na jakiś znaczek  złota(typy złota moneta/czy sztabka , bryłka coś w ten deseń )  zamiast tego napisu ;p 
dalej pod spodem dodać  

Nick.
aktualny lvl 
oraz aktualny stan expa żeby nie szukać 

Opublikowano

Jak masz złoto  dla  lepszego efektu bym to zmienił  na jakiś znaczek  złota(typy złota moneta/czy sztabka , bryłka coś w ten deseń )  zamiast tego napisu ;p 

dalej pod spodem dodać  

Nick.

aktualny lvl 

oraz aktualny stan expa żeby nie szukać 

Hmm, złoto faktycznie można zastąpić jakimś obrazkiem. A co do nicku i poziomu, to sam nie wiem, gdzie to dokładnie dodać. Aktualny stan expa to ten żółty pasek, może zmienie troszke jego kolor.

Opublikowano

Aha , to zrób  ten ciemny żółty  na czarny a ten jasny na  niebieski 
a jeszcze mam pytanie  kiedy  można przetestować  ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...